أحدث المقالات

ببینید | این پایگاه نظامی اسرائیل مبدا حمله به ساختمان کنسولگری ایران بود

پایگاه نظامی امنیتی جاسوسی نواتیم اسرائیل یکی از چند هدف مشروع نیروهای انقلاب اسلامی در عملیات «وعده صادق» بود که با خسارات جدی مواجه شد. این پایگاه آشیانه مهم‌ترین پرنده‌های تحت مالکیت اسرائیل از جمله F35،هرکولس C130 و هواپیماهای تجاری و دولتی از جمله بویینگ 707 است. نواتیم در جنوب اسرائیل با فاصله 1100 کیلومتری از خاک ایران قرار دارد. پایگاهی است که مبدا حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق بود. منبع: دانشجو

Loading

حمایت از حاکمیت مراکش بر صحرای غربی؛ پاداش ترامپ به دولت مغرب

۱۳۹۹/۰۹/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه مناقشه صحرای غربی به سادگی پایان نمی پذیرد، گفت: به نظر می‌رسد در شرایط فعلی فرصتی برای دولت مراکش پیش‌آمده که بتواند معاوضه‌ای در ازای شناسایی رسمی اسرائیل صورت دهد و بتواند امتیاز حاکمیت صحرای غربی را از دولت ترامپ در پایان کار او بگیرد.

قاسم محبعلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به واکنش جنبش استقلال طلب موسوم به «جبهه پولیساریو» در خصوص تصمیم دونالد ترامپ در حمایت از حاکمیت مراکش بر منطقه مورد مناقشه صحرای غربی، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که حمایت آمریکا از حاکمیت مراکش بر این منطقه مورد مناقشه با تصمیمشان در رابطه با اعلام عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، با هم ارتباط داشته باشند.

وی ادامه داد: مسئله پولیساریو و ادعای مراکش نسبت به آن موضوعی قدیمی و کهنه است و سال‌ها در رابطه با آن منازعه بوده است. از یک‌سو الجزایری‌ها از استقلال پولیساریو از صحرای غربی حمایت می‌کنند، مراکش خواهان انضمام آن به مراکش است. به نظر می‌رسد که این‌یک فرصتی بوده برای دولت مراکش که بتواند معاوضه‌ای در ازای شناسایی رسمی اسرائیل و برقراری روابط دیپلماتیک صورت دهد و بتواند این امتیاز را از دولت ترامپ در پایان کار او بگیرد.

محبعلی درعین‌حال یادآور شد: روابط مراکش و اسرائیل روابطی قدیمی بوده آن‌ها از ابتدا با هم روابط داشته‌اند، اگرچه رسماً سفارتی نداشتند.

 

بهبود موقعیت مراکش در ادعای حاکمیت در صحرای غربی

وی با اشاره به واکنش برخی کشورهای آفریقایی و همچنین سازمان‌های بین‌المللی گفت؛ این اقدام آمریکا و مراکش را خلاف قوانین و مقررات بین‌المللی و قانون اساسی اتحادیه آفریقا خوانده‌اند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه و آفریقا توضیح داد: به‌هرحال توانایی مراکش در ادامه تلاش‌ها برای الحاق این منطقه مورد مناقشه و جنگ میدانی بیشتر است، علاوه بر آن اینکه، در زمان جنگ سرد، بلوک شرق به خاطر منازعات و رابطه جنگ سردی از این جبهه حمایت می‌کرد.

 

استقلال پولیساریو حامی جدی بین‌المللی ندارد

محبعلی همچنین در خصوص واکنش سازمان ملل در برگزاری نشست شورای امنیت و محکوم کردن اقدام ترامپ و اینکه این اقدام ازلحاظ حقوقی چیزی را تغییر نمی‌دهد، گفت: سازمان ملل در زمان جنگ سرد پیشرفت‌هایی را در رابطه با مسائل این منطقه با حمایت الجزایر و اتحادیه آفریقا که از آن حمایت می‌کردند داشت، ولی در شرایط فعلی به نظر نمی‌رسد که استقلال پولیساریو حامی جدی بین‌المللی داشته باشد.

 

مناقشه صحرای غربی به‌سادگی پایان نمی‌یابد

وی اضافه کرد: این مناقشه به این سادگی پایان پیدا نمی‌کند، به خاطر این‌که مردم این منطقه و جبهه پولیساریو علاقه‌مند نیستند که آنجا در اختیار مراکش قرار بگیرد.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در رابطه با برخی تحلیل‌ها مبنی بر اشتباهات سران مراکش در سیاست خارجی این کشور، گفت: مراکش از ابتدا سیاست خاصی در قبال جهان عرب داشت و با سایر کشورها متفاوت بود. البته مراکش همواره در کمپ غرب قرار داشته و روابطش را با دنیای غرب تنظیم می‌کرد، به‌خصوص در دوران جنگ سرد و یا در رابطه با مسئله اسرائیل.

محبعلی ضمن یادآوری نقش میانجی گرانه مراکش در مذاکرات فلسطینی‌ها و اسرائیل در مذاکرات اسلو، ادامه داد: مراکشی‌ها از گذشته سیاست خاصی داشتند و این سیاست را ادامه دادند. یهودی‌ها از دیرباز با مراکش رابطه خیلی خوبی داشتند و هیچ‌گاه هم مراکش حامی جدی فلسطین نبوده است. اکنون با تغییر شرایط فرصت بیشتری پیدا کرده که رابطه‌ای که همواره داشت را به‌صورت رسمی و علنی دربیاورد که این امر مورد تنفر ملت فلسطین و افکار عمومی جهان اسلام خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *