جدیدترین مطالب

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

عباس آخوندی در یادداشتی می نویسد: سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌

رهایمان نکن آمریکا

رهایمان نکن آمریکا

بشیر اسماعیلی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: به نظر می‌رسد که آخرین تلاش‌های اسراییل برای نگاه داشتن بی قید و شرط غرب در کنار خود بی نتیجه خواهد ماند و دنیا آنقدر چالش جدید برای تمدن غربی به ارمغان آورده است که دیگر مثل مسأله اسراییل، نخستین اولویت غرب نخواهد بود‌.
Loading

أحدث المقالات

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

عباس آخوندی در یادداشتی می نویسد: سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌

چرا کشورهای عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟

با پایان عملیات موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل، بررسی‌ها حاکی از کمک برخی کشورهای عربی در رهگیری پرتابه‌های ایران داشته است. اعراب با چه انگیزه‌هایی به اسرائیل کمک کردند و چگونه چنین ریسکی را پذیرفتند؟ خبرآنلاین گزارش می‌دهد.

پاسخ بلینکن به پرسشی درباره اطلاع واشنگتن از حمله منتسب به اسرائیل: آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است

اولین سوال خبرنگاران از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در کاپری ایتالیا درباره گزارش‌ها از حمله منتسب به اسرائیل به ایران بود و اینکه آیا آمریکا از این حمله مطلع بود یا نه. او به این سوال پاسخ نداد و فقط گفت که «آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است.»

ترامپ از اروپا خواست “بجنبد”!

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در شبکه اجتماعی Truth Social از اروپا خواست تا “بجنبد” و از آن انتقاد کرد که کمتر از واشنگتن برای کمک به اوکراین هزینه می کند.

اروپا به تاکتیک تحریم‌های شدیدتر علیه ایران متوسل شده است/فراخوان یکپارچه اتحادیه اروپایی از اسرائیل برای خویشتنداری

اتحادیه اروپایی به تاکتیک وعده تحریم های شدیدتر علیه ایران متوسل شده است. انتظار می رود وزرای امور خارجه اتحادیه اروپایی، این روزها، درباره اعمال تحریم های بیشتر در همین هفته، اگر همه موافق باشند، گفت وگو کنند.موفق باشید!: غرب از سال ۱۹۷۹ در حال وضع تحریم علیه ایران است و تهران هم به دور زدن آنها خو گرفته تا فن آوری های نظامی اش را به پیش ببرد. تحریم ها بیشتر ارزشی نمادین دارند.

Loading

عراق در مقابل روند سازش با رژیم صهیونیستی

۱۳۹۹/۰۷/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به صدور بیانیه‌هایی از سوی گروه‌های مقاومت عراق در انتقاد از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، گفت: مردم، مرجعیت، مجلس و گروه‌های سیاسی و مقاومت در عراق اجازه‌ای برای انجام چنین حرکتی در این کشور نمی‌دهند و با مواضعی صریح و روشن این اقدام را نامشروع دانستند.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به بیانیه رهبر جریان صدر عراق خطاب به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که در آن هشدار داده بود به افتتاح سفارت در بغداد فکر نکند، چراکه این اقدام پایان کار این رژیم اشغالگر را رقم خواهد زد، خاطرنشان کرد: مقتدی صدر، بیانیه شدیداللحنی صادر کرد که در آن‌هم دولت عراق وهم اسرائیل را خطاب قرار داد که به فکر برقراری رابطه نباشند.

وی با اشاره به ویژگی‌های فرهنگی و سیاسی موجود در عراق ضمن تأکید بر اینکه واقعیت‌های عراق حاکی از این است که اساساً این کشور جای چنین صحبت‌هایی نیست، افزود: اظهاراتی که فواد حسین، وزیر خارجه عراق، در رابطه با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح کرده، برای این رژیم ناامید کننده است. او اعلام کرده عراق به مقررات جامعه عرب پایبند است و نمی‌تواند از آن عبور کند. هر چند که انتظار می‌رفت که اظهارات وزیر خارجه عراق بسیار قاطع‌تر و محکم‌تر از آنچه بیان شد باشد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین با اشاره به انتقادات گروه‌های مقاومت نسبت به موضع گیری الکاظمی در خصوص آشکارسازی روابط امارات و اسرائیل و اینکه این اقدام تصمیمی اماراتی است و ما نباید در آن دخالت کنیم، ادامه داد: قطعاً این موضع‌گیری در حد انتظار نبود. سکوت ایشان نسبت به بیان این اظهارات بهتر بود. نخست‌وزیر عراق مواضع بسیار ضعیفی داشت و از ایشان انتظار بیشتری می‌رفت.

میرابیان درعین‌حال گفت: باید توجه داشت عراق سیاست‌های کلی دارد که نمایندگان مجلس و مرجعیت عراق در آن تعیین‌کننده هستند و اساساً اجازه نمی‌دهند کسی بخواهد چنین خواسته‌ای را پیگیری کند.

وی همچنین به انتقادات گروه‌های مقاومت عراق نسبت به مواضع نخست‌وزیر این کشور ازجمله در قبال حضور آمریکا در عراق اشاره کرد و افزود: این موضوع مصوبه مجلس عراق است و هر دولتی بیاید بازهم این مصوبه اعتبار خواهد داشت و دولت آینده موظف است این مصوبه را اجرایی کند. آنچه مهم است اینکه اغلب سیاستمداران عراقی به این مصوبه پایبند هستند و خود مردم عراق هم تمایلی به حضور آمریکا و پایگاه‌های آمریکایی در کشورشان ندارند.

میرابیان همچنین با اشاره به بیانیه گروه مقاومت نجباء عراق در خصوص آشکارسازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی، اضافه کرد: صدور این بیانیه‌ها با توجه به فضای سیاسی موجود در عراق در حد هشدار است. در عراق برخی افراد و نه جریانات سیاسی، حضور دارند که بعضا آرزوهایی در سر می‌پرورانند و یا گزارش‌هایی از سوی آن‌ها منتشر می‌شود؛ اما درمجموع شرایط در عراق متفاوت از کشورهایی است که الان با اسرائیل روابطشان را آشکار کرده‌اند.

وی ادامه داد: مردم، مرجعیت و مجلس و گروه‌های سیاسی و مقاومت در عراق اجازه‌ای برای انجام چنین حرکتی نمی‌دهند. گروه های مقاومت پس از اقدام امارات و بحرین انتقادات شدیدی نسبت به آن داشتند و این اقدام را نامشروع دانستند. درواقع تمام گروه‌هایی که در عراق شناخته شده هستند و تابلو دار فعالیت می‌کنند موضع صریح و روشنی نسبت به مواضع سازشکارانه برخی کشورهای عربی در این رابطه داشتند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *