جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از خویشتن‌داری ما آدرس غلط دریافت کرد

وزیر امور خارجه گفت: ما در ۴۵ سال گذشته، اولا در حوزه استقلال سیاسی و ثانیا در حوزه پیشرفت‌های مرتبط با علم، فناوری، صنایع، دفاع و پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم؛ در برخی از موضوع‌ها ما اکنون جزو ۵ یا ۱۰ کشور اول دنیا هستیم.

امیرعبداللهیان: مبنای قضاوت ما رفتار آمریکاست؛ پرواز ریزپرنده‌ها در حد اسباب‌بازی بود

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

امیرعبداللهیان:قضاوت ما بر مبنای رفتار دولتمردان آمریکاست/ ایده‌های منطقی حماس روی میز است

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading

سفر حریری به قطر؛ نشانه‌ای از کاهش نقش عربستان در لبنان

۱۳۹۹/۱۲/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شوراي راهبردي آنلاين-گفتگو: يك كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به سفر اخير سعد حريري، نخست وزير لبنان به قطر گفت كه سفر حريري به دوحه و پيش از آن به ابوظبي با هدف جلب حمايت‌هاي اقتصادي و سياسي اين كشورها و تقويت جايگاه وي براي پست نخست‌وزيري صورت گرفته است.

حسین آجرلو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره روابط قطر و لبنان گفت: «رابطه قطر و لبنان، رابطه​‌ای نسبتا نوپاست و از دهه 70 که قطر از بریتانیا استقلال یافت، این روابط ایجاد شد. درواقع شکل‌گیری روابط به این صورت بود که بخشی از مردم لبنان برای امور کاری به قطر سفر می​‌کردند و امرای قطر نیز تلاش می​‌کردند که در برخی از پروژه‌​های لبنان مشارکت داشته باشند.»

وی ادامه داد: «البته نقش قطر قبل از جنگ 33 روزه در لبنان تقویت شد. قبل از این جنگ و بعد از ترور رفیق حریری در سال 2005 شاهد بودیم که قطر به عنوان یک بازیگر وارد عرصه لبنان شد و با توجه به چالش‌​هایی که آن مقطع در لبنان شکل گرفته بود قطر در قامت یک بازیگر مهم در این کشور ایفای نقش کرد.»

به گفته این کارشناس، ریاست جمهوری میشل سلیمان بر اساس توافقی بود که در دوحه انجام شد و قطر به طور مشخص وارد ساحت سیاسی لبنان شد.

آجرلو با اشاره به اینکه نقش قطر در آن زمان در لبنان تثبیت شد، ادامه داد: «این روند تا تحولات بهار عربی یعنی سال 2010 و 2011 ادامه داشت و پس از آن قطر با استفاده از شبکه الجزیره در پی آن شد که نقش‌​آفرینی جدی تری در تحولات بهار عربی داشته باشد و در آن مقطع دوحه به عنوان یکی از ارکان مهم کشورهای عربی تبدیل شده بود.»

وی افزود: «نتیجه این نقش آفرینی قطر و نفوذ شبکه الجزیره در تحولات مصر و لبنان به وضوح قابل مشاهده بود.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه معتقد است با این وجود قطر نتوانست جایگاهی که در لبنان به دنبال آن بود را به دست آورد. آجرلو با بیان اینکه قطر در لبنان با رقبای جدی روبرو بود تاکید کرد: «ایران و سوریه از یک سو با گروه هشت مارس ارتباطات ویژه داشتند و جریان 14 مارس به رهبری سعد حریری و مسیحیان حزب نیروهای لبنانی نیز به عربستان سعودی نزدیک بودند، لذا این شرایط، فضا را برای قطر سخت تر کرده بود.»

وی ادامه داد: «بعد از تحولات سوریه و کنار رفتن امیر حمد در قطر شاهد بودیم که با توجه به هجمه بالایی که از سوی عربستان و دیگر کشورهای عربی به دوحه وارد شد و همچنین فشارهای آمریکا، این کشور تاحدودی از مواضعش در قبال کشورهای عربی عقب‌​نشینی کرد و مناسباتش را در قالب همکاری​‌هایی با ترکیه در رابطه با تحولات جهان عرب دنبال می​کرد.»

این کارشناس در توضیح شرایط فعلی قطر در منطقه به تنش​‌زدایی بین عربستان با این کشور اشاره کرد و افزود: «به نظر می​رسد اکنون دوحه دوباره این فرصت و فضا را به دست آورده که بازیگری‌​اش را در لبنان تقویت کند، اما با توجه به تجربه این کشور و ظرفیت​‌هایی که دارد با یک نوع محافظه​‌کاری قدم در این مسیر گذاشته است.»

آجرلو با بیان این موضوع که اخیرا سعد حریری مسئول تشکیل کابینه شده است، تاکید کرد: «اما حریری توفیق نداشت که در لبنان اجماع لازم برای تشکیل کابینه را کسب کند، لذا وی به کشورهای مختلف منطقه از جمله امارات و قطر سفر کرد و قرار است به عراق نیز سفری داشته باشد.»

به گفته این کارشناس اگرچه این کشورها جایگاه ویژه​ای در تحولات لبنان ندارند، اما با توجه به ظرفیت‌​هایشان چه در حوزه رسانه و چه در حوزه کمک​‌های مالی و عراق در حوزه مرجعیت شیعه می‌​توانند تا حدودی در تحولات لبنان نقش آفرین باشند.

وی افزود: «لذا سفرهای اخیر حریری به امارات و قطر نخست برای کسب حمایت​‌های سیاسی و سپس با این هدف صورت گرفت که در داخل افکار عمومی را قانع کند که به عنوان نخست​وزیر منتخب در پی کسب کمک‌​های بین‌​المللی برای کشورش است.»

آجرلو توضیح داد: «به دنبال انفجار در بندر بیروت، اقتصاد لبنان آسیب جدی دید و به همین دلیل حریری به صورت جدی می​‌خواهد حمایت اقتصادی برخی از کشورهای عربی منطقه را داشته باشد.»

به گفته این کارشناس، نخست وزیر منتخب لبنان قصد دارد تا با این کمک‌​های اقتصادی، یک وجهه سیاسی برای خود و با هدف حمایت بیشتر مردم کسب کند.

کارشناس مسائل خاورمیانه معتقد است از آنجایی که قطر با جمهوری اسلامی ایران نیز مناسبات خوبی دارد تاکید کرد شاید دوحه از این طریق بتواند تاحدودی فضای داخلی سیاسی میان گروه‌​های مخالف را تلطیف کند.

آجرلو در پاسخ به اینکه آیا سفر حریری به قطر و امارات بیانگر کمرنگ شدن نقش محمدبن سلمان، ولیعهد سعودی در تحولات لبنان است، گفت: «بن​‌سلمان در اغلب پرونده‌​های منطقه‌​ای با چالش و مشکل مواجه شده که از جمله این پرونده‌​ها، پرونده لبنان است، زیرا از زمان ربایش سعد حریری در عربستان و حبس خانگی وی، نقش عربستان به ویژه بن سلمان در بیروت بسیار تضعیف شد.»

وی تاکید کرد که البته هنوز هم بین گروه 14 مارس و ریاض رابطه​‌ای جدی برقرار است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *