جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

طرح ارزی ایران

اگر دولت تا یکشنبه طرح ارزی ارائه نکند مجلس طرح خود را به رای میگذارد.

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست بریکس در مسکو با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است.

اسپوتنیک، تنها کانال رادیویی خارجی در ایران

از امروز، رادیو “گفتگو”، برنامه هفتگی مشترک “راهبرد شرقی” را روی آنتن می برد. در این کانال رادیویی، کارشناسان دو طرف به مدت یک ساعت در مورد شکل گیری نظم جهانی چند قطبی و چندفرهنگی بحث خواهند کرد.

فلج سیاسی آمریکا

اخبار را ورق می زدم به مطلبی که نشریه واشنگتن پست در باره امضای لایحه کمک های آمریکا به کی یف اشاره می کند رسیدم.

Loading

تقویت احتمال خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا و پیامدهای آن

۱۳۹۹/۰۹/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا را با توجه به سرسختی لندن نسبت به بندهایی که در توافقنامه مطرح‌شده، محتمل دانست و گفت: تقریباً دو هفته دیگر باید انگلیس رسماً خروجش را از اتحادیه اروپا اعلام کند و این در حالی است که هنوز اختلاف‌نظرهای جدی میان دو طرف وجود دارد.

دکتر علی‌محمد حلمی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه مسئله برگزیت تبدیل به یکی از مشکلات پیچیده پیش روی دولت بریتانیا شده است، خاطرنشان کرد: هدف اصلی برگزیت این بود که بریتانیا با اختیار کامل نسبت به قراردادهای اقتصادی جدید که عمدتاً با رویکرد نزدیک‌تر شدن به آمریکا بوده، عمل کند و دست خود را از قوانین اتحادیه باز کند و اقتصاد بهتری را به مردم بشارت دهد.

 

نگرانی‌های بریتانیا از اجرای برگزیت در پی شکست ترامپ

وی با اشاره به سیاست‌های آمریکا در خصوص برگزیت و همچنین روابط ویژه بوریس جانسون با ترامپ، گفت: شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تااندازه‌ای کار را برای جانسون، نخست‌وزیر انگلیس، سخت‌تر کرد و به نظر می‌رسد او اکنون با نگرانی‌ این مسئله را دنبال می‌کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: باوجودآنکه دوران انتقالی برگزیت تا دو هفته دیگر، ۳۱ دسامبر، پایان می‌یابد، اما همچنان بین مذاکره‌کننده اتحادیه اروپا و دولت جانسون در مورد آینده تجارت دو طرف، توافقی به دست نیامده است. دو طرف زمان زیادی هم ندارند، یعنی تا تقریباً دو هفته دیگر باید انگلیس رسماً خروجش را از اتحادیه اروپا اعلام کند و این در حالی است که هنوز اختلاف‌نظرهای جدی میان دو طرف وجود دارد.

حلمی با اشاره به مواردی که دو طرف در خصوص آن اختلاف‌نظر دارند، گفت: نحوه پرداخت بدهی بریتانیا و حق جدایی که باید به اتحادیه اروپا پرداخت کند یکی از آن مسائل است. بدهی 39 میلیارد دلاری یکی از دغدغه‌ها است و در حقیقت بریتانیا هنوز زیر بار آن نرفته است. حقوقی که برای دریانوردی و ماهیگیری درنظر گرفته شود و همچنین مرز بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند برای تجارت آزاد و مباحثی دیگر هنوز باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه جانسون نتوانسته تاکنون طرحی برای حل مشکلات برگزیت ارائه دهد، گفت: مشخص نیست در این زمان اندک باقی‌مانده، انگلیس می‌خواهد بدون توافق از اتحادیه اروپا جدا شود یا طرح جدیدی برای این موضوع، آماده می‌کند.

 

احتمال خروج بی توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا

این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: با توجه به سرسختی انگلیس نسبت به بندهایی که در توافقنامه مطرح‌شده، این احتمال وجود دارد که انگلیس بدون توافق خارج شود. البته شاهد این تلاش هستیم که راهبرد پیشنهادی دولت «ترزا می» درباره خروج از اتحادیه اروپا، موسوم به چکرز که تا حدی مسائل مربوط به مرزهای اقتصادی و مبادلات اقتصادی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند را به‌صورت یک‌ساله و موقت حل می‌کرد، موردتوجه قرار گرفته است.

حلمی با اشاره به اخبار منتشرشده در خصوص قوت گرفتن خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا و همچنین پیامدهای منفی برگزیت برای اقتصاد این کشور، ادامه داد: قطعاً این پیامدها پایگاه مردمی حزب آقای جانسون را ضعیف‌تر خواهد کرد و فشار افکار عمومی انگلیس، خصوصاً در این وضع کرونایی که دچار مشکلات اقتصادی بیشتر و موج بیکاری‌های روزافزون شده است، بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به چالش‌های سیاسی پیش روی دولت انگلیس گفت: اگر نخست‌وزیر نتواند راه‌حلی را پیش پای اتحادیه اروپا و بریتانیا برای خروج با توافق بگذارد، ممکن است حزب کارگر دست به اقداماتی بزند تا دولت را وادار به استعفای نخست‌وزیر کند.

 

خروج بدون توافق، بهتر از خروج با توافق بد

این کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: مسلماً ازنظر انگلیس خروج بدون توافق، بهتر از خروج با توافق بد است؛ اما نمی‌توان پیش‌بینی کرد که با وضعیت نامناسب اقتصادی در انگلیس که بعد از کرونا ایجادشده و همچنین وضعیت شکننده‌ای که در پی گسترش کرونا و ساقط شدن ترامپ از قدرت به وجود آمده، تبعات منفی برگزیت سخت برای بریتانیا تا چه میزان گسترده خواهد بود، چراکه امید‌ها و پیش‌بینی‌هایی که دولت انگلیس نسبت به توسعه تجارت با آمریکا می‌کرد ممکن است چندان قابل تحقق نباشد.

حلمی تشدید اختلافات میان حزب حاکم و حزب کارگر را از دیگر پیامدهای برگزیت سخت دانست و ادامه داد: در حقیقت ممکن است محافظه‌کاران پایگاه حزبی‌شان را از دست بدهند و ضعیف‌تر شوند، در این صورت یا باید نخست‌وزیر استعفا دهد یا همه‌پرسی مجددی برگزار شود.

 

تمایل اتحادیه اروپا به بازگشت انگلیس

وی با اشاره به پیامدهای منفی برگزیت سخت برای اتحادیه اروپا، گفت: به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا بیشتر تمایل دارد که انگلیس مجدداً بخواهد نسبت به لغو عضویتش در اتحادیه اروپا بازنگری کند. شاید منتظر این است که خودشان چنین پیشنهادی را بدهند، همان‌طور که اعلام کرد که بریتانیا می‌تواند بدون هیچ تشریفات اضافی، درخواست خروجش را پس بگیرد.

حلمی به سختگیری‌های اتحادیه اروپا در مذاکرات با بریتانیا اشاره کرد و گفت: البته اتحادیه اروپا اعلام کرده است که باید مطمئن شویم که این تصمیم رسماً توسط دولت حاکم ارائه شود و یا مجلس انگلیس تائید کند که انگلیس و بریتانیا می‌خواهند همچنان عضو اتحادیه اروپا بمانند؛ بنابراین آن‌ها هم چندان مایل به خروج بریتانیا نیستند، چراکه با این وضعیت اقتصادی و موج بیکاری بعد از کرونا، از دست دادن بازار کار انگلیس و بازار اقتصادی برای اروپا نیز چندان خوشایند نیست؛ اما طبق مقرراتی که تعریف‌شده درصددند فشارها بر بریتانیا را کم نکنند تا شاید آن‌ها در تصمیمشان تجدیدنظر کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *