جدیدترین مطالب

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

تنش با ایران، اشتهای متحدان اونجلیست نتانیاهو برای آخرالزمان را تقویت کرد / می‌گویند حمله ایران ثابت کرد که «از نظر پیش بینی‌های انجیلی، ما در آستانه جنگ یاجوج و ماجوج قرار داریم»

نتانیاهو بار‌ها ادعا کرده که مسئله فلسطین از دستور کار جهانی خارج شده و اینکه تشکیلات خودگردان فلسطینی باید تضعیف و حاکمیت حماس در غزه تقویت شود. وی روابط با یهودیان آمریکا و حزب دموکرات را به نفع پیش بینی جنگ یاجوج و ماجوج هیگی تخریب نموده است؛ و پس از تمام اینها، راست گرایان همچنان به خود جرات می‌دهند بگویند که این اردوگاه چپ است که باید از خواب غفلت برخیزد.

نخست‌وزیر مصر: هدف ما رسیدن به صادرات سالانه به ارزش ۱۴۵ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ است

«مصطفی مدبولی»، نخست وزیر مصر اعلام کرد که دولت با شوراهای صادرات موافقت کرد که نرخ رشد صادرات را ۱۵ درصد افزایش دهد تا به هدفی که سالانه ۱۴۵ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ تعیین کرده ایم، محقق شود.

مقاومت اسلامی عراق: حمله دیشب به پایگاه «کالسو» کار اسرائیل بود / به یک هدف کلیدی در جنوب اسرائیل حمله کردیم

این گروه‌های مسلح در بیانیه‌ای اسرائیل را به هدف قرار دادن پایگاه «کالسو» در استان بابل عراق متهم کرده و اعلام کردند که حمله پهپادی روز شنبه «در پاسخ به کشتار غیرنظامیان بی‌دفاع فلسطینی‌» به‌دست اسرائیل و «تجاوز دشمن صهیونیستی به حاکمیت عراق با هدف قرار دادن پایگاه‌های حشد شعبی» صورت گرفت.

Loading

دلایل اختلاف بایدن – مکرون بر سر عربستان

۱۳۹۹/۱۲/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به سیاست‌های اخیر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه برای نزدیکی به عربستان پس از روی کار آمدن جو بایدن گفت که اکنون فرانسه چون می‌بیند آمریکا می‌خواهد حضور پررنگش در منطقه خاورمیانه را کاهش دهد، در جهت پر کردن این خلأ برآمده است.

داود احمدزاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا و نوع نگاهی که وی به مسائل منطقه خاورمیانه دارد، گفت: «باید توجه داشت که بایدن بارها در سخنرانی‌های اخیرش اعلام کرده که سیاست‌های ترامپ را در حوزه غرب آسیا مورد بازبینی قرار می‌دهد و نمونه آشکار آن تعلیق فروش سلاح‌های پیشرفته به امارات و عربستان و تأکید بر صلح در موضوع یمن و برقراری آتش‌بس در منطقه بوده است.»

وی همچنین گفت ازآنجایی‌که در دوره ریاست جمهوری ترامپ، آمریکایی‌ها از سیاست‌های ائتلاف به رهبری عربستان در موضوع یمن حمایت اطلاعاتی و لجستیکی داشتند، بایدن این حمایت‌ها را به حالت تعلیق درآورد.

احمدزاده با اشاره به این سیاست‌های آمریکا یعنی عقب‌نشینی از سیاست‌های تهاجمی و حضور پررنگ در بحران‌های منطقه‌ای در غرب آسیا گفت: «این نگاه بایدن باعث شده است که کشوری چون فرانسه احساس کند در این منطقه نوعی خلأ ایجاد خواهد شد و لذا اکنون زمامداران فرانسوی و شخص امانوئل مکرون با یک فرصت‌طلبی خاص به دنبال پر کردن این خلأ قدرت و حضور پررنگ در مسائل منطقه خاورمیانه برآمده‌اند.»

این کارشناس با اشاره به اینکه فرانسوی‌ها به‌طور سنتی از عمده فروشندگان سلاح به کشورهای حوزه خلیج‌فارس محسوب می‌شدند و همواره در موضوعات امنیتی و نظامی با شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس به‌ویژه عربستان و امارات ارتباط دیرینه‌ای داشته‌اند گفت این مسائل باعث شده که در حال حاضر پاریس بیش از دیگر پایتخت‌های اروپایی درصدد نقش‌آفرینی در این منطقه باشد.

احمدزاده گفت: «موضوع دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد چگونگی بازگشت آمریکا به برجام است. ازآنجایی‌که قبلاً جو بایدن و گروه امنیتی وی اعلام کردند که حاضر هستند در شرایط خاص به برجام بازگردند به نظر می‌رسد که این رویکرد و رهبری مکانیسم مذاکره از سوی آمریکا و شخص جو بایدن خیلی به مذاق دولتمردان فرانسوی خوش نیامده است. آن‌ها احساس می‌کنند که حضور پررنگ و مجدد آمریکا در بحث مذاکرات با ایران ممکن است که در بلندمدت به نفع اروپا به‌ویژه فرانسه نباشد.»

وی با اشاره به اینکه ممکن است کلیت غرب یک سیاست هماهنگ و یکنواختی را در مسائل سیاسی و امنیتی در حوزه خاورمیانه در پیش بگیرند، افزود: «ولی بااین‌وجود همواره شاهد رقابت‌های پنهانی و آشکار بین دو سوی آتلانتیک نیز بودیم. لذا فرانسوی‌ها در وضعیت موجود با جانب‌داری خاص از عربستان مبنی بر حضور این کشور در مذاکرات برجامی با ایران می‌خواهند این اطمینان را به زمامداران سعودی بدهند که همچنان به‌عنوان متحد سنتی به تعهدات قبلی مبنی بر حفظ روابط ویژه و نیز فروش تسلیحات پایبند هستند.»

این کارشناس ادامه داد: «موضوع حضور عربستان در مذاکرات برجامی با مخالفت جدی ایران روبرو شده است؛ چراکه دستگاه دیپلماسی ایران و نهادهای تصمیم‌گیرنده اصلی در موضوع برجام اعلام کرده‌اند در این پرونده مجدداً مذاکره‌ای صورت نخواهد گرفت و نمی پذیرند که طرف دیگری در پرونده هسته‌ای ایران نقش‌آفرینی کند.»

وی با اشاره به اینکه جو بایدن بافاصله گرفتن از سیاست‌های یک‌جانبه گرایانه ترامپ تلاش می‌کند که در موضوعات امنیتی به‌خصوص در مسائل بغرنج خاورمیانه به یک اجماع با متحدان سنتی خود به‌ویژه اتحادیه اروپا برسد، ادامه داد: «ولی این به مفهوم آن نیست که در آینده نزدیک ما شاهد هیچ‌گونه اختلاف یا واگرایی بین آمریکا و اتحادیه اروپا نباشیم. چنانکه اشاره شد آمریکایی‌ها با هدف سرشکن کردن هزینه‌های نظامی و اقتصادی تلاش دارند که بار دیگر روابط با اتحادیه اروپا را احیا کنند و در موضوع هسته‌ای نیز قبل از آغاز مذاکره جدی با ایران به یک تفاهم همه‌جانبه با این متحد دست پیدا کنند. ولی به نظر نمی‌رسد که آمریکایی‌ها رهبری و مدیریت مسائل منطقه‌ای را به دست اروپایی‌ها به‌ویژه فرانسه بسپارند.»

وی بابیان این موضوع که آمریکا همچنان خواهان آن است به‌عنوان بازیگر اصلی در منطقه به‌ویژه در موضوعات امنیتی و اقتصادی ایفای نقش کند، گفت: «این موضوع می‌تواند تضادهایی را بین منافع کشورهای اتحادیه اروپا و در رأس آن فرانسه و آمریکا ایجاد کند.»

احمدزاده در خصوص مسئله عربستان و نزدیکی فرانسه به این کشور گفت: «شاهد هستیم که در موضوع عربستان اختلافاتی درزمینهٔ حقوق بشری بین دمکرات‌ها به رهبری جو بایدن با ریاض وجود دارد اما فرانسه نسبت به این مسائل حقوق بشری و آزادی‌های مدنی در عربستان از یک سیاست ریاکارانه‌ بهره می‌گیرد و تلاش دارد تا ضمن چشم‌پوشی از پرونده‌ قتل روزنامه‌نگار منتقد سعودی یعنی جمال خاشقچی و نبود برخی از آزادی‌های مدنی در عربستان و تجاوزات مکرر به یمن همچنان عربستان را در مدار منافع خود حفظ کند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *