جدیدترین مطالب

بررسی دستاورد‌های ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 

اندیشمندان، ایران‌شناسان، مورخان و شرق‌شناسان روسیه و حوزه اوراسیا، در همایشی علمی- بین‌المللی به میزبانی مرکز (انستیتو) شرق‌شناسی روسیه، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف و نقش کشورمان در صحنه تحولات منطقه و جهان را واکاوی کردند.

Loading

أحدث المقالات

پیام‌های راهبردی سرنگونی پهپادهای اسرائیلی به دست حزب‌الله

حزب‌الله از ابتدای ورود به نبرد طوفان الاقصی تاکنون علاوه بر عملیات‌های موشکی پیشرفته ضد مواضع صهیونیست‌ها در داخل فلسطین اشغالی، یک معادله جدید را در برابر دشمن ترسیم کرده که مربوط به قدرت پدافندی مقاومت و سرنگونی اهداف اسرائیل در آسمان است.

نیوزویک: آمریکا رو به افول است

تهران-ایرنا- نشریه آمریکایی “نیوزویک” در مقاله‌ای با اشاره به شکست‌های متعدد امریکا در سیاست‌های عمومی، سیاست‌های ناکارآمد فزاینده، تا اپیدمی مشکلات روانی در میان جوانان آمریکایی نوشت: آمریکای قرن بیست‌ویکم روبه‌زوال می‌رود.

بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد

یک کارشناس مسائل خاورمیانه به خبرآنلاین درباره اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: تصور آنها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

Loading

اسلام سیاسی در ایران و ترکیه؛ عامل نگرانی یا زمینه‌ وحدت جهان اسلام؟

۱۳۹۹/۱۰/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به ظرفیت اسلام سیاسی برای الگو قرار گرفتن و زمینه ای مشترک میان امت اسلامی، گفت: دیدگاهی که در انتقاد به اسلام سیاسی مطرح می شود، دیدگاه سعودی ها و اماراتی ها است که اسلام سیاسی را عامل تهدید حکومتشان می دانند.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ابراز نگرانی دبیر کل اتحادیه عرب در خصوص آنچه اسلام سیاسی در ایران و ترکیه خوانده بود، خاطرنشان کرد: اتحادیه عرب در شرایط کنونی نه فعل گذشته خود را دارد و نه موقعیت گذشته اش را و صرفا به عنوان یک تریبون و دبیرخانه بی خاصیت در جهان عرب عمل می کند و عمدتا تمام اختیارات و جهت گیری اش به دست سعودی ها است.

وی با تاکید بر اینکه اتحادیه عرب دیگر مربوط به جهان عرب نیست و استقلال خود را از دست داده است، درخصوص انتقادات ابوالغیط از مبنا قرار گرفتن اسلام سیاسی در ترکیه و ایران، افزود: مواضعی که از جانب اتحادیه عرب بیان می شود در واقع نقطه نظرات عربستان و عمارات است. آنها قبلا اخوان المسلمین را جزء گروه های تروریستی اعلام کردند و هیات «علمای کبار» عربستان نیز این گروه را «گروه منحرف اسلامی» خوانده بود.

 

سوء استفاده عربستان از تریبون جهان عرب

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه سعودی ها از پوشش جهان عرب برای بیان و تحمیل نظرات خود سوء استفاده می کنند، گفت: این اظهارات در مقطعی بیان می شود که فشار بین المللی برای بهبود روابط میان قطر و عربستان، امارات و مصر و به طور کلی اتحادیه عرب ایجاد شده است تا به نوعی آشتی ای صورت گیرد و به اصطلاح مصالحه ای بین کشورهای شورای همکاری با قطر انجام شود.

میرابیان با اشاره به نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که قرار است در عربستان برگزار شود، ادامه داد: قرار بود این نشست در بحرین برگزار شود اما برای انجام این مصالحه، ملک سلمان این اجلاس را از بحرین به عربستان منتقل کرد و به نظر می رسد این اظهارات پیام سعودی ها و اماراتی ها از تریبون جامعه عرب به قطری ها باشد که اگر قطری ها همچنان می خواهند پشتیبان اخون المسلمین باشند جایگاهی در این شورا یا در این گروه مصالحه نخواهند داشت.

وی با اشاره به ظرفیت اسلام سیاسی برای الگو قرار گرفتن و زمینه ای مشترک میان امت اسلامی، گفت: متاسفانه اخوان المسلمین علیرغم تجربه 80 ساله خود در مصر و جهان عرب مشکلاتی در مدیریت و اداره جامعه داشت. البته این جریان نسبتا در تونس موفق بود. تا حدودی برای حضور در پارلمان اردن موفق شدند. در قطر تا حدودی در قدرت حضور دارند و در ترکیه هم قدرت را به دست گرفتند. با این حال متاسفانه حتی در بین کشورهایی که اخوان را به عنوان اسلام سیاسی پذیرفتند، هم صدایی و هماهنگی وجود ندارد و آنها اختلاف نظر شدیدی با هم دارند.

میرابیان با یادآوری اینکه اخوان المسلمین به دنبال اجرای الگوی اسلام سیاسی بوده است، افزود: اخوان علیرغم فراز و نشیب هایی که در سالهای اخیر بالاخص بعد از بیداری اسلامی تجربه کرد و به خاطر اشتباهاتی که داشت، شکست بزرگی هم در مصر متحمل شد، همچنان به عنوان یک ایده اجرای اسلام سیاسی در جهان عرب و اسلام مطرح است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر ضرورت در نظر داشتن اسلام سیاسی به عنوان فرصت برای ایجاد اشتراک میان امت اسلامی، اضافه کرد: دیدگاهی که در انتقاد به اسلام سیاسی مطرح می شود، دیدگاه سعودی ها و اماراتی ها است که اسلام سیاسی را عامل تهدید حکومتشان می دانند.

میرابیان در عین حال تاکید کرد: البته آن حکومتداری که در ایران اجرا می شود قابل مقایسه با آن چه که در ترکیه یا جاهای دیگر وجود دارد، نیست. در ترکیه شاهد هستیم که اردوغان خواستار بهبود روابط با اسرائیل شده است! بنابراین آن اسلامی که در ایران در چارچوب ولایت فقیه مطرح است اختلاف بسیار زیادی با آنچه که در جهان اهل سنت پیاده می شود، دارد.

وی ادامه داد: با این حال به طور کلی این نگرانی در بین کشورهای شورای همکاری و مشخصا امارات و عربستان وجود دارد که این ایده یا فکر وارد حاکمیت سیاسی آنها شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *