جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ایرانی های همراه اسرائیلی های مخالف

روز جمعه میلیون ها نفر از مردم ایران در راهپیمایی حمایت از انتقام نیروهای مسلح ایران بابت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق شرکت کردند، خبری که در بهبوهه هیاهوی حمله پهبادی کذایی بر علیه پایگاه شکاری نیروی هوایی ایران در اصفهان کمرنگ ماند.

واکنش سفیر ایران به توافقات ارمنستان و جمهوری آذربایجان

سفیر ایران در ارمنستان درباره گفت‌وگوهای اخیر ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت: مقامات ارمنستان ما را در ارتباط با این گفت‌وگوها مطلع کردند و گفتند توافقاتی که صورت گرفته در چارچوب اعلامیه آلماتی است، یعنی بر اساس مرزهای بین المللی است.

Loading

اشتباه محاسباتی عربستان برای به‌اصطلاح امتیازگیری از آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عربستان گفت: عربستان برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی با چالش‌های متعددی ازجمله نارضایتی افکار عمومی مواجه است؛ بنابراین محمد بن سلمان با مطرح کردن چنین دستورکاری تنها در پی به اصطلاح امتیازگیری از آمریکا است و می‌خواهد سعی نماید در صورت امکان در جریان سفر بایدن به منطقه از موضع قدرت، مسائلی را که با آمریکا دارد، حل‌وفصل کند.

امین پرتو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اخبار منتشرشده در خصوص امضای پیمان امنیتی میان عربستان و رژیم صهیونیستی در سفر آینده بایدن به منطقه تصریح کرد: پیش‌نیاز یک پیمان دفاعی، داشتن رابطه سیاسی عادی میان دو طرف است. برقراری رابطه سیاسی عادی با عربستان سعودی به دلیل اینکه یکی از مهم‌ترین کشورهای جهان اسلام است و همچنین به دلیل موقعیت جغرافیایی و اقتصادی که دارد، برای رژیم صهیونیستی به لحاظ سیاسی، تبلیغاتی و روانی بسیار اهمیت دارد. از طرف دیگر به نظر می‌رسد بایدن در سفر به منطقه پیگیر عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی است تا آن را به‌عنوان پیروزی سیاسی بزرگی برای خود جلوه دهد.

این کارشناس مسائل عربستان در خصوص چالش‌ها و پیامدهای عادی‌سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی برای ریاض گفت: ادعا می‌شود ملک سلمان، پادشاه عربستان، عنوان کرده که مخالفت اصولی با این عادی‌سازی ندارد، اما خواسته این اقدام در زمان حیات او انجام نشود، بلکه شاه جدید عربستان چنین تصمیمی بگیرد.

پرتو ادامه داد: عربستان تأکید دارد رژیم صهیونیستی باید ابتدا مشکلاتی را که در رابطه با فلسطین و منطقه ایجاد کرده، حل کند تا بتواند از عربستان امتیاز عادی‌سازی روابط را بگیرد. عربستان درواقع در این میان در پی این است که بتواند از آمریکا امتیازی بگیرد، چراکه به‌هرحال رژیم صهیونیستی اساساً در موقعیتی نیست که بتواند امتیازی به عربستان بدهد. درواقع ریاض خواهان گرفتن تضمین امنیتی یا امضای پیمان راهبردی با آمریکا است.

 

چالش رژیم صهیونیستی برای کشورهای منطقه

وی بابیان اینکه با توجه به شرایطی که خاورمیانه دارد، بعید است پیمان دفاعی به معنای واقعی شکل بگیرد، توضیح داد: برای نمونه، ناتو در برابر یک تهدید مشترک شوروی برای غرب شکل گرفت؛ اما در خاورمیانه به دلیل ناهماهنگی و واگرایی بازیگران و تعدد تهدیدها اصلاً چنین شرایطی وجود ندارد. لذا در حالی موضوعاتی مانند «ناتوی عربی» طرح شده است که کشورها حضورشان را در نشست منسوب به آن تکذیب کرده‌اند. آن‌ها عنوان می‌کنند که نمی‌خواهند خود را در برابر ایران قرار دهند، چراکه گرچه از ناحیه ایران نگرانی‌هایی حس می‌کنند، اما از سوی رژیم صهیونیستی نیز با تهدیداتی مواجه هستند؛ بنابراین نمی‌توانند با آن رژیم هم‌پیمان شوند.

 

عربستان خواهان سیاست‌های تهاجمی نیست

پرتو با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند با افزایش تحرک و ظرفیت های خود، اثربخشی پاسخ نظامی ایران را به تهدیدات نظامی این رژیم کم کند، افزود: عربستان سعودی کشور محافظه‌کاری است و خواهان ایجاد شرایط جنگی نیست. عربستان خواهان حفظ وضع موجود است و از اقدامی که منجر به جنگ شود استقبال نمی‌کند؛ آن‌ها می‌دانند از مدت‌ها پیش رژیم صهیونیستی به دنبال توطئه‌ای است که کشورهای عربی – اسلامی را درگیر جنگ کند؛ بنابراین محتاطانه پیش می‌رود و ابداً مشتاق در پیش گرفتن سیاست‌های تهاجمی نیست؛ گرچه قطعاً از ترتیبات دفاعی استقبال می‌کند.

وی تصریح کرد: بر این اساس، هر آنچه به عربستان در دفاع موشکی و پهپادی کمک کند یا راهبرد منطقه‌ای ایران را تحت تأثیر قرار دهد، مورد استقبال سعودی‌ها خواهد بود؛ اما آن‌ها نه توان ورود به اقدامی تهاجمی را دارند و نه چنین رویکردی را به صلاح خود می‌بینند.

این کارشناس مسائل عربستان در خصوص اهداف رژیم صهیونیستی از طرح موضوعاتی با محوریت ائتلاف با اعراب یادآور شد: رژیم صهیونیستی که سرزمین‌های فلسطین را اشغال کرده است، تشکیل کشور مستقل فلسطینی را خطری استراتژیک برای خود محسوب می‌کند؛ بنابراین هر اتفاقی که مانع از طرح مسئله تشکیل کشور مستقل فلسطینی شود، مورد استقبالش قرار می‌گیرد؛ از جنگ داخلی در سوریه گرفته تا دامن زدن به ایران‌هراسی، برای رژیم صهیونیستی فرصت است.

پرتو با تأکید بر اینکه اگر عربستان وارد پیمانی با رژیم صهیونیستی شود، قطعاً خواهان این نیست که مجری سیاست‌هایش در منطقه باشد مگر اینکه امتیازی از آمریکا بگیرد، گفت: عربستان برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی با چالش‌های متعددی ازجمله نارضایتی افکار عمومی مواجه است؛ بنابراین محمد بن سلمان با مطرح کردن چنین دستورکاری تنها در پی به اصطلاح امتیازگیری از آمریکا است و می‌خواهد سعی نماید در صورت امکان در جریان سفر بایدن به منطقه از موضع قدرت، مسائلی ازجمله فشارها در خصوص قتل خاشقچی، مسائل حقوق بشر، جنگ یمن و تحریم تسلیحاتی و همچنین نحوه جانشین شدن و حذف شاهزاده‌های سعودی را که با آمریکا دارد، حل‌وفصل کند

وی با بیان اینکه وضعیت جنگ یمن نیز هنوز روشن نیست و عربستان می‌خواهد در صورت آغاز دوباره آن، با قدرت بیشتری وارد شود، اضافه کرد: در شرایطی که بازار انرژی تحت تأثیر تحریم‌ها علیه روسیه قرار گرفته است، عربستان تلاش می‌کند تا از این فرصت برای چانه‌زنی بیشتر در برابر آمریکا استفاده کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *