جدیدترین مطالب

تله بدهی

تله بدهی

زهرا صدرا در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در ماه مه ۲۰۲۳، رئیس جمهور چین، ۳.۷ میلیارد دلار وام و کمک بلاعوض به پنج کشور همسایه آسیای مرکزی داد. (دولت پکن دارای سه نهاد اصلی به نام‌های بانک خلق چین، بانک صادرات و واردات چین و بانک توسعه چین است که به کشورهای آسیای مرکزی وام می‌دهد). بانک توسعۀ چین وام ویژه‌ای به مبلغ ۱.۴۵ میلیارد دلار برای همکاری چین و آسیای‌مرکزی اختصاص داده که برای توسعۀ منابع انرژی، معدن و پروژه‌های زیربنایی در آسیای‌مرکزی است؛ اما باید تاکید کرد که چین تنها برای تحقق پروژه‌ها توسط کشورهای آسیای مرکزی این وام‌ها را اختصاص نداده، بلکه این کشور در قبال پرداخت مبالغ هنگفت «مشارکت شرکت‎‌های چینی در هر پروژه» را هدف خود قرار داده است. 

افزایش شهدای غزه به ۳۴۱۸۳ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۱۸۳ نفر رسید و هفتاد و هفت هزار و ۱۴۳ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید

مرکز ملی آمار انگلیس در تازه‌ترین گزارش شمار مرگ مستقیم ناشی از نوشیدن مشروبات الکلی را در این کشور ۱۰ هزار و ۴۸ نفر اعلام و اضافه کرد. این میزان مرگ ناشی از مصرف الکل بالاترین شمار مرگ به این علت در ۲۴ سالی است که این آمار ثبت می‌شود.

آتش سوزی مرگبار در انگلیس

امدادگران سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس از مرگ دو نفر در پی آتش سوزی دریک ساختمان مسکونی در شمال پایتخت انگلیس خبر دادند.

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

مسعود نوری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در سپتامبر ۲۰۲۳، تاکید شد که ایران دیگر نمی‌تواند به عدم ایفاء تعهدات خود ادامه دهد و از ایران خواستند بدون تأخیر برای حل همه مسائل باقی‌مانده اقدام کند و اضافه کردند که اگر ایران نتواند اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ و بیانیه مشترک ۴ مارس به طور کامل اجرا کند، شورای حکام باید آماده باشد تا اقدامات بیشتری از جمله صدور قطعنامه انجام دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳ آمریکا و ۶۲ کشور عضو آژانس در بیانیه‌ای بر ادامه تحقیقات آژانس تأکید و بر نیاز فوری شفاف‌سازی از سوی ایران و حل این مسائل به‌گونه‌ای که برای آژانس رضایت‌بخش باشد تأکید کردند. آمریکا به صراحت اعلام کرده که هرگونه راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران باید بر راستی آزمایی موثر بنا شود.
Loading

أحدث المقالات

تله بدهی

تله بدهی

زهرا صدرا در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در ماه مه ۲۰۲۳، رئیس جمهور چین، ۳.۷ میلیارد دلار وام و کمک بلاعوض به پنج کشور همسایه آسیای مرکزی داد. (دولت پکن دارای سه نهاد اصلی به نام‌های بانک خلق چین، بانک صادرات و واردات چین و بانک توسعه چین است که به کشورهای آسیای مرکزی وام می‌دهد). بانک توسعۀ چین وام ویژه‌ای به مبلغ ۱.۴۵ میلیارد دلار برای همکاری چین و آسیای‌مرکزی اختصاص داده که برای توسعۀ منابع انرژی، معدن و پروژه‌های زیربنایی در آسیای‌مرکزی است؛ اما باید تاکید کرد که چین تنها برای تحقق پروژه‌ها توسط کشورهای آسیای مرکزی این وام‌ها را اختصاص نداده، بلکه این کشور در قبال پرداخت مبالغ هنگفت «مشارکت شرکت‎‌های چینی در هر پروژه» را هدف خود قرار داده است. 

بازداشت ۸ هزار و ۴۳۰ فلسطینی در کرانه باختری در ۲۰۰ روز

تهران-ایرنا- باشگاه حمایت از اسیران فلسطینی جدیدترین آمار شهروندان فلسطینی‌ بازداشت شده در کرانه‌باختری رود اردن بدست نظامیان رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون را اعلام کرد.

اذعان غرب به قدرت اقتصادی روسیه

تهران- ایرنا- بیزنس اینسایدر در مطلبی با اشاره به ادعای برخی کارشناسان غربی در خصوص احتمال ازهم‌پاشیدگی اقتصاد روسیه، اذعان کرد: اقتصاد این کشور با وجود شرایط جنگی و تحریم‌های غرب باثبات و قدرتمند است.

اگر رژیم صهیونیستی دست از پا خطا کند دیگر چیزی از او باقی نخواهد ماند

تهران – ایرنا – رئیس‌جمهور در دیدار نخبگان پنجاب پاکستان گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

Loading

تفاوت‌ها و شباهت‌های رویکرد ترامپ و بایدن در قبال رژیم صهیونیستی

۱۴۰۰/۰۴/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا در خصوص نقش آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و تفاوت‌های سیاست کاخ سفید در دولت جمهوری‌خواهان و دمکرات‌ها گفت: «با وجود تفاوت در سیاست‌های دونالد ترامپ و جو بایدن در قبال تل‌آویو اما دولت دمکرات آمریکا همچنان خود را متعهد به حمایت از اسرائیل در حوزه امنیتی می‌داند؛ به همین دلیل دولت جو بایدن با وجود اختلاف با رژیم صهیونیستی در حوزه‌های دیگر، در عرصه‌ نظامی و پشتیبانی‌های مالی همچنان امنیت اسرائیل را برای خود یک اصل محوری تعریف می‌کند.»

دکتر طهمورث غلامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با تأکید بر این موضوع که حمایت‌های نظامی آمریکا از اسرائیل سبب خواهد شد که این رژیم با جرات و جسارت بیشتری سیاست‌های منطقه‌ای خود را پیگیری کند و به نقض حاکمیت کشورهایی مانند لبنان و سوریه و نیز حمله به مردم فلسطین به‌ویژه در نوار غزه مبادرت ورزد، گفت: «به‌عبارت‌دیگر حمایت‌های سیاسی و نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی، آزادی عمل آن را در پیگیری سیاست‌های مخاطره‌جویانه افزایش داده است.»

کارشناس مسائل آمریکا به مخالفت‌هایی که درون جامعه آمریکا با سیاست‌های کاخ سفید در قبال اسرائیل وجود دارد اشاره کرد و افزود: «بخشی از جامعه آمریکا با سیاست‌های این کشور در قبال اسرائیل مخالف و معتقد به بازنگری جدی در این سیاست‌ها هستند. همچنین اندیشمند بزرگی مانند استفان والت نیز معتقد است آمریکا باید به سیاست پرهزینه حمایت از اسرائیل پایان دهد. به اعتقاد وی ریشه اصلی ضدیت جهان عرب و دنیای اسلام با آمریکا به حمایت‌های واشنگتن از تل‌آویو برمی‌گردد.»

غلامی همچنین در ادامه به واکاوی سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی در برابر آمریکا پرداخت و گفت: «دولتمردان رژیم‌صهیونیستی همواره تلاش کرده‌اند که موضوع اهمیت این رژیم در سپهر سیاسی آمریکا فراجناحی باقی بماند؛ به این معنا که رژیم‌صهیونیستی سعی کرده تا به هیچ‌یک از روسای جمهور از دو حزب سیاسی آمریکا یعنی دمکرات‌ها و جمهوری‌خواهان خیلی نزدیک نشود تا همواره حمایت هر دو حزب را به همراه داشته باشد.»

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در انتخابات سال 2012 ریاست جمهوری آمریکا بنیامین نتانیاهو این سنت را نادیده گرفت و به شکل علنی از ریاست جمهوری میت رامنی، کاندیدای حزب جمهوری‌خواه حمایت کرد، افزود: «این مسئله سبب شد در دوران باراک اوباما، روابط تل‌آویو و واشنگتن پرتنش شود؛ به‌گونه‌ای که اوباما در هفته‌های پایانی دولت خود در سال 2016 با عدم وتو، اجازه داد قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم‌صهیونیستی تصویب شود.»

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه اسرائیل در سال 2016 از ریاست جمهوری دونالد ترامپ حمایت کرده بود، تأکید کرد: «لذا این رژیم در دوران 4 ساله ترامپ، حمایت‌های فراوانی از طرف آمریکا دریافت کرد. علاوه بر حمایت‌های مالی و نظامی، ترامپ سفارت این کشور را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل ساخت، با شهرک‌سازی‌های رژیم‌صهیونیستی در کرانه باختری موافقت کرد و بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از خاک اسرائیل به رسمیت شناخت.»

وی افزود: «همچنین ترامپ متأثر از درخواست نتانیاهو از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و اقدامات نظامی تل‌آویو در سوریه را مورد تائید قرار داد.»

غلامی با اشاره به روی کار آمدن جو بایدن گفت: «در این دوره بار دیگر اختلاف بین رژیم‌صهیونیستی و حزب دمکرات که از سال 2008 وجود داشت خود را نشان داده است. به‌گونه‌ای که علیرغم گذشت بیش از یک ماه از آغاز ریاست جمهوری بایدن، وی حاضر به مکالمه تلفنی با نتانیاهو نشده است.»

به گفته این کارشناس به دنبال مخالفت باسیاست‌های نتانیاهو، در کمپین‌های انتخاباتی 2020 لابی‌های طرفدار اسرائیل در داخل آمریکا از بایدن حمایت کردند و صدای اعتراض به سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی در مجلس نمایندگان آمریکا نیز بلندتر شد. درواقع وجود فضای مناسب در داخل آمریکا برای نقد سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی سبب شد که جو بایدن سیاستی متفاوت‌تر از ترامپ در پیش بگیرد.

غلامی در خصوص تفاوت دیدگاه‌های ترامپ و بایدن پیرامون مناسبات آمریکا با اسرائیل توضیح داد: «برخلاف ترامپ، بایدن معتقد به طرح صلح دو دولت است،‌ بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از خاک اسرائیل نپذیرفته و با وجود درخواست رژیم‌صهیونیستی ، مذاکرات احیای برجام با ایران را آغاز کرده است. به این خاطر می‌توان گفت در دوران جو بایدن سطح اختلافات آمریکا و رژیم‌صهیونیستی شدت بیشتری پیدا کند؛ به‌گونه‌ای که همین عامل سبب شده است تا در سیاست‌های اعلامی مقامات سیاسی اسرائیل این سخن مطرح شود که اسرائیل در صورت نیاز مستقل از آمریکا اقدام خواهد کرد.»

وی درباره نگاه جامعه اسرائیل به روی کار آمدن دمکرات‌ها نیز گفت: «در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2020 بخشی از جامعه اسرائیل که طرفدار ترامپ بودند از روی کار آمدن بایدن نگران بودند و بر این باور بودند که در صورت پیروزی جو بایدن،‌ آمریکا، رژیم‌صهیونیستی را رها خواهد کرد. علاوه بر این بخشی از جامعه اسرائیل علت مخالفت دمکرات‌ها با سیاست‌های اسرائیل را ناشی از سنت‌شکنی نتانیاهو می‌دانند که در سال 2012 با ورود به انتخابات آمریکا رسماً از کاندیدای حزب جمهوری‌خواه حمایت کرد.»

کارشناس مسائل آمریکا در نهایت تأکید کرد: «واقعیت این است که موضوع رژیم‌صهیونیستی هم‌اکنون در داخل آمریکا نه موضوعی فراجناحی بلکه موضوعی حزبی شده است. بدین معنا که حزب جمهوری‌خواه خود را متعهد به حمایت کامل و همه‌جانبه از اسرائیل می‌داند؛ در مقابل حزب دمکرات هرچند خود را متعهد به تأمین امنیت اسرائیل می‌داند اما نسبت به سیاست‌های این رژیم در سطح منطقه و نیز مخالفت آن با مذاکرات برجام، به‌شدت بدبین است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *