جدیدترین مطالب

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

اعظم ملایی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله اول آوریل رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد روانه سرزمینهای اشغالی کرد تا یک پیام روشن به اسرائیل بدهد؛ از این پس دیگر می زنیم؛ آن هم نه از طریق نیروهای جبهه مقاومت، بلکه مستقیم از خاکمان به سرزمین‌های اشغالیتان!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

مرتضی موسوی خلخالی با تاکید بر این نکته می گوید که اسرائیل تنها بازیگر خاورمیانه دارای قدرت اتمی است و متذکر می‌شود که، «اگر سلسله کنش‌ها و واکنش‌ها و حملات و ضدحملات بین تهران و تل‌آویو ادامه پیدا کند تا نقطه‌ای که اسرائیل موجودیت خود را در خطر ببیند، برای استفاده از تمام قدرت خود درنگ نخواهد کرد». به همین دلیل دیپلماته پیشین کشورمان دامن زدن به شرایط کنونی را و به تبعش احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای با اسرائیل را به هیچ وجه به نفع خاورمیانه نمی‌داند، چرا که امنیت و حتی موجودیت کل غرب آسیا به شکل جدی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

یوسف مولایی می گوید که چون شورای امنیت بدون صدور قطع‌نامه و حتی بیانیه‌ای برای محکومیت حمله ایران به کار خود پایان داده است، از یک سو می‌تواند دست اسرائیل را برای حمله متقابل علیه ایران را ببندد. چرا که پشتوانه و چراغ سبز شورای امنیت را ندارد، اما مولایی همزمان اذعان داد که قوانین و حقوق بین‌الملل مُصرح توسط کشورها رعایت نمی‌شوند، به خصوص اسرائیل که سابقه طولانی در نادیده گرفتن قوانین و حقوق بین‌الملل دارد. از این حیث وی هشدار می‌دهد که تل‌‌آویو با برخورداری از حمایت سیاسی قدرت‌های بین‌المللی به راحتی می‌تواند این حق را برای خود متصور شوند که از توسل به زور با هر شدتی بهره ببرد. در نتیجه به گفته این حقوقدان، «اسرائیل شاید بدون توجه به آنکه شورای امنیت چه نگاهی دارد مستقیماً دست به اقداماتی بزند».

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

علی مطهری می گوید: چون اگر بنیامین نتانیاهو حمله متقابلی به ایران داشته باشد تنها به گرفتاری و بحران‌های فعلی خود اضافه کرده است. در حال حاضر اسرائیل و نتانیاهو با مشکلات بسیار زیادی دست به گریبان است. به همین دلیل من تصور می‌کنم که نتانیاهو مجبور است از کنار آن بگذرد و پاسخی به ایران ندهد. به هر حال اسرائیل دو هفته پیش با حمله به سفارت ایران در دمشق یک اشتباه جدی مرتکب شد و بایستی تاوان آن را می‌داد؛ اکنون هم که ایران این حمله را انجام داده است، من بعید می‌دانم که نتانیاهو بخواهد موضوع را بیش از این ادامه بدهد.

ایران تصویر جدیدی از موازنه قوا در منطقه ایجاد کرد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران در دفاع موشکی و پهپادی خودش، تصویر جدیدی را در زمینه موازنه قوا در منطقه ایجاد کرده که حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی است که این رژیم نمی‌تواند به تجاوزات خود ادامه دهد و هر تجاوز با هزینه سنگینی مواجه خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

رئیسی: اقدام علیه ایران پاسخ سهمگین دارد

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اتخاذ اقدامات بازدارنده در برابر تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بویژه از سوی کشورهای اسلامی، حمایت‌های کورکورانه برخ…

باقری به روسیه سفر می‌کند

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران به این کشور سفر خواهد کرد.

Loading

دلایل تحرکات اخیر ترکیه در شمال سوریه

۱۴۰۰/۰۸/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره تحرکات اخیر ترکیه در سوریه گفت: «از ابتدا مسئله کردهای سوریه برای ترکیه یک مسئله جدی بود و امروز نیز به دنبال تصمیم آمریکا برای خروج از منطقه، آنکارا بیش از پیش از این ناحیه احساس خطر می‌کند، لذا دست به تحرکاتی زده است.»

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره اهمیت مسئله کردها برای آنکارا اظهار داشت: «مهم‌ترین موضوع امنیت ملی ترکیه بحث کردها هستند؛ چه کردها در داخل این کشور و چه بیرون از ‌مرزهایش. در این رابطه در جنوب ترکیه و شمال سوریه ما شاهد حضور کردهایی هستیم که به نوعی با کردهای داخل ترکیه به خصوص پ ک ک ارتباط ساختاری دارند.»

آجرلو در خصوص ارتباط سازمانی و ایدئولوژیکی که بین این دو گروه برقرار شده است، گفت: «به دلیل ارتباط بین کردهای سوریه با پ‌ک‌ک و قدرت تحرک این جریان در شمال سوریه و در میان کردها، مسئله شمال سوریه برای ترکیه تبدیل به یک مسئله جدی شده است.»

به گفته این کارشناس، از ابتدای بحران سوریه تقریبا ترکیه با این موضوع درگیر بوده است.

آجرلو به توافقاتی که اخیرا صورت گرفته و منجر به آن شده بود تا مسئله کردها برای ترکیه تاحدودی فروکش کند، اشاره کرد و توضیح داد: «از یک سو با توجه به روند آستانه و توافقات صورت گرفته، و از سوی دیگر دستیابی به نوعی توافق بین کردهای سوریه در قالب نیروهای قسد (نیروهای دمکراتیک سوریه) و همپیمان آمریکا و ترکیه منجر به آن شده بود که یک آرامش نسبی در مسئله کردی هم در داخل سوریه و هم برای ترکیه ایجاد شود.»

این کارشناس در ادامه به تحولاتی که اخیرا منجر به تحرکات ترکیه شده پرداخت و گفت: «اخیرا ایالات متحده آمریکا با ترکیه در خصوص میزان حضور و نفوذ کردها دچار برخی چالش‌ها شده‌اند. درواقع ترکیه به این نتیجه رسیده که آمریکا قصد خروج از منطقه را دارد و اهداف دیگری را دنبال می‌کند که در این صورت کردها اختیارات بیشتری را در شمال سوریه برعهده خواهند گرفت؛ همین مسئله باعث ایجاد حساسیت‌هایی نزد ترکیه شده است.»

وی درباره شرایط در سوریه و به‌ویژه بخش کردنشین نیز گفت: «جایگاه نظام سوریه همزمان با آنکه اعتراضات در مناطق عرب‌نشین کردی افزایش پیدا کرد، بهبود بیشتری یافته است. همچنین شاهد هستیم که درگیری‌های میدانی آنکارا در جبهه‌هایی که حضور دارند با کردها افزایش داشته است؛ لذا در حال حاضر ثباتی که پیشتر به دنبال توافقات ایجاد شده بود، دچار خدشه شده است. همچنین یک سلسله اتفاقات منطقه‌ای و بین‌المللی نیز در این منطقه در حال رخ دادن است که ثبات در منطقه کردی سوریه را دستخوش تحولات کرده است.»

به گفته این کارشناس، شرایطی که قبلا در شرق و شمال سوریه حاکم بود زمانی قابل قبول بود که دولت سوریه در حالت بحرانی قرار داشت، ایالات متحده با متحدانش مانند فرانسه در آنجا مستقر بودند و ترکیه توانسته بود خط امنی در برخی مناطق مانند ادلب ایجاد کند.

وی افزود: «اما اخیرا با توجه به تغییر و تحولات عمده‌ای که اتفاق افتاده هم ترکیه در مناطق کردنشین سوریه دچار چالش شده، هم دولت سوریه ثبات بیشتری پیدا کرده و هم تحرک روسیه به دلیل کاهش نفوذ آمریکا در منطقه افزایش پیدا کرده است. با این تغییرات، ژئوپلیتیک این منطقه دستخوش برخی تحولات شده است و مجموعه اتفاقات امروز شمال سوریه را با در نظر گرفتن این عوامل می‌توان ارزیابی کرد.»

آجرلو درباره وضعیت کردها در صورت خروج آمریکا از منطقه هم توضیح داد: «یکی از چالش‌هایی که کردهای سوریه دارند، چالش با مناطق مختلفی است که در این رابطه به شدت به آمریکا وابسته هستند؛ لذا هرچقدر حمایت‌های آمریکا از کردها کاهش پیدا کند، آن‌ها آسیب‌پذیرتر می‌شوند و ائتلاف‌شان با اعراب نیز دچار چالش می‌شود که همگی زمینه‌ساز بحران است.»

کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان درباره چشم‌انداز تحولات مناطق کردی سوریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: «با توجه به تحولات جدید در حوزه‌های مختلف که اغلب ژئوپلیتیکی است و همچنین تحولات میدانی، پیش‌بینی می‌شود که منطقه شمال سوریه و شرق فرات آبستن تحولات بیشتری خواهد بود. در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران باید با هوشمندی و رصد دقیق تحولات شمال سوریه و شرق فرات به دولت سوریه کمک کند تا با تمرکز بر توافقات سیاسی با کردها این مناطق را تحت سیطره خود درآورد؛ زیرا تا زمانی که کل سرزمین‌های سوریه تحت حاکمیت دولت دمشق قرار نگیرد و دخالت خارجی در این منطقه پررنگ باشد، خروجی آن تداوم بحران سوریه است و به کل منطقه ضربه خواهد زد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *