جدیدترین مطالب

دام تل‌آویو برای واشنگتن

دام تل‌آویو برای واشنگتن

هرچه از زمان پاسخ ایران به اسرائیل می‌گذرد، به موازات گسترده‌شدن مواضع مقامات تل‌آویو، رسانه‌های غربی هم گمانه‌زنی‌های متعددی را درباره نحوه حمله احتمالی اسرائیل مطرح کرده‌اند. این گمانه‌زنی‌ها طیفی از سناریوهای مختلف از حمله مستقیم به خاک ایران تا جنگ سایبری را شامل می‌شود.
Loading

أحدث المقالات

 تحولات اوکراین / کی‌یف نقشه B در صورت فقدان کمک آمریکا ندارد

سقوط یک هواپیمای جنگی روسی، امیدواری اوکراین به دریافت سریع کمک‌های آمریکا پس از تصویب کنگره، تاکید ناتو و اتحادیه اروپا بر نیاز فوری کی‌یف به سامانه پدافند هوایی و نگرانی گرجستان از تبدیل شدن به اوکراین، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

دام تل‌آویو برای واشنگتن

دام تل‌آویو برای واشنگتن

هرچه از زمان پاسخ ایران به اسرائیل می‌گذرد، به موازات گسترده‌شدن مواضع مقامات تل‌آویو، رسانه‌های غربی هم گمانه‌زنی‌های متعددی را درباره نحوه حمله احتمالی اسرائیل مطرح کرده‌اند. این گمانه‌زنی‌ها طیفی از سناریوهای مختلف از حمله مستقیم به خاک ایران تا جنگ سایبری را شامل می‌شود.
Loading

توافقات انجام‌شده در سفر الکاظمی؛ گامی راهبردی در روابط ایران و عراق

۱۴۰۰/۰۶/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق درباره سفر اخیر مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق به تهران گفت: «سفر مصطفی الکاظمی به ایران، اولین سفر پس از آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی است. انجام این سفر به لحاظ سیاسی آن هم حدود یک ماه قبل از برگزاری انتخابات عراق می‌تواند برای شخص الکاظمی که در ماه‌های اخیر رایزنی‌های متعددی در عرصه منطقه‌ای انجام داده است، حائز اهمیت باشد.»

سیامک کاکایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «در این چارچوب می‌توان به تلاش‌های الکاظمی برای برگزاری نشست‌های سه گانه با مصر و اردن و همینطور اجلاس منطقه‌ای – بین‌المللی بغداد اشاره کرد.»

کاکایی در ادامه در خصوص روابط ایران و عراق به دو مسئله اشاره کرد و گفت: «‌نخست اینکه ایران و عراق به عنوان دو همسایه مهم، عزم جدی خود را بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری گذاشته‌اند.»

وی با اشاره به سفر اخیر الکاظمی به ایران تاکید کرد: «در این سفر توافق‌هایی درباره لغو روادید و همچنین بازپرداخت پول‌های بلوکه شده ایران در عراق صورت گرفت.»

کاکایی ادامه داد: «باید توجه داشت که در بلندمدت عراق به دنبال فعال کردن نقش منطقه‌ای خود و در عین حال توسعه‌ بخش‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری، انرژی، راه‌های مواصلاتی و غیره است که ایران می‌تواند اولین ایستگاه تامین چنین خواسته‌هایی از سوی عراق باشد.»

به گفته این کارشناس، در نشست‌های اخیر مقامات تهران و بغداد، درباره مسئله خط آهن شلمچه به بصره و تقویت خط شبکه ریلی ایران و عراق توافق‌هایی شده است که این امر می‌تواند کانال‌های ارتباطی را شتاب بخشد.

کاکایی درباره حجم مبادلات دو کشور و لزوم افزایش آن نیز توضیح داد: «مسئله حجم افزایش تجارت دو کشور نیز مطرح است که برای آن یک سقف 20 میلیارد دلاری تعریف شده است.»

این کارشناس مسئله دوم در روابط تهران-بغداد را نقش‌ ثبات‌آفرین و مفید ایران در این کشور عنوان کرد و افزود: «نقشی که تهران در امنیت و ثبات عراق در دو دهه گذشته ایفا کرده، بسیار حائز اهمیت است؛ همچنین جمهوری اسلامی به عنوان مهم‌ترین همسایه عراق تلاش کرده در کمک به بهبود شرایط در این کشور یاری‌‌رسان باشد.»

کارشناس مسائل عراق به بحث میانجیگری بغداد بین تهران و ریاض نیز اشاره کرد و گفت: «در ماه‌های گذشته موضوعی که مورد توجه رسانه‌های خبری قرار گرفت، مسئله میانجیگری عراق بین ایران و عربستان سعودی بوده است.»

وی در رابطه با مسائل داخلی عراق و نگاه جمهوری اسلامی به آن‌ها گفت: «عراق در وضعیت جدید با دو پدیده مواجه است؛ اول مسئله برگزاری انتخابات و شکل‌گیری دولت جدید است که در این باره ایران همواره از تکمیل شدن روند سیاسی عراق حمایت کرده است. بنابراین چگونگی تعامل بین‌گروه‌ها و جریانات عراقی و آرایش سیاسی آن‌ها در انتخابات پیش‌رو مهم است.»

کاکایی ادامه داد: «مسئله دیگر اینکه برای عراقی‌ها و شخص الکاظمی تعریفی جدید از نقش منطقه‌ای عراق مطرح است. از آن جهت که عراق بعد از پشت سر گذاشتن ناامنی‌های گسترده اکنون در مسیر توسعه و تحول روابط خارجی خود برآمده که برگزاری چندین نشست منطقه‌ای و بین‌المللی در عراق در همین چارچوب قابل ارزیابی است.»

کارشناس مسائل عراق معتقد است در کنار این مسائل، آنچه که چشم‌انداز تحولات عراق را در آینده همچنان تحت‌الشعاع خود قرار داده، موضوع حضور یا خروج نیروهای آمریکایی از این کشور است.

کاکایی تاکید کرد: «در عراق این خواست وجود دارد که بحث خروج نیروهای آمریکا از این کشور به اولویت مهم دولت جدید تبدیل شود؛ به خصوص پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان به شکلی که شاهد بودیم، مسئله عراق و چگونگی خروج نیروهای آمریکایی از این کشور مورد بحث و توجه محافل سیاسی و رسانه‌ها قرار گرفته است.»

این کارشناس در نهایت گفت: «در صحنه منطقه‌ای نیز خروج آمریکایی‌ها از عراق، مورد حمایت است. از جمله ایران از این که عراق در قامتی جدید و بدون حضور اشغالگران وارد تعاملات نوین منطقه‌ای و تقویت روابط دوجانبه شود، استقبال می‌نماید.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *