جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

کره‌شمالی: یک کلاهک موشک کروز فوق‌العاده بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کردیم

کره‌شمالی امروز -شنبه- اعلام کرد که یک کلاهک موشک کروز «فوق‌العاده بزرگ» و یک موشک ضد هوایی جدید را در منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است تا در مواجهه با تشدید تنش‌ها با ایالات متحده و کره‌جنوبی، توانایی‌های نظامی خود را گسترش دهد.

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از خویشتن‌داری ما آدرس غلط دریافت کرد

وزیر امور خارجه گفت: ما در ۴۵ سال گذشته، اولا در حوزه استقلال سیاسی و ثانیا در حوزه پیشرفت‌های مرتبط با علم، فناوری، صنایع، دفاع و پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم؛ در برخی از موضوع‌ها ما اکنون جزو ۵ یا ۱۰ کشور اول دنیا هستیم.

امیرعبداللهیان: مبنای قضاوت ما رفتار آمریکاست؛ پرواز ریزپرنده‌ها در حد اسباب‌بازی بود

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading

بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی و سناریوهای احتمالی

۱۴۰۱/۰۱/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل غرب آسیا درباره خروج ناگهانی یک عضو ارشد حزب نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از ائتلاف حاکم گفت: «کابینه بنت در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد و اگر یک نفر دیگر استعفا دهد، کابینه سقوط خواهد کرد.»

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «رژیم صهیونیستی از نظر امنیتی در شرایط سختی به‌سر می‌برد و رخدادهای داخلی، کابینه شکننده نفتالی بنت را نیز دچار چالش کرده است.»

وی با اشاره به بحث افزایش جمعیت فلسطینیان گفت: «افزایش این جمعیت و مطالبه حقوق‌شان در سرزمین‌های 1948 همزمان با روی کار بودن یک دولت راستگرا یک تعارض جدی ایجاد کرده است. یعنی اغلب افراد کنست راستگرای افراطی نسبت به فلسطینیان بدبین هستند و این در حالی است که یک سری واقعیت‌هایی مانند افزایش جمعیت فلسطینیان و تامین حقوق آن‌ها اکنون مطرح است.»

آجرلو تاکید کرد: «این تعارض به مرور در حال نمایان شدن است و رخدادهای اخیر در سرزمین‌های اشغالی نیز این روندها را تشدید کرده است.»

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به استعفای خانم ایدیت سیلمان از ائتلاف حاکم گفت: «باید توجه داشت ائتلافی که دولت را تشکیل داده یک ائتلاف بسیار ضعیف است و دولت با میزان 61 کرسی در برابر 59 کرسی اکثریت را به دست آورده بود.»

وی افزود: «در حال حاضر با استعفای خانم سیلمان، این تعداد 60-60 و تعداد کرسی‌های اپوزیسیون و ائتلاف حاکم برابر شده است که در چنین شرایطی عملا دولت فلج خواهد شد.»

این کارشناس معتقد است که شرایط کنونی فعلا منجر به سقوط دولت نخواهد شد، چرا که طبق عرف و قانون رژیم صهیونیستی، دولت باید اکثریت را از دست بدهد.

آجرلو در ادامه با بیان این موضوع که اگر یک نفر دیگر از کابینه استعفا دهد منجر به فروپاشی کابینه خواهد شد، گفت: «این احتمال که افراد دیگر هم از کابینه استعفا دهند خیلی دور از تصور نیست، چرا که کابینه بنت بر اساس یک ایدئولوژی ثابت شکل نگرفت و به نوعی هویت این کابینه “ضدنتانیاهو” بودن است.»

وی ادامه داد: «زمانی که کابینه بنت در حال شکل‌گیری بود با هدف اینکه نتانیاهو را برکنار کنند، احزاب از جناح‌ها و نگاه‌های مختلف وارد این ائتلاف شدند؛ یعنی از راست‌افراطی همچون حزب یامینا تا احزاب چپ و عربی عضو این کابینه هستند.»

آجرلو با اشاره به اینکه از یک سو این اتهام به کابینه بنت وارد است که از فلسطینیان حمایت می‌کند و از سوی دیگر در سرزمین‌های اشغالی فضا به دلیل رخدادهای اخیر علیه فلسطینیان تشدید شده است، گفت: «لذا این مسئله احتمالا منجر به آن خواهد شد که برخی افراد از احزاب دست راستی چون یامینا و بیتنا خارج شوند.»

این کارشناس همچنین گفت با استعفای خانم سیلمان، نتانیاهو به وی قول داد که در کابینه بعدی حزب لیکود پست وزارت بهداشت را به این خانم بدهد.

آجرلو تاکید کرد که اگر ترور شخصیتی افراد، فشار سیاسی و وعده به آنها از سوی احزاب مخالف ادامه داشته باشد، احتمال خروج آن‌ها از ائتلاف و سقوط کابینه افزایش خواهد یافت.

کارشناس مسائل غرب آسیا درباره سناریوهای پیش‌روی کابینه رژیم صهیونیستی گفت: «نخستین سناریو این است که اگر یک نفر دیگر استعفا دهد، کابینه سقوط خواهد کرد و طبق توافق قبلی، اگر کابینه سقوط کند تازمان برگزاری انتخابات و روی کار آمدن دولت جدید، یائیر لاپید به عنوان نخست وزیر اشتراکی، دولت را در اختیار خواهد گرفت. سناریوی دیگر این است که یک کابینه نجات ملی شکل بگیرد یعنی اعراب حمایت کنند و کابینه پابرجا بماند. البته با توجه به اختلافات آنها با بنت این سناریو دور از تصور است.»

آجرلو با اشاره به سناریوی سوم که نتانیاهو آن را دنبال می‌کند، توضیح داد: «این سناریو این است که چند تا از احزاب راستگرا از نتانیاهو حمایت کنند تا بتوانند بدون برگزاری انتخابات یک دولت جدید شکل دهند. البته این سناریو هم ضعیف است، چرا که در خصوص رهبری نتانیاهو بین احزاب اختلاف نظر زیادی وجود دارد.»

این کارشناس در جمع‌بندی نیز گفت: «با توجه به رخدادهای اخیر به نظر می‌رسد چالش‌های درونی رژیم در حال پررنگ‌تر شدن است و به نوعی ثبات سیاسی این رژیم را به خطر انداخته است. به طوری که از یک سو احزاب راست‌گرا در کابینه صهیونیستی هر روز افراطی‌تر می‌شوند و از سوی دیگر فلسطینی‌ها نیز روز به روز بر قدرت‌شان افزوده می‌شود که این امر، ثبات دولت صهیونیستی را متزلزل خواهد کرد.»

وی ادامه داد: «در میان مدت احتمالا دولت بنت سقوط خواهد کرد و کار به انتخابات جدید کشیده می‌شود. همچنین باید توجه داشت که رژیم صهیونیستی از سال 2019 وارد یک روند بی‌ثباتی سیاسی شده که هنوز از آن خارج نشده و همچنان نیز ادامه خواهد داشت.»

آجرلو تاکید کرد که عمده‌ترین مسائل نیز اکنون به بحث‌های امنیتی و هویتی بازمی‌گردد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *