جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
![Loading](https://www.scfr.ir/wp-content/plugins/ds-divi-extras/extra-images/pagination-loading.gif)
أحدث المقالات
![Loading](https://www.scfr.ir/wp-content/plugins/ds-divi-extras/extra-images/pagination-loading.gif)
بحران سیاسی رژیم صهیونیستی و آینده نتانیاهو
![162956](https://www.scfr.ir/wp-content/uploads/2020/12/162956.jpg)
قاسم محبعلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «ازآنجاییکه جامعه اسرائیل مهاجر هستند اختلافات در آنجا زیاد است و دولت باید بتواند این مشکلات را حل کند؛ اما دولت نتانیاهو در حل این مشکلات توفیق چندانی نداشت. در کنار این مسائل نیز مشکلات اقتصادی، بیکاری، عدم مدیریت صحیح ویروس کرونا و تضاد بین گروههای سیاسی مهاجر باعث شده است که مردم اسرائیل از ۶ ماه پیش این تظاهرات را ادامه دهند.»
محبعلی در پاسخ به پیامدهای این اعتراضات برای شخص نتانیاهو گفت: «نخستوزیر اسرائیل مدتهاست که ازنظر سیاسی دیگر جایگاهی ندارد و دولت ائتلافی را نیز با فشارها و کمکهای ترامپ و خانواده وی تشکیل داد. درواقع اگر انتخابات برگزار شود بعید به نظر میرسد که نتانیاهو بتواند رأی کافی برای ماندن در دولت کسب کند.»
وی ادامه داد: «ازآنجاییکه بنیامین نتانیاهو متهم به فساد است اگر در انتخابات رأی نیاورد چون متهم به فساد است احتمالاً به دادگاه کشانده شده و سرنوشت سیاسیاش پایان خواهد یافت.»
این کارشناس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تداوم این اعتراضات بسترساز سقوط حاکمیت رژیم صهیونیستی خواهد شد، توضیح داد: «این اعتراضات بر کلیت حاکمیت رژیم اسرائیل تأثیر چندانی نخواهد داشت؛ زیرا با توجه به انحلال مجلس به نظر میرسد که سیستم به فکر راهحلی برای راضی کردن مردم برآمده است. درواقع در تلآویو جابجایی قدرت زیاد صورت میگیرد زیرا سیستم چندحزبی است. لذا ائتلافهای جدید بین جریانات مختلف صورت خواهد گرفت تا هم بتوانند با تشکیل کابینهای که بیشتر مدنظر مردم باشد بهنوعی رضایت مردم را جلب کنند و هم خودشان ادامه حیات دهند.»
این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین با اشاره به اینکه مجلس رژیم صهیونیستی با ۶۱ رأی موافق در مقابل ۵۴ رأی مخالف، منحل شد تا برای چهارمین بار در دو سال اخیر، در سرزمینهای اشغالی انتخابات برگزار شود، گفت: «لذا ازاینپس باید منتظر انتخابات جدید در اسرائیل و تأثیر آن بر مسائل داخلی باشیم.»
وی با تأکید اینکه دولت نتانیاهو دولت اقلیت بود، افزود: «حزب لیکود با تفاهمی که با حزب آبی و سفید به دست آورد توانست موقتاً دولت تشکیل دهد.»
محبعلی ادامه داد: در صورت روی کار آمدن کابینه جدید و کنار رفتن نتانیاهو در اسرائیل میتوان احتمال دارد که برخی از سیاستهای نتانیاهو مانند سیاست افراطیگرایانهاش در توسعه شهرکها، عدم پذیرش دو دولت، عادیسازی با کشورهای عربی و انضمام کرانه باختری فعلاً معلق شود.
درعینحال وی شکست ترامپ و خروج او از کاخ سفید را نیز مزید بر علت دانست و گفت این مسائل دستبهدست هم میدهد تا کابینه بعدی اسرائیل کابینهای باشد که تاحدی سیاستهای افراطی گرایانه نتانیاهو را تعدیل کند؛ زیرا این سیاستها اغلب با حمایتهای ترامپ بود و در صورت کنار رفتن وی و روی کار آمدن جو بایدن، مواضع آمریکا در حمایت از چنین سیاستهایی تعدیل خواهد شد.
محبعلی تأکید کرد: «درواقع این بدان معنا نیست که دولت جدید آمریکا از موجودیت و امنیت اسرائیل حمایت نمیکند بلکه بدان مفهوم است که احتمالاً از سیاستهای افراطی بنیامین نتانیاهو حمایت نخواهد کرد و عملاً وی دیگر شانسی برای باقی ماندن در قدرت ندارد.»
محبعلی با بیان این مسئله که در اسرائیل تحولات خیلی متأثر از تحولات ایالاتمتحده آمریکا است، توضیح داد: «تا زمانی که دونالد ترامپ در قدرت بود و هنوز در انتخابات شکست نخورده بود بنیامین نتانیاهو از هر ابزاری استفاده میکرد که در سرزمینهای اشغالی در قدرت باقی بماند و خطراتی که علیه دولتش مطرح بود را پشت سر بگذارد؛ اما اکنونکه ترامپ از کاخ سفید رفتنی است بعید است که مخالفان و حزب رقیب از نتانیاهو حمایت کنند؛ بنابراین در اسرائیل انتخابات جدیدی برگزار و پیرو آن سعی خواهد شد که تا حدودی وضعیت را تعدیل کنند.»
این کارشناس مسائل خاورمیانه درنهایت با اشاره به اینکه نخستوزیر اسرائیل تمام تخممرغهایش را در سبد ترامپ چیده بود، توضیح داد: «احتمالاً نتانیاهو نتواند با دولت بایدن و دمکراتها خیلی خوب کار کند لذا دور از تصور نیست در اسرائیل دولتی سر کار بیاید که بتواند همکاری بهتری با آمریکا داشته باشد.»
0 Comments