جدیدترین مطالب

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

مرتضی موسوی خلخالی با تاکید بر این نکته می گوید که اسرائیل تنها بازیگر خاورمیانه دارای قدرت اتمی است و متذکر می‌شود که، «اگر سلسله کنش‌ها و واکنش‌ها و حملات و ضدحملات بین تهران و تل‌آویو ادامه پیدا کند تا نقطه‌ای که اسرائیل موجودیت خود را در خطر ببیند، برای استفاده از تمام قدرت خود درنگ نخواهد کرد». به همین دلیل دیپلماته پیشین کشورمان دامن زدن به شرایط کنونی را و به تبعش احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای با اسرائیل را به هیچ وجه به نفع خاورمیانه نمی‌داند، چرا که امنیت و حتی موجودیت کل غرب آسیا به شکل جدی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

یوسف مولایی می گوید که چون شورای امنیت بدون صدور قطع‌نامه و حتی بیانیه‌ای برای محکومیت حمله ایران به کار خود پایان داده است، از یک سو می‌تواند دست اسرائیل را برای حمله متقابل علیه ایران را ببندد. چرا که پشتوانه و چراغ سبز شورای امنیت را ندارد، اما مولایی همزمان اذعان داد که قوانین و حقوق بین‌الملل مُصرح توسط کشورها رعایت نمی‌شوند، به خصوص اسرائیل که سابقه طولانی در نادیده گرفتن قوانین و حقوق بین‌الملل دارد. از این حیث وی هشدار می‌دهد که تل‌‌آویو با برخورداری از حمایت سیاسی قدرت‌های بین‌المللی به راحتی می‌تواند این حق را برای خود متصور شوند که از توسل به زور با هر شدتی بهره ببرد. در نتیجه به گفته این حقوقدان، «اسرائیل شاید بدون توجه به آنکه شورای امنیت چه نگاهی دارد مستقیماً دست به اقداماتی بزند».

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

علی مطهری می گوید: چون اگر بنیامین نتانیاهو حمله متقابلی به ایران داشته باشد تنها به گرفتاری و بحران‌های فعلی خود اضافه کرده است. در حال حاضر اسرائیل و نتانیاهو با مشکلات بسیار زیادی دست به گریبان است. به همین دلیل من تصور می‌کنم که نتانیاهو مجبور است از کنار آن بگذرد و پاسخی به ایران ندهد. به هر حال اسرائیل دو هفته پیش با حمله به سفارت ایران در دمشق یک اشتباه جدی مرتکب شد و بایستی تاوان آن را می‌داد؛ اکنون هم که ایران این حمله را انجام داده است، من بعید می‌دانم که نتانیاهو بخواهد موضوع را بیش از این ادامه بدهد.

ایران تصویر جدیدی از موازنه قوا در منطقه ایجاد کرد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران در دفاع موشکی و پهپادی خودش، تصویر جدیدی را در زمینه موازنه قوا در منطقه ایجاد کرده که حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی است که این رژیم نمی‌تواند به تجاوزات خود ادامه دهد و هر تجاوز با هزینه سنگینی مواجه خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

ابراز همدردی ایران با دولت و ملت عمان

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه درگذشت تعدادی از شهروندان عمانی در حادثه ناگوار سیل در این کشور را به دولت و مردم سلطنت عمان بویژه خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت.

چین و آلمان خواستار همکاری جهانی برای کنترل تنش‌ها شدند

تهران-ایرنا- شی جین پینگ رئیس جمهور چین در دیدار با اولاف شولتس صدر اعظم آلمان با بیان اینکه در شرایط کنونی جهانی همه طرف‌ها باید برای جلوگیری از پیچیدگی و خارج شدن کنترل درگیری‌ها با یکدیگر همکاری کنند، تصریح کرد: طرفین با تمرکز بر صلح و ثبات، به دنبال منافع خودخواهانه نبوده و بر شعله‌ور شدن آتش جنگ ندمند.

Loading

نقش و مسئولیت آمریکا در کمرنگ شدن تعهدات زیست‌محیطی کشورها

۱۳۹۹/۱۰/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه با خروج آمریکا از تعهداتی اقلیمی از عزم بین‌المللی در مورد آن کاسته شده است، گفت: اگر قدرت‌ها قراردادهای اقلیمی را نقض کنند و به آن‌ها بی‌توجه باشند کشورهای کوچک بسیار آمادگی دارند که به تبعیت از آن‌ها مخصوصاً با توجه به بلوک‌بندی‌ها، قراردادهای اقلیمی را رعایت نکند.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به درخواست دبیرکل سازمان ملل درخصوص ضرورت اعلام وضعیت اضطراری اقلیمی در کشورها در اجلاس مجازی تغییرات اقلیمی، خاطرنشان کرد: خروج آمریکا از تعدادی از تعهدات مهم بین‌المللی و منطقه‌ای که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به وضعیت اقلیم و آب‌وهوا مربوط می‌شود، حتی پس از بازگشت به این توافقنامه‌ها، این تردید را ایجاد می‌کند که همیشه ممکن است قدرت بزرگی مثل آمریکا تعهدات خود را نقض کند.

وی افزود: وقتی قدرت‌های بزرگ، قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند دولت‌های دیگر، خصوصاً دولت‌های کوچک، در اینکه تا چه میزان به تعهدات زیست‌محیطی‌شان پایبند باشند مردد می‌شوند.

این استاد دانشگاه گفت: متأسفانه آقای ترامپ در چهار سالی که روی کار بود بسیاری از قوانین بین‌المللی را به هم‌ریخت؛ وقتی او صراحتاً صحبت از قطع بودجه سازمان ملل و یونسکو می‌کرد نشان داد که از عزم بین‌المللی آمریکا در مورد مسائل اقلیمی کاسته شده است.

دهقان با اشاره به حساسیت مسائل اقلیمی و اظهارات گوترش مبنی بر اینکه پنج سال از توافق اقلیمی پاریس گذشته و هنوز در مسیر درستی حرکت نمی‌کنیم و اهداف این توافق محقق نشده است، ادامه داد: دبیر کل سازمان ملل می‌خواهد در حقیقت سفره‌ای را جمع کند که متأسفانه یک قدرت بزرگ در چهار سال گذشته پهن کرده و آن بی‌قانونی و نقض قراردادهای بین‌المللی و تمسخر حقوق و روابط بین‌الملل است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در رابطه با تأثیر بازگشت احتمالی آمریکا به توافقات قبلی با حضور جو بایدن در ریاست جمهوری، گفت: طبیعتاً این بازگشت مقداری از اطمینان را برمی‌گرداند؛ ولی این تردید که همیشه ممکن است چنین مسئله‌ای دوباره پیش آید و جهان را با مشکلات روبه‌رو کند وجود دارد. چه تضمینی وجود دارد که چهار سال بعد ترامپ مانندی دوباره روی کار نیاید و دوباره قوانین بین‌المللی به بازی گرفته نشود!

وی با اشاره به تجمیع قدرت در شورای امنیت و عدم پشتوانه اجرایی برای نظرات مجمع عمومی، افزود: فلسفه تشکیل شورای امنیت سازمان ملل این بود که امنیت دسته‌جمعی در مقابل زورگویی یک قدرتی که می‌خواهد از سلاح استفاده کند، ایجاد شود. در این چارچوب هم آقای ترامپ این تردید را که قدرت‌ها می‌توانند تعهداتشان را زیر پا بگذارند و مصوبات جدیدی ایجاد کنند به‌عنوان میراث تا سال‌های سال از خود باقی گذاشت.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم نظام بین‌الملل بر اساس سیستم سلسله مراتبی تشکیل‌شده است، در این نظام سلسله مراتبی هرمی که در جهان 198 کشور از بالا تا پایین‌بر اساس قدرت در آن حضور دارند همه به رده‌های بالاتر خودشان نگاه می‌کنند. اگر قدرت‌ها قراردادهای اقلیمی را نقض کنند و به آن‌ها بی‌توجه باشند کشورهای کوچک بسیار آمادگی دارند که به تبعیت از آن‌ها مخصوصاً با توجه به بلوک‌بندی‌ها، قراردادهای اقلیمی را رعایت نکند.

دهقان ادامه داد: اگر بخواهیم قرارداد پاریس را در نظر بگیریم، چه کسی بیشترین میزان آلوده‌کنندگی را دارد! قدرت‌های بزرگ. کل تولید گازهای خطرناک گلخانه‌ای در کشورهای جهان سوم اصلاً قابل‌مقایسه با کشورهای صنعتی نیست.

این استاد دانشگاه گفت: وقتی سران قدرت‌های بزرگ مثل آقای ترامپ می‌گویند اول آمریکا و بعد از قرارداد پاریس خارج می‌شوند و دوباره تولید زغال‌سنگ را راه می‌اندازند این‌یک علامت به کشورهایی که سال‌هاست زیر فشار افکار عمومی جهانی و قراردادهای بین‌المللی مجبور شده بودند آرام‌آرام از سوخت‌های فسیلی فاصله بگیرند و به‌طرف سوخت‌های تجدید پذیر بروند است.

وی اضافه کرد: بعدازاین اقدام آمریکا برخی از این قدرت‌ها هم تخلفاتی را شروع کردند؛ مثلاً هند، چین و حتی روسیه هم میزان کاهش آلوده‌کننده‌ها را در نظر نگرفته‌اند و تعهداتشان را نادیده گرفته‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *