جدیدترین مطالب

اسرائیل، متوهمی که بازنده است

اسرائیل، متوهمی که بازنده است

جنگ اسرائیل در غزه، بیش از ۳۳ هزار نفر را کشت که بیشترشان زنان و کودکان بودند. اسرائیل می گوید که دو هدف اصلی اش آزادی ۱۳۰ گروگان باقیمانده و انهدام گروه پیکارجوی حماس است، هدفی که منتقدان می گویند بیش از حد جاه طلبانه است و ناممکن.

پیام های جام جهانی قطر

پیام های جام جهانی قطر

سید رحمان موسوی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: میزبانی جام جهانی توسط قطر یک پیام مهم دیگر دارد؛ اینکه این منطقه می تواند به عنوان دانشگاهی برای همه کشورهایی که به فوتبال علاقه دارند و می توانند همه آنها را بپذیرند، باشد.
Loading

أحدث المقالات

ارمنستان و جمهوری آذربایجان مرز مشترک میان خود را تعیین می‌کنند

ارمنستان و آذربایجان روز سه شنبه اعلام کردند که به عنوان بخشی از تلاش‌های عادی‌سازی روابط، شروع به مشخص کردن مرز مشترک خود کرده‌اند. نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان ماه گذشته با درخواست باکو برای بازگرداندن چهار روستای مرزی که در زمان اتحاد جماهیر شوروی بخشی از آذربایجان بود، موافقت کرده بود.

افزایش ۷۵ میلیارد پوندی بودجه دفاعی انگلیس

لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس به بهانه افزایش تهدیدهای بین‌المللی و ادعای تبدیل شدن جهان به مکانی خطرناک‌تر از پایان جنگ سرد، اعلام کرد که ۷۵ میلیارد پوند به بودجه دفاعی این کشور اضافه خواهد کرد.

دیپلمات‌های روسیه و عمان درباره بحران خاورمیانه گفت‌وگو کردند

تهران-ایرنا- وزارت خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر امور خارجه و نماینده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و «حمود بن سالم آل تویه» سفیر عمان در مسکو، در نشستی درباره آنچه در منطقه جنگ رژیم اسرائیل و محدوده دریای سرخ می‌گذرد، گفت‌وگو کردند.

قطر: دفتر حماس در دوحه می‌ماند

سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد دفتر جنبش حماس تا زمانی که حضورش برای تلاش‌های میانجیگری کشورهای حوزه خلیج فارس میان فلسطین و رژیم صهیونیستی «مفید و…

Loading

مناسبات اروپا و چین تحت‌الشعاع روابط پکن – واشنگتن

۱۳۹۹/۰۸/۲۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا معتقد است: اگر اتحادیه اروپا به‌صورت کامل به چین نزدیک می‌گردید در دوره بعد از ترامپ، این مسئله باعث ضرر آن‌ها و منجر به گسل بیشتر فراآتلانتیکی می‌شد. ازاین‌رو اروپا در قبال چین سیاست یک بام و دوهوا را در پیش گرفته است.

عبدالله مهربان، کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره روابط اتحادیه اروپا و چین اظهار داشت: رابطه اروپا و چین رابطه‌ای متقابل است؛ در بخش تجارت، صادرات محصولات ارزان قیمت چین می‌تواند بخشی از حوزه همکاری‌های دو طرف را شامل شود. به خصوص اروپای شرقی که بازار خوبی برای این محصولات است. در ازای آن نیز اروپا تکنولوژی و فناوری خود را به چین صادر می کند.

مهربان در ادامه افزود: اگرچه چینی‌ها در حوزه فن‌آوری پیشرفت های چشمگیری داشته اند، ولی کماکان وابستگی آنها به اروپا به قوت خود باقی است. ضمن آنکه خرید فناوری از اروپا در قیاس با آمریکا هزینه کمتری برای آن‌ها دارد.

این کارشناس مسائل اروپا درباره روابط سیاسی اروپا و چین نیز گفت: اگرچه مسئله اویغورها و حقوق بشر در چین برای اروپایی ها دارای اهمیت بوده و مانعی برای گسترش روابط دو طرف است اما در مجموع به نظر می‌رسد که در بسیاری مناطق بویژه در خاورمیانه و شمال آفریقا یک رقابت ضمنی توام با همکاری بین اروپا و چین دیده می‌شود.

مهربان با اشاره به دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ و تأثیر آن بر روابط چین و اتحادیه اروپا گفت: «با روی کار آمدن ترامپ و اعمال برخی سیاست‌ها از سوی وی، یک چرخش قابل‌توجهی در این روابط رخ داد؛ چراکه ترامپ به‌شدت نسبت به چین موضع منفی داشته است و متحدان خود از جمله اروپا را نیز به پیروی از سیاست های خود ترغیب می کرد»

وی همچنین در واکاوی سیاست‌های اروپا در قبال چین در دوره ریاست جمهوری ترامپ گفت: «اروپا در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ دچار نوعی دوگانگی در پیگیری روابطش با پکن شده است؛ از یک طرف فشارهای ترامپ به کشورهای اروپا برای کاهش روابط خود با چین و از طرف دیگر نیاز متقابل اروپا و چین بویژه در حوزه اقتصادی و فناوری باعث شده بود تا اروپا نتواند یک سیاست مشخص را در قبال چین دنبال کند.»

مهربان ادامه داد: «طی 4 سال گذشته به دلیل سیاست‌های دونالد ترامپ، اتحادیه اروپا نوعی سیاست مدارا را در قبال اغلب روابطش با کشورهای دیگر در پیش گرفت و در رابطه با چین نیز یک رویکرد مشخص نداشت. زیرا بروکسل نمی‌خواست آمریکا را به‌عنوان متحد ذاتی و بالقوه خود از دست بدهد.»

این کارشناس مسائل اروپا تأکید کرد اگر اتحادیه اروپا به‌صورت کامل به چین نزدیک می‌گردید در دوره بعد از ترامپ، این مسئله باعث ضرر آن‌ها و منجر به گسل بیشتر فراآتلانتیکی می‌شد. ازاین‌رو اروپا در قبال چین سیاست یک بام و دو هوا را در پیش گرفت. در این رابطه شاهد بودیم که اروپا در قبال مسئله ایغورها مماشات کردند و به‌نوعی مواضع و شعارهای حقوق بشری خود را نادیده گرفتند.

این کارشناس مسائل اروپا در رابطه با تأثیر پیروزی بایدن در تنظیم مناسبات اروپا با چین توضیح داد: روابط اروپا با چین در دوره بایدن نیز تا حد زیادی تحت تاثیر رویکرد رئیس جمهور جدید آمریکا در قبال پکن خواهد بود. البته احتمال اینکه اروپایی ها به تدریج سیاست مستقل تری را نسبت به آمریکا در پیش بگیرند بسیار زیاد است. زیرا دوره 4 ساله ریاست جمهوری ترامپ هشداری برای اروپایی‌ها بود که تمام تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد آمریکا نچینند؛ زیرا ممکن است هر زمان یک ترامپ دیگری در آمریکا روی کار بیاید. لذا اروپا ازاین‌پس بخشی از روابط و مراودات اقتصادی و حتی سیاسی‌اش با پکن را ارتقا خواهد داد تا در صورت وقوع دوره جدیدی از روی کار آمدن ترامپ‌های دیگر کمتر آسیب‌پذیر باشند.

مهربان در ادامه تاکید کرد: از آنجایی که بایدن می داند بدون همکاری با چین نه تنها مسائل فراملی مثل تغییرات آب و هوایی و کرونا قابل حل نیست بلکه مشکلات اقتصادی، رکود و بیکاری کنونی در آمریکا نیز نیازمند بهبود روابط تجاری با چین است، احتمالا سطح روابط آمریکا با چین را در قیاس با دوره ترامپ بهبود خواهد بخشید، همین مساله مسیر اروپا برای بهبود روابط با پکن را هموارتر خواهد کرد، البته مسائل حقوق بشر در چین همچنان مانعی برای بهبود روابط آنها خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *