جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ادعای اف‌بی‌آی: هکرهای چینی به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا نفوذ کرده‌اند

تهران-ایرنا- رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) مدعی شد، هکرهای وابسته به دولت چین، به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا نفوذ کرده‌اند و منتظر «لحظه مناسب برای وارد کردن ضربه ای مخرب و ویرانگر» هستند.

ایرانی های همراه اسرائیلی های مخالف

روز جمعه میلیون ها نفر از مردم ایران در راهپیمایی حمایت از انتقام نیروهای مسلح ایران بابت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق شرکت کردند، خبری که در بهبوهه هیاهوی حمله پهبادی کذایی بر علیه پایگاه شکاری نیروی هوایی ایران در اصفهان کمرنگ ماند.

Loading

تفاوت‌‌ها و شباهت‌های سیاست خارجی بایدن با ترامپ

۱۳۹۹/۰۸/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس آمریکا معتقد است: گرچه تفاوت‌های معناداری بین نگرش تیم ترامپ و تیم بایدن نسبت به سیاست خارجی وجود دارد، اما ممکن است در برخی از امور، دولت بعدی آمریکا ادامه‌دهنده راه دولت قبلی باشد؛ به‌عنوان‌مثال به‌احتمال‌زیاد آمریکای بایدن فشار خود را بر اعضای ناتو باهدف افزایش سهم آنها در هزینه‌های نظامی ناتو ادامه خواهد داد.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره آینده انتخابات آمریکا تصریح کرد: هنوز تکلیف انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشخص نیست و این قضیه به‌قدری دچار کشمکش شده است که تا ظهر روز 20 ژانویه 2021 نمی‌توان تشخیص داد که چه کسی رئیس‌جمهور آمریکا خواهد شد. درواقع در فاصله بین 6 ژانویه تا 20 ژانویه تکلیف قطعی انتخابات مشخص خواهد شد.

وی اظهار داشت: «در حال حاضر از یک‌سو جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب معرفی‌شده و از سوی دیگر دونالد ترامپ تأکید دارد که وی درنهایت در این انتخابات پیروز خواهد شد؛ بنابراین اکنون زود است که بخواهیم در مورد آمریکای پس از ترامپ صحبت کنیم؛ اما به فرض اینکه نتیجه درنهایت به‌گونه‌ای رقم بخورد که جو بایدن به‌عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کند، برای ارزیابی سیاست خارجی دولت جدید آمریکا و شخص جو بایدن نیز هنوز زود است.»

ابوالفتح با اشاره به اینکه در ایران یک تصوری از بایدن وجود دارد مبنی بر اینکه معاون باراک اوباما بوده است و بنابراین بخش عمده‌ای از سیاست‌های اجراشده اوباما در حوزه سیاست خارجی توسط معاون وی پیگیری خواهد شد، گفت: «بایدن یک سری وعده‌های انتخاباتی داده، سخنرانی‌ها، توئیت‌ها و مقالاتی داشته که می‌تواند یک منبع برای تحلیل باشد؛ منتها این نکته را باید در نظر بگیریم که هیچ الزامی ندارد که بایدن حتماً ادامه‌دهنده راه اوباما باشد یا ما شاهد دوره سوم ریاست‌جمهوری باراک اوباما باشیم. درعین‌حال الزامی هم وجود ندارد که وعده‌های انتخاباتی بایدن و نزدیکانش حتماً محقق شود.»

این کارشناس در مورد نگاه آمریکای بایدن به پیمان‌های جهانی و توافقات دوجانبه و چندجانبه نیز گفت، به‌طورکلی تفاوت‌های معناداری بین نگرش تیم ترامپ و تیم بایدن نسبت به سیاست خارجی وجود دارد اما ممکن است در برخی از امور دولت بعدی ادامه‌دهنده راه دولت قبلی باشد؛ به‌عنوان‌مثال به‌احتمال‌زیاد آمریکای بایدن فشار خود را بر اعضای ناتو باهدف افزایش سهم آنها در هزینه‌های نظامی ناتو ادامه خواهد داد. این خواسته‌ در دولت اوباما نیز مطرح بود اما به دلیل یک سری ملاحظات که نمی‌خواست متحدانش را برنجاند خیلی بر این امر اصرار نمی‌کرد. ولی ترامپ در این زمینه فشار زیادی وارد آورد؛ بنابراین، در دوره بایدن نیز به نظر می‌رسد ازآنجایی‌که آمریکا نمی‌تواند به‌تنهایی هزینه سنگین امنیت خود و متحدانش را تأمین کند، احتمالاً فشار را بر متحدانش در اروپا، شرق آسیا و خاورمیانه افزایش خواهد داد.

وی ادامه داد: «حال ممکن است پیگیری این سیاست‌ها مانند دوره ترامپ باعث تنش و جدال نشود؛ زیرا او بسیاری از دعواها را به‌صورت علنی در توییتر مطرح می‌کرد اما بایدن احتمالاً این خواسته‌ها را در پشت میزهای مذاکراتی و پشت درهای بسته دنبال خواهد کرد.»

ابوالفتح با اشاره به اینکه در مورد تغییرات آب و هوایی به نظر می‌رسد بایدن تصمیم دارد یک تغییر جهت اساسی را به اجرا بگذارد، ادامه داد: «دموکرات‌ها به‌ویژه جناح چپ این حزب روی بحث انرژی پاک در داخل آمریکا تأکید زیادی دارند و این بحث در عرصه بین‌المللی در حوزه بازگشت به پیمان آب و هوایی پاریس ادامه پیدا خواهد کرد.»

وی با بیان این موضوع که در برخی موضوعات دیگر ممکن است شاهد موضع‌گیری تندتری از سوی جو بایدن باشیم؛ گفت: «توافقات تجاری با چین ازجمله این مسائل است و این احتمال می‌رود که فشارها از سوی دولت بایدن بیشتر از دولت ترامپ باشد. همچنین در قبال توافق با روس‌ها به نظر می‌رسد آمریکای بایدن خیلی سخت‌گیرانه‌تر با مسکو مواجه شود حال چه در حوزه‌های استراتژیک مانند پیمان استارت جدید تا موضوعات جهانی و مدیریت جهانی. ازاین‌رو سیاست‌های بایدن را باید مورد و به مورد و آن‌هم زمانی که تیم وی مستقر شده و اعضای آن مشخص شدند، بررسی کرد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *