جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

کنایه یکی از همراهان امیرعبداللهیان به خبرنگاری درباره حمله ادعایی اسرائیل + فیلم

نیویورک – ایرنا- در پی ساقط کردن چند ریز پرنده در اصفهان توسط پدافند هوایی ایران، رسانه هایی که مدعی حمله اسرائیل هستند، در تلاشند تا از «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در نیویورک به سر می برد، در این باره سوال کنند.

خودسوزی شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه ترامپ

تهران- ایرنا- جفری مدری رئیس پلیس نیویورک روز جمعه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه منهتن جایی که قرار است محاکمه کیفری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در خصوص پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن در آن برگزار شود، خودسوزی کرده است.

Loading

راهبرد آمریکا برای بی‌ثبات‌سازی آمریکای لاتین

۱۴۰۰/۰۵/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه آمریکا در پی دامن زدن به اعتراضات در کوباست، گفت: ایالات متحده سعی می‌کند با ایجاد نارامی و بی‌ثباتی در کشورهای آمریکای لاتین، منافع خود را تامین و از فرصت‌ها استفاده کند تا گرایش‌های سیاسی حاکم بر این کشورها را به نفع خود تغییر دهد.

دکتر الهه نوری غلامی زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تحولات اخیر در برخی کشورهای آمریکای لاتین و همچنین نقش و مداخله‌جویی‌های ایالات متحده در آن، اظهار داشت: اعتراضات و اتفاقاتی که در روزهای اخیر در کوبا شاهد هستیم، ریشه در تاریخ این کشور دارد. از سال 1959 که انقلابی در آن رخ داد، آمریکا با اعمال یکسری تحریم‌ها سعی داشت این کشور را محدود کند و از آن زمان تاکنون روابط آمریکا و کوبا رو به وخامت گذاشته است.

وی با یادآوری اینکه کوبا هدف قدیمی‌ترین تحریم‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده است، گفت: آمریکا به رغم اینکه داعیه برقراری دموکراسی و آزادی بیان دارد، در تمام سال‌هایی که کوبا با مشکلات ناشی از تحریم‌ها مواجه بوده، تحریم‌ها را مکرر افزایش داده است.

این تحلیلگر مسائل آمریکا با اشاره به دیدارهای صورت گرفته میان اوباما و کاسترو در سال 2015 و همچنین بی‌نتیجه بودن آن مذاکرات برای وضعیت مردم کوبا و اقتصاد این کشور ادامه داد: اوباما در زمینه رفع تحریم‌ها به یکسری شعارها و اقدامات نمایشی بسنده کرد و با روی کار آمدن ترامپ، به راحتی همه آن اقدامات نمایشی هم بی اثر شد و فشارها افزایش یافت. در واقع ترامپ حدود 243 تحریم تازه وضع کرد! در همه این سال‌ها کوبا سعی کرد با اصلاحات اقتصادی و سیاسی در داخل، مشکلات خود را کاهش دهد.

نوری به پیامدهای شیوع کرونا در اقتصاد جهان و آمریکای لاتین اشاره کرد و گفت: هفت درصد رشد ناخالص داخلی آمریکای لاتین در نتیجه این مشکلات سقوط کرده و این وحشتناک‌ترین سقوط رشد ناخالص داخلی بعد از جنگ جهانی دوم ارزیابی شده است. در این شرایط کوبای تحت تحریم که تلاش کرده اقتصاد خود را نجات دهد، وضع دشوارتری پیدا کرده است.

 

آمریکا در پی دامن زدن به اعتراضات در کوبا

وی با تأکید بر اینکه دموکرات‌ها سیاست‌های خود را در خصوص آمریکای لاتین در لفافه و مخفیانه دنبال می‌کنند، اضافه کرد: همه مردم دنیا حق دارند مطالباتی از دولت خود داشته باشند، اما درباره اعتراضات اخیر کاملا روشن است که دولت آمریکا با سیاست‌های پشت پرده خود به این اعتراضات دامن می‌زند و اغتشاشگران را که ضد حکومت انقلابی کوبا هستند با مردمان عادی که مطالبات به حقی دارند، درکنار هم قرار می دهد تا وضعیت کشور را بحرانی نشان دهد.

این استاد دانشکده مطالعات جهان گفت: آمریکا بزرگ‌ترین کمکی که به مردم کوبا می‌تواند داشته باشد این است که تحریم‌ها را لغو کند؛ وضعیت فعلی کوبا نتیجه سال‌ها تحریمی است که آمریکا علیه این کشور تحمیل کرده و ما امروز در شرایط شیوع کرونا، نتیجه مستقیم آن تحریم‌ها را شاهد هستیم. آمریکا هم در این شرایط در کنار برخی کشورهای همسایه مانند کلمبیا، بر طبل ناآرامی و بی‌ثباتی سیاسی می‌کوبد.

وی به تصمیم آمریکا برای افزایش نیروهای خود در سفارت این کشور در هاوانا اشاره کرد و ادامه داد: این اقدام جز مداخله مستقیم‌تر در امور داخلی، چه تبعاتی دیگری در کوبا دارد؟ این نیروها چه تاثیری در حل مشکلات مردم خواهند داشت، در حالی که مطالبه مردم دارو و غذا است؟

 

مداخلات آمریکا در هائیتی

نوری همچنین به ابعاد و ریشه‌های بی‌ثباتی سیاسی و ناآرامی‌ها در هائیتی و ونزوئلا پرداخت و تصریح کرد: رئیس جمهور هائیتی را در منزلش ترور کردند و جالب اینجاست که آمریکا مدعی است این اقدام از سوی گروه‌های سازمان یافته کلمبیایی انجام شده است. در حالی که اصولا نظامیان و شبه نظامیان کلمبیایی توسط آمریکا برای ایجاد آشوب در کشورهای دیگر آمریکای لاتین استخدام و اجیر می‌شوند!

وی با بیان اینکه پس از ترور رئیس جمهور، فردی که در هائیتی به عنوان کفیل ریاست جمهوری روی کار آمده، کاملا وابسته به ایالات متحده است، افزود: به نظر می‌رسد ما شاهد وابستگی هائیتی به ایالات متحده باشیم و مجددا یکی از دست‌نشاندگان ایالات متحده با سرکوب سایر گرایش‌های سیاسی، در این کشورِ به حدِ کافی آسیب‌دیده، روی کار آمده تا آمریکا بتواند منافع خود را در آن حفظ کند.

این عضو گروه مطالعات آمریکای دانشگاه تهران، با تشریح گرایش‌های سیاسی حاکم بر کشورهای منطقه آمریکای لاتین، اظهارداشت: اگر قبلا صحبت از تفوق چپها در آمریکای لاتین می‌شد، باید در شرایط فعلی گفت؛ در عرصه سیاسی در این منطقه همچنان شاهد جنگ چپ و راست هستیم و آمریکا هم سعی می‌کند با ایجاد این نارامی‌ها و بی‌ثباتی‌ها منافع خود را تامین و در هر کشور از فرصت‌ها استفاده کند تا گرایش‌های سیاسی را به نفع خود تغییر دهد و اجازه ندهد چپ‌گراها مجال حضور پیدا کنند.

نوری در عین حال اجرای این سیاست‌ها را برای ایالات متحده با دشواری‌هایی همراه دانست و اضافه کرد: اصولا حس ضد آمریکایی بودن و تلاش برای تغییر هژمونی آمریکایی درکشورهای امریکای لاتین وجود دارد و آمریکا هم اساسا اجازه برقراری آرامش در این کشورها را نمی‌دهد و از آشوب‌ها به روش‌های مختلف به نفع خود بهره می‌برد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به رویکرد ایالات متحده در حوزه رسانه‌ای علیه آمریکای لاتین و تلاش برای ایجاد تصویری از «رویای آمریکایی» در اندیشه مردم این منطقه، ادامه داد: انبوهی از رسانه‌ها به‌طور روزانه علیه کوبا و کشورهای انقلابی به زبان مردم این مناطق، تولید محتوا می‌کنند و به تبلیغ سبک زندگی آمریکایی می‌پردازند. موج عظیم مهاجران پشت مرزهای آمریکا وجود دارد، در حالی که درها به رویشان باز نیست!

این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر این کشورها در حال آشوب و ناآرامی باشند گرایشات آمریکا-محور، زمینه‌ای را برای استفاده آمریکا از ذخایر اقتصادی، معدنی و نفتی این کشورها فراهم می‌کند. به همین دلیل آمریکا برای ایجاد جنگ چپ و راست در این کشورها تلاش می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *