جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
أحدث المقالات
تاملی بر بحران های دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
نشست گروههای فلسطینی در لبنان، ابتکار و ظرفیتی امیدبخش
سید رضا صدرالحسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری نشست گروههای فلسطینی در لبنان، خاطرنشان کرد: این نشست اتفاقی ویژه بود؛ چراکه پس از گذشت حدود 28 سال که گروههای فلسطینی به دلیل نفوذ برخی جریانها و خودباختگی بعضی جریانهای انقلابی نتوانسته بودند کنار هم بنشینند نشست بزرگی در سفارت فلسطین در بیروت برگزار کردند.
وی افزود: باوجود محرمانه بودن بیشتر محتوای این نشست، نفس برگزاری آن میتواند تحرکات جدیدی را در حوزه مقابله با رژیم صهیونیستی و استیفای حقوق حقه مردم فلسطین بر اساس آرمان هفتادساله فلسطین ایجاد کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا بابیان اینکه خیانتی که رژیم امارات در عادیسازی روابطش با رژیم صهیونیستی انجام داد باعث این وحدت و انسجام گروههای فلسطینی شد، گفت: این گروهها با دشمنشناسیای که در بینشان ایجادشده، اتفاقاتی که در طول قرن گذشته رخداده را بازخوانی کردند و از یکسو به بررسی تلاشها، ایثارها و افزایش قدرت مقاومت جریانهای مقاوم در مقابل رژیم صهیونیستی و تشکر از مردم فلسطین که در غزه و کرانه غربی همچنان مقتدرانه استقامت میکنند پرداختند و از طرف دیگر خیانتهایی که صورت گرفته بود را بازخوانی کردند.
صدرالحسینی ادامه داد: به نظر میرسد بعضی از جریانات مجاهد و مبارز فلسطینی که در این ایام تصور میکردند با مذاکره میتوانند حقوق حقه مسلمانان فلسطین و ساکنان سرزمینهای اشغالی را استیفا کنند، متوجه شدند که این کار نهفقط نمیتواند حقوق حقه مردم فلسطین را استیفا کند بلکه جسارتها و دخالتهای رژیم صهیونیستی و حامیان آن را هم بیشتر کرده است.
وی تأکید کرد: پیام فتح و ابومازن به این اجلاس یکی از اتفاقات مبارکی بود که در این نشست افتاد، چراکه آنها بهعنوان یک جریان باسابقه در طول دو دهه گذشته، رویکرد مذاکرهای به خود گرفته بودند اما نمایندهشان هم در این نشست شرکت کرد و توانستند خودشان را با محور مقاومت که حماس و جهاد اسلامی است نزدیک کنند. همین موضوع باعث تنشهایی در رژیم صهیونیستی شد. رژیمی که بسیار شکننده است و اختلافات و مشکلات عدیدهای دارد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا به دیدار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر جنبش مقاومت اسلامی حماس با سید حسن نصرالله در لبنان اشاره کرد و بررسی طرح بهاصطلاح صلح خاورمیانه موسوم به «معامله قرن» آمریکا، مسئله فلسطین و پروژه برخی رژیم های عربی برای عادیسازی روابط با اسرائیل را از موضوعات مهم دانست و گفت: در این دیدار آقای هنیه تلاشهای مقاومت اسلامی لبنان را در راستای آرمان فلسطین و کمکهایی که درگذشته مقاومت لبنان به مقاومت فلسطین کرده بود مورد تأکید قرارداد و همه این تحرکات نشاندهنده این است که در حال حاضر مقاومت شرایط بسیار مناسبی را نسبت به گذشته پیداکرده است.
صدرالحسینی با اشاره به تلاش حماس برای تحکیم روابط با گروههای مقاومت مقابله با طرحهای صهیونیستی، توضیح داد: میتوان این ادعا را داشت که انسجام تفکر مقاومتی در مقابل تفکر سازش توانسته دست برتر را در منطقه بهخصوص حول مسئله فلسطین کسب کند و این نوع گردهماییها و اعلام حضورها بهنوعی قدرتنمایی مقاومت در برابر جریان سازش و جریان خائن در جهان عرب است.
صدرالحسینی با تأکید بر اهمیت برگزاری این نشستها و همچنین تداوم آنها، افزود: تقریباً بیش از 25 سال بود که همه گروهها و جریانات مبارز سیاسی دورهم جمع نشده بودند، اما بااینحال در چند سال گذشته ارتباطات مختلف و نشستهای متعددی میان جریانهای عمده مبارزاتی مانند حماس و جنبش جهاد اسلامی وجود داشته است. قطعاً تداوم و تعمیق این رایزنیها باعث میشود مقاومت در حوزه فلسطین توانمندیهای بیشتری را کسب کند و همافزاییهای خود را به رخ رژیم صهیونیستی بکشد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به ابعاد رسانهای برگزاری این نشست و آثار آن در جبهه مقابل مقاومت، گفت: مطمئناً یکی از مواردی که در این رابطه لازم است موردبررسی قرار گیرد این است که این نشست در بخش قابلتوجهی از جریان رسانهای غرب سانسور و بایکوت خبری شد. شاید یکی از دلایلی که این اتفاق را رقم زد تأثیری بود که این نشستها میتواند به همراه داشته باشد و تداوم آن بهعنوان یکی از دستور کارهای اصلی قرارگرفته بود که مطمئناً برکات آن میتواند به جریان مقاومت فلسطین کمک کند.
وی ادامه داد: باید در نظر داشت در شرایطی قرار داریم که رژیم صهیونیستی در شکنندهترین شرایط خود قرار دارد. این تزلزل سیاسی موردتوجه رهبران دو سازمان بوده است، موضوعی که عامل هراس رژیم صهیونیستی است و به همین دلیل این رژیم و متحدانش تلاش میکنند این اقدامات جبهه مقاومت را بایکوت کند.
0 Comments