جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

تحولات اوکراین| تایید دستاوردهای روسیه در جبهه توسط کاخ سفید

تلاش آمریکا و اروپا برای توسعه مکانیزم توقیف دارایی‌های روسیه، ادامه عرضه موشک‌های دوربرد آمریکایی به کی‌یف، ادعای صدراعظم آلمان درباره عدم جنگ ناتو با روسیه و کشته شدن 17 هزار غیرنظامی توسط کی‌یف در اوکراین، از مهمترین رویدادهای پیرامون جنگ هستند.

واکنش ایران به گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اعتراضات گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: افکار عمومی جهان بیدار شده و مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری است .

رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام/ از رابطه با یک پورن استار تا خارج کردن اسناد طبقه شده

دونالد ترامپ در حالی وارد یک مسابقه جدید انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری با «جو بایدن» شده که این بار هم‌زمان درگیر بزرگترین پرونده‌های قضایی مرتبط با اتهام‌های متعدد است. برای نخستین‌بار در آمریکا، در کنار نام ترامپ در فهرست رئیسان جمهوری، موارد متعدد اتهام‌ها و پرونده‌های حقوقی_قضایی ثبت شده است.

Loading

روابط ایران و انگلیس در دوران پسا برگزیت

۱۳۹۸/۱۲/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه سفرهای «برایان هوک» به اروپا با دستور کار ضدایرانی، آن معنای سه سال گذشته را ندارد و آمریکا به این نتیجه رسیده که راهبرد تحریم به معنای واقعی شکست خورده است، گفت: بایستی راهبرد ارتباط با انگلستان را در دستور کار قرار داد و به ابعاد مختلف همکاری فکر کرد.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن تشریح اهداف سفر نماینده آمریکا در امور ایران به انگلیس، اظهار کرد: پیش از برگزیت، انگلیس بر این باور بود که با خروج از اتحادیه اروپا جایگزین مناسبی برای روابط نزدیک در آمریکا دارد و می‌تواند دوباره مانند گذشته به‌عنوان متحد اصلی دولت آمریکا در تمام فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی کار کند؛ اما در این دوره آرام‌آرام شرایط تغییر کرد و در شرایط کنونی، انگلیسِ پس از برگزیت خود را در مقابل آمریکایی می‌بیند که دولت غیرمطمئنی دارد.

 

انگلستان به دنبال جانشین اتحادیه اروپا

دهقان با اشاره به تلاش‌های ناکام انگلیس برای نزدیک شدن به آمریکا پس از برگزیت، اضافه کرد: ترامپ برای قراردادهای تجاری شروطی را با بریتانیا گذاشت، ازجمله اینکه اگر می‌خواهند با آمریکا کار کنند باید از برجام خارج شوند و یا سایر شروطی که با مسائل اروپا ارتباط دارد؛ بنابراین انگلستان در وضعیتی قرارگرفته که یافتن جانشین مناسب به‌جای اروپا برایشان بسیار دشوار است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه همه کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که انگلستان به دوران کار با جایگزین‌های قبلی بر خواهد گشت، ادامه داد: انگلستان به‌طور کامل از اتحادیه اروپا نخواهد برید و همچنین به شکل کامل هم به سمت آمریکا نخواهد رفت. درعین‌حال یکسری کشورهای مستقل را که می‌توانند برای انگلستان سرپُل معاملات و ارتباطات تجاری باشند، انتخاب خواهد کرد.

وی گفت: اگر ایران دچار شرایط تحریم نبود، به‌عنوان کشوری مهم در خاورمیانه بهترین گزینه برای این انتخاب بود، اما از یک‌سو ایران تحت تحریم آمریکا است و انگلستان هم نمی‌خواهد به خاطر روابط با ایران، روابطش با آمریکا را دچار مشکل کند و از سوی دیگر نباید تنها رقابت‌های اقتصادی را در نظر گرفت و باید رقابت‌های سیاسی را هم دید. کشورهای دیگری مانند عربستان، امارات و بحرین که خریدار سلاح‌های نظامی انگلیس هستند، به‌هرحال در ارتباطاتشان، احتمالا شرط عدم همکاری با ایران را در معادلاتشان دارند که بعید است انگلیس به خاطر منافعش با خواست آنها کاملا موافقت کند.

دهقان با بیان اینکه واقعاً برای کشور ما در این شرایط سخت نیست که فکر کنیم می‌توانیم روی انگلستان حساب کنیم، افزود: اما در عالم سیاست همواره غیرممکن، غیرممکن است و من اعتقاد دارم که دولت و وزارت خارجه باید با توجه به نیاز و علاقمندی انگلیس راهبرد ارتباط با انگلستان را مورد بازنگری قرار دهد و به ابعاد مختلف همکاری با انگلستان فکر کند.

وی با تأکید بر اینکه نسخه‌های قدیمی انگلیس دیگر جواب نمی‌دهد، توضیح داد: ساختارهای نظام سیاسی در جهان تغییر کرده و دیگر این‌گونه نیست که دسته‌بندی‌های قدیمی وجود داشته باشد، اساساً به معنای گذشته دیگر ابرقدرتی وجود ندارد. هر قدرتی نقاط ضعف و قدرت خود را دارد؛ بنابراین ما هم باید با توجه به شرایطی که وجود دارد، برنامه‌های ویژه‌ای داشته باشیم. باید برای بعد از دوران تحریم هم‌فکر کرد، این‌گونه نیست که تصور کنیم همیشه همین شرایط خواهد بود. علاوه براین، دولت انگلیس با توجه به ویژگی ارتباطاتش با دولت آمریکا، بیش از دیگر دولت ها امکان و توان کسب برخی معافیت های تحریمی  از دولت ترامپ را دارد.

این استاد روابط بین‌الملل افزود: راهبرد بهتر این است که باوجود همه حقایق تلخی که در جهان در زمینه تحریم‌ها علیه ایران بوده است، به عبور از شرایط فعلی و ورود به شرایط جدیدتر فکر کنیم.

 

شکست راهبرد تحریم ایران

این استاد روابط بین‌الملل درباره سفر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به انگلیس و فرانسه، گفت: باید در نظر داشت که سفرهای «برایان هوک» آن معنای سه سال گذشته را ندارد. آمریکا امروز به این نتیجه رسیده است که راهبرد تحریم به معنای واقعی شکست خورده است. درست است که هنوز این راهبرد برقرار است و فشارهای آن حس می‌ شود اما این راهبرد شکست خورده و ایران هم تسلیم نشده است. آن‌ها خود هم به این نتیجه رسیده‌اند.

دهقان افزود: آمریکا برای برقراری خط اعتباری تمایلی نشان داده و دیدار سناتورهایشان با آقای ولایتی و سایر مسائل نشان می‌دهد آن‌ها در حال آزمودن راه‌های دیگر هم هستند، البته آن‌ها همیشه چند گزینه‌ای کار می‌کنند.

وی در تشریح اهداف سفر برایان هوک به فرانسه و انگلیس، گفت: اروپایی‌ها می‌گویند تا قبل از برجام بر حرکت هسته‌ای ایران هیچ تسلطی نداشتیم و نمی‌خواهیم به نقطه قبل برگردیم. ضمن اینکه اروپا نیز از تحریم‌های ایران ضرر می‌بیند. در تحریم‌های قبلی آن‌ها بازارهایش را از دست داده و تحویل چین، هند و روسیه دادند. اروپایی‌ها بعد از برجام به‌سختی جایگزین شدند و حالا هم نمی‌خواهد به‌طور کامل این موقعیت را از دست بدهند.

دهقان تأکید کرد: اروپایی‌ها نمی‌خواهند تماماً دنباله‌رو آمریکا شوند و با زبان‌های مختلف این را بیان کرده‌اند که نمی‌توانیم همه‌چیز را از آمریکا تبعیت کنیم. رئیس‌جمهور فرانسه هم گفته بود اگر امروز که می‌گویند با ایران کار نکنید، کار نکردیم فردا می‌گویند با چین و یا حتی با فرانسه کار نکنید! این برای ما قابل‌قبول نیست! آن‌ها خودشان با دستورهای فرامرزی کنگره و رئیس‌جمهور آمریکا مسئله دارند. نمی‌خواهند دستور پذیر باشند، چرا که دوران جنگ سرد تمام شده است. حتی این مسئله و نگرانی را درباره امنیتشان و ناتو هم دارند.

وی افزود: هوک در سفرش گفته عدم خروج اروپا از برجام را می‌پذیرد و نمی‌خواهند همه مسائل را به اروپا دیکته کنند. آن‌ها تنها خواستار هماهنگی‌ با آمریکا در رابطه با ایران شده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *