جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

امیرعبداللهیان: راه حل بحران منطقه، توقف جنایات جنگی رژیم اسراییل در غزه است/ تببین پیامدهای هرگونه تکرار ماجراجویی جدید اسرائیل در شورای امنیت

برای حل ریشه ای بحران در منطقه، آنچه ضروری است، تمرکز بر راه حل سیاسی و توقف جنایات جنگی رژیم اسرائیل در غزه است و باید یک بسته سیاسی که همه ابعاد ای…

Loading

تنگ‌تر شدن محاصره یمن توسط ائتلاف سعودی و تشدید فاجعه انسانی

۱۴۰۰/۱۱/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیر میز یمن اندیشکده مرصاد بابیان اینکه شرایط مردم یمن هرروز بحرانی‌تر می‌شود، گفت: عربستان به سمت فشار انسانی و بشردوستانه به مردم یمن می‌رود و مجدداً با تنگ‌تر کردن محاصره، از پهلو گرفتن کشتی‌ها و مواد غذایی و سوخت جلوگیری خواهد کرد.

احمد حاجی صادقیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به حملات صورت گرفته از سوی انصارالله یمن به امارات و اظهارات سخنگوی رسمی نیروی هوایی مبنی بر اینکه عملیات «طوفان یمن» در چارچوب واکنش طبیعی به تجاوزات امارات انجام شده و حملات بعدی برای آن‌ها دردناک‌تر خواهد بود، خاطرنشان کرد: برای تحلیل علل این حمله، باید پرونده وقایع یمن را به‌طور کامل بررسی کرد.

وی بابیان اینکه از دو هفته پیش با هشدارهایی که سران انصارالله و دولت صنعا می‌دادند، مشخص بود آن‌ها به سمتی می‌روند که امارات را هدف قرار دهند، افزود: سال 2020 امارات اعلام کرد به‌طور رسمی از یمن خارج شده، هرچند این خبر با واقعیت همراه نبود، اما در عمل این کشور حضور مستقیم خود را تا حد زیادی کاهش داد و در عملیات علیه انصارالله حضور مستقیمی نداشت؛ اما در مناطقی مانند فرودگاه الریان مکلا، جزیره مَیون در دهانه باب المندب، تأسیسات بندر بلحاف و حتی جزایر حُنِیش در دریای سرخ حاضر بودند.

این کارشناس مسائل یمن گفت: بااین‌حال نیروهای حمایتی امارات در یمن فعال بودند، مانند 11 تیپ نیروهای العمالقه در ساحل غربی، نیروهای مجلس انتقالی جنوبی که حمایت مستقیم امارات را داشتند و در پازل امارات در یمن نقش‌آفرینی می‌کردند. با تحولات عدن، امارات حمایت خود را تا حدودی از مجلس انتقالی کاهش داد و درواقع نیروی اصلی این کشور همان 11 تیپ اعمالقه بودند.

صادقیان ادامه داد: حدود سه ماه پیش شاهد بودیم انصارالله در عملیات‌ خود به سمت مأرب راهبردی برای محاصره این شهر اتخاذ کرد و با بستن مسیرهای ارتباطی و مسدود کردن دسترسی ائتلاف عربی به آن شهر، تلاش کرد با قبایل به تفاهم برسد و فشار ائتلاف را از قبائل بردارد تا آن‌ها راحت‌تر بتوانند با انصارالله به تفاهم برسند. آن‌ها پیشروی‌های متعددی در حملات مختلف انجام دادند و ازجمله برای اینکه به این هدف برسند در استان بیضاء پیشروی‌هایی انجام دادند و ازآنجا وارد استان «شَبوَه» و محور «بیحان» شدند و ارتفاعات آن منطقه را به دست گرفتند و تا منطقه «عَسیلان» پیشروی کردند تا بتوانند مسیر جنوبی شهر مأرب را از کنترل ائتلاف عربی خارج کنند.

وی اضافه کرد: هم‌زمان انصارالله با پیشروی در ارتفاعات «البلق» در غرب شهر مأرب، ارتفاعات البلق شرقی را تحت کنترل درآورد و عملاً محاصره مأرب تکمیل شد. با این پیشروی‌ها، انصارالله دست برتری در میدان داشت و عملاً با ادامه این محاصره می‌شد در نظر گرفت امکان این‌که قبایل در ماه‌های آینده به سمت صلح و تفاهم با انصارالله حرکت کنند بسیار بالا رفته بود.

مدیر میز یمن اندیشکده مرصاد بابیان اینکه عربستان این شرایط را برنتابید و چون خود در یمن توان میدانی نداشت و ناکارآمدی نیروهای نیابتی و ارتشش ثابت شده بود، دست به دامان امارات شد، گفت: امارات مجدداً با نیروهای نیابتی خود وارد جنگ شد. دو ماه پیش چهار تیپ از نیروهای العمالقه در ساحل غربی، بندر الحدیده را تا شهر «الحیس» در جنوب آن تخلیه کردند و به استان «شَبوَه» منتقل شدند. از اینجا به بعد، امارات به سمت از بین بردن موازنه‌ای که در یمن شکل گرفته بود حرکت کرد.

وی اضافه کرد: این چهار تیپ عملیات‌های متعددی انجام دادند و انصارالله عقب‌نشینی کرد. به نظر می‌رسد در شرایط کنونی، سیاست انصارالله این است که چندان قصد ورود به مناطق جنوبی یمن را ندارد و ترجیح می‌دهد سیطره خود را در مناطق شمالی آن تثبیت کند. به همین دلیل شاهد بودیم آن‌ها در برابر پیشروی‌های امارات در مناطق «بیهان» و «عسیلان» نیز چندان مقاومتی نکردند و سعی کرد مواضع خود را در قسمت‌های جنوبی تثبیت کنند.

صادقیان با اشاره به تلفات زیاد نیروهای العمالقه در این درگیری‌ها و همچنین ورود آن‌ها به برخی شهرهای استان مأرب، ادامه داد: هشدارهای انصارالله از این مرحله بسیار جدی شد. ضمن اینکه اخباری منتشر شد که بمباران‌های منطقه استراتژیک البلق نیز توسط هواپیماهای اماراتی بود.

وی با اشاره به علل همگرایی و همکاری مجدد امارات با عربستان پس از چندین سال اختلاف جدی در یمن، توضیح داد: انصارالله وقتی دید معادلات میدان به شکل جدی در حال تغییر است، پس از چندین بار هشدار به امارات دست به حمله به این کشور زد.

صادقیان تأکید کرد: با توجه به مدل رفتاری که در چند سال گذشته از امارات شاهد بودیم، به نظر می‌رسد باید شاهد کاهش تنش و تکرار رفتار این کشور در خروج و کاهش نقش میدانی خود در یمن باشیم. این مسئله می‌تواند به اعمال سیاست‌های انصارالله برای مقابله با تجاوز سعودی منجر شود. در این شرایط، همواره سعودی‌ها بااحساس تنگ شدن فضا، به سمت فشار انسانی و بشردوستانه به مردم یمن می‌روند و مجدداً با تنگ‌تر کردن محاصره، از پهلو گرفتن کشتی‌ها و مواد غذایی و سوخت جلوگیری خواهد کرد.

مدیر میز یمن اندیشکده مرصاد ضمن اشاره به شرایط بحرانی مردم یمن در جنگی که ائتلاف سعودی با همکاری آمریکا و انگلیس شکل داده است، گفت: به اذعان سازمان ملل نیز، بزرگ‌ترین بحران بشری دست‌ساخته بشر در یمن ایجاد شده است و بااین‌حال چشم تمام نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های دولتی و غیردولتی به‌واسطه سرازیر شدن پول‌های سعودی، به این فجایع بسته شده است و سکوت کرده‌اند! هیچ صدایی از آنها بلند نمی‌شود و متأسفانه شرایط مردم یمن هرروز بحرانی‌تر می‌شود.

وی یادآور شد: بر اساس آمارها حدود 20 درصد جمعیت یمن، حدود 5 میلیون نفر، نیاز فوری به کمک‌های بشردوستانه دارند و نزدیک به 80 درصد این جمعیت 30 میلیونی نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارد. این وضعیت اسفناکی است.

صادقیان به‌ضرورت شکستن محاصره یمن در راستای تغییر معادلات جنگ در این کشور اشاره کرد و گفت: به غربی‌ها و نهادهای بین‌المللی هیچ امیدی نیست و آن‌ها مدت‌ها پیش سرسپردگی خود به سعودی‌ها را نشان دادند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *