جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد.

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

ضربات مهلک حزب‌الله بازدارندگی رژیم صهیونیستی را تضعیف کرده است

تهران- ایرنا- «زهیر اندراوس» نویسنده و تحلیلگر جهان عرب گفت: ضربات مهلکی که حزب الله به صهیونیست ها در جبهه زمینی و با سرنگون کردن پهپادهای رژیم اسرائیل وارد کرده، نه تنها بازدارندگی این رژیم را تضعیف کرده، بلکه به آن نیز پایان داده است.

Loading

سفر پمپئو به اروپا با هدف ایجاد مانع برای سیاست‌های بایدن

۱۳۹۹/۰۹/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: سفر دوره‌ای مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به اروپا و سرزمین‌های اشغالی فلسطین از جهت عقلانی و منطق سیاسی و دیپلماتیک شاید توجیهی نداشته باشد.

مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با توجه به واکنش ترامپ به شکست در انتخابات گفت: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در شرایط گذار و انتقال قدرت به جو بایدن بسر می‌برد؛ هرچند وی هنوز اذعان به این شکست نکرده و مایک پمپئو نیز پیش‌ازاین در یک موضع‌گیری اعلام کرده بود که ترامپ فقط در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری دوباره‌اش شرکت خواهد کرد. این امر بیانگر آن است که ترامپ نمی‌خواهد بسیاری از واقعیات سیاسی داخل جامعه آمریکا را بپذیرد.»

مکی در ادامه افزود: «ازاین‌رو ما شاهد بودیم با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هم شخص ترامپ و هم مایک پمپئو تحریم‌های جدیدی را علیه مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی ایران اعمال کردند. هرچند این تحریم‌ها بیشتر جنبه روانی و تبلیغاتی داشت و به گفته مقامات آمریکایی از جنبه عملیاتی دیگر چیزی برای تحریم کردن ایران باقی نمانده است.»

مکی با اشاره به سفرهای دوره‌ای مایک پمپئو به کشورهای اروپایی و سرزمین‌های اشغالی اظهار داشت: سفر دوره‌ای مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به اروپا و سرزمین‌های اشغالی فلسطین از جهت عقلانی و منطق سیاسی و دیپلماتیک شاید توجیهی نداشته باشد.

مکی در ادامه افزود: «به نظر نمی‌رسد که با این سفرها تحولی در عرصه سیاست خارجی آمریکا اتفاق بیفتد فقط احتمالاً مایک پمپئو با انجام این سفرها در پی خراب کردن پل‌های بیشتر برای دولت بعدی آمریکا است تا جو بایدن نتواند برنامه‌ها و سیاست‌هایی را که مدنظر دارد ازجمله ترمیم سیاست‌های آمریکا در منطقه خاورمیانه را عملیاتی سازد.»

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به اینکه دمکرات‌ها پیش‌ازاین نسبت به سیاست‌های خاورمیانه‌ای ترامپ انتقادات جدی داشتند گفت: «مقامات اروپایی به‌خصوص در رابطه با سیاست‌های ترامپ در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس و یا الحاق کرانه باختری به خاک اسرائیل موضع‌گیری شفافی داشتند و کاملاً با این اقدامات مخالف بودند.»

او در مقایسه سیاست‌های بایدن و ترامپ درباره منطقه خاورمیانه بالأخص منطقه فلسطین گفت: «انتظار نمی‌رود مسیری که ترامپ در سرزمین‌های اشغالی فلسطین دنبال کرده را بایدن تغییر دهد؛ زیرابه هر حال یکی از پایه‌های سیاست خارجی آمریکا امنیت رژیم صهیونیستی است. ولی قطعاً بین جو بایدن و بنیامین نتانیاهو اصطکاک‌هایی به وجود خواهد آمد.»

مکی در ادامه درباره سفر اخیر پمپئو به برخی کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه گفت: «در این سفرها استقبالی از پمپئو صورت نگرفت که بخواهد این دیدار را برجسته کند؛ زیرا اروپایی‌ها نیز در انتظار خروج ترامپ از کاخ سفید هستند و صرفاً در چارچوب مناسبات دیپلماتیک از وزیر خارجه فعلی آمریکا استقبال کردند.»

درنهایت این کارشناس در پاسخ به اینکه واکنش کشورهای اروپایی به روی کار آمدن بایدن و احتمال بازگشت وی به برجام چه خواهد بود، توضیح داد: «اروپایی‌ها موضع‌ خود را پیش‌تر اعلام کرده بودند. همچنان که آن‌ها مخالف خروج آمریکا از برجام بودند و در دو سال گذشته ازنظر سیاسی این اراده را نشان دادند که به دنبال حفظ برجام هستند. همچنین در این راستا آن‌ها به سه قطعنامه سازمان ملل علیه آمریکا رأی منفی دادند. با توجه به این موضع‌گیری‌ها حتماً اروپایی‌ها به دنبال حفظ توافق برجام هستند؛ اما این مسئله که آیا آمریکای بایدن با توجه به سنگ‌اندازی‌های ترامپ به‌راحتی می‌تواند به برجام بازگردد یا خیر هنوز مشخص نیست. درواقع باید منتظر باشیم و مشاهده کنیم که بین سخنان تبلیغاتی بایدن و سیاست‌های اعمالی‌اش در دوران ریاست جمهوری بر سر برجام چقدر همخوانی وجود دارد. هرچند به‌هرحال رویکرد بایدن در قبال برجام تفاوت‌هایی با رویکرد ترامپ خواهد داشت و روزنه‌ها و فضایی برای میانجیگری اروپایی‌ها باهدف بازگشت آمریکا به برجام ایجاد خواهد شد.»

مکی در ادامه تأکید کرد: «اما این مسئله که این سازوکار چگونه محقق خواهد شد با ابهامات زیادی روبرو است؛ چراکه به‌هرحال به نظر نمی‌رسد بایدن بخواهد دستاوردهایی که ترامپ در اعمال تحریم‌های فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران به دست آورده است را به‌سادگی از دست بدهد؛ بنابراین احتمالاً بایدن نیز با یک سری شروط پا پیش خواهد گذاشت که این امر نیز برای ایران قابل پذیرش نخواهد بود. البته این مسائل فعلاً در حد گمانه‌زنی است و باید ببینیم تیم سیاسی-امنیتی جو بایدن چه مکانیسم و سازوکاری را برای بازگشت واشنگتن به برجام مدنظر خواهد گرفت.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *