جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

Loading

مانور بازدارندگی آمریکا در نزدیکی روسیه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل روسیه درباره خبر اخیر نیویورک‌تایمز در خصوص تصمیم جو بایدن برای استقرار نظامیان آمریکا در بالتیک و شرق اروپا گفت: «آمریکا با چنین اقدامی بیشتر قصد دارد یک مانور بازدارندگی انجام دهد تا روسیه را به تجدیدنظر وادارد که این کشور به اوکراین حمله نکند. هرچند بعید به نظر می‌رسد روسیه در شرایط فعلی‌ حمله نظامی علیه اوکراین انجام دهد.»

حسن بهشتی‌پور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «روسیه در حال حاضر نه از نظر اقتصادی شرایطی دارد که بتواند پشتیبانی مالی قوی برای حمله داشته باشد و نه از نظر سیاسی و بین‌المللی، افکار عمومی از این تصمیم مسکو حمایت خواهند کرد.»

وی در ادامه با بیان این موضوع که اوکراین جایگاه خیلی مهمی در روسیه داشته و دارد که به دو دلیل عمده ژئوپلیتیک مربوط می‌شود، گفت: «نخست اینکه اوکراین از نظر جغرافیایی در جایی قرار گرفته که همیشه خط حائل بین روسیه و غرب بوده است. زمانی هم که ناپلئون به روسیه حمله کرد این اوکراینی‌ها بودند که در کنار روس‌ها با ارتش ناپلئون جنگیدند.»

این کارشناس تاکید کرد: «دلیل دیگر هم این است که بعد از جنگ جهانی دوم، باوجودی‌که روابط روسیه و اوکراین در داخل شوروی تعریف می‌شد، اما با این همه روسیه از عضویت اوکراین در سازمان ملل حمایت کرد و لذا اوکراین قبل از فروپاشی شوروی یک کرسی سازمان ملل را کسب کرده بود.»

بهشتی‌پور با بیان اینکه اوکراین از جایگاه ویژه‌ای برای روسیه برخوردار است، افزود: « تخمین زده می‌شود بین ۱۷ تا ۲۰ درصد جمعیت اوکراین، روس‌تبار هستند. این در حالی است که روسیه با استناد به بندی از قانون اساسی‌اش حمایت از حقوق روس‌ها در سایر کشورها را وظیفه خود می‌داند.»

وی تاکید کرد با در نظر گرفتن این مسائل، وارد شدن به یک جنگ، مشکلات عمده‌ای برای کی‌یف و مسکو و کل منطقه ایجاد خواهد کرد.

همچنین به گفته این کارشناس، «روس‌ها آگاه هستند که شروع جنگ دست خودشان است، اما مشخص نیست که پایان جنگ هم توسط روسیه رقم خواهد خورد یا خیر. چرا که این تنش ممکن است به یک تنش منطقه‌ای تبدیل شود که مهار آن احتمالا بسیار دشوار خواهد بود.»

بهشتی‌‍‌پور در واکاوی اختلافات فعلی بین واشنگتن و مسکو نیز گفت: «بهانه اختلاف روسیه و آمریکا در حال حاضر مسئله اوکراین است؛ در واقع امر مسکو به دلیل گسترش ناتو احساس تهدید می‌کند و معتقد است که اگر اوکراین به عضویت ناتو درآید، عملا مرزهای غرب روسیه با تهدید جدی روبرو خواهد شد. همچنین روسیه پیش‌بینی کرده که ممکن است بعد از این اتفاق، موشک‌های میان‌برد آمریکایی در اوکراین مستقر شود.»

بهشتی‌پور با اشاره به اینکه چند سال پیش نیز روسیه در خصوص طرح سپر دفاع موشکی با دولت بوش پسر و بعد دولت باراک اوباما دچار مشکل شده بود، ادامه داد: «اما در سال ۲۰۱۰ بعد از برگزاری اجلاس لیسبون و بهبود روابط مسکو-واشنگتن، موقتا این تنش کاهش پیدا کرد و اوباما به‌جای چک و لهستان این طرح را در رومانی و ترکیه انجام داد که این کشورها تا حدودی فاصله‌شان از روسیه بیشتر بود.»

به گفته این کارشناس، «بعد از گذشت سال‌ها، در حال حاضر روسیه به صورت جدی نگران امنیت خود در مرزهای غربی‌ و جنوبی‌اش است. نگرانی مسکو در مرزهای جنوبی‌اش به گرجستان و پیوستن این کشور به ناتو مربوط می‌شود.»

کارشناس مسائل آمریکا در رابطه با نگاه آمریکا به تنش روسیه و اوکراین گفت: «به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها آمادگی لازم و کافی برای مقابله نظامی با روسیه در اوکراین را ندارند. درواقع هدف واشنگتن این است که موقعیت اوکراین را در برابر حمله احتمالی روس‌ها تقویت کنند و لذا دست به یک فضاسازی رسانه‌ای زده‌اند.»

وی معتقد است که فشار رسانه‌ای غرب به کرملین مبنی بر اینکه روسیه می‌خواهد به اوکراین حمله کند با هدف این است که مسکو را وارد یک درگیری خطرناک کنند تا اقتصاد این کشور ضعیف‌تر از وضع فعلی شود.

بهشتی‌پور با اشاره به اینکه مقامات غربی گفته‌اند در دو زمینه اعزام نیرو به این مناطق نزدیک روسیه خواهند داشت، توضیح داد: «بر این اساس قرار است کشورهایی مانند کانادا و انگلیس کارشناسانی را برای آموزش نیروهای مسلح اوکراین اعزام کنند و آمریکا هم گفته که تجهیزات و نفرات به این مناطق می‌فرستد.»

به گفته این کارشناس،‌ این صحبت‌های غرب بیشتر یک اولتیماتوم به طرف روسی به نظر می‌رسد تا مسکو را از نظر نظامی به تجدیدنظر وادارد.

بهشتی‌پور تاکید کرد اما در فضای رسانه‌ای به گونه‌ای تبلیغ می‌شود که انگار می‌خواهند روسیه را به انجام حمله نظامی ترغیب کنند.

کارشناس مسائل روسیه همچنین گفت که سیاست آمریکا درگیر شدن نظامی با روسیه در اوکراین نیست، لذا می‌توان پیش‌بینی کرد که یا جنگی رخ نمی‌دهد یا اگر جنگی هم دربگیرد یک جنگ نیابتی خواهد بود. یعنی روس‌تبارهای اوکراین با دولت مرکزی کی‌یف درگیر می‌شوند.

وی افزود: «در چنین وضعیتی طبیعتا غربی‌ها از دولت اوکراین حمایت می‌کنند و روسیه‌ نیز از روس‌تبارهای مقیم این منطقه.»

بهشتی‌پور در نهایت درباره اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در حال بررسی استقرار چندین هزار نیروی آمریکایی و همچنین کشتی‌های جنگی و هواپیما در کشورهای متحد ناتو در بالتیک و شرق اروپاست، گفت: «این صحبت‌ها و مانورهای بایدن با این هدف است که از یک سو در داخل آمریکا نشان دهد که نسبت به تحرکات روسیه بی‌تفاوت نیست و از سوی دیگر به متحدانش در ناتو به خصوص لهستان، رومانی و مجارستان که از سمت مسکو خیلی احساس تهدید می‌کنند ثابت کند که واشنگتن آن‌ها را در مقابل تهدیدات روسیه تنها نمی‌گذارد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *