جدیدترین مطالب

افزایش شهدای غزه به ۳۴۰۴۹ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۴۹ نفر رسید و هفتاد و شش هزار و ۹۰۱ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

Loading

أحدث المقالات

Loading

آمریکا مانع حفظ برجام توسط اروپا

۱۳۹۸/۰۷/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اروپا توان لازم را برای عملی کردن پیشنهاداتش در قبال ایران را ندارد، گفت: واقعیت قضیه این است که طرح‌هاي برجامي اروپا مستقل مطرح نمي‌شود، بلکه با وزارت خزانه‌داری آمریکا تطبیق داده شده، بنابراين مستقل نیست و به نتیجه‌ای هم نمی‌رسد.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص اظهارات وزیر خزانه‌داری آمریکا مبنی بر اینکه اجرایی شدن پیشنهاد فرانسه دررابطه با خط اعتباری 15 میلیاردی برای خرید نفت ایران نمی تواند بدون موافقت آمریکا باشد و آمریکا هم فعلا با این پیشنهاد موافق نیست، تاکید کرد: واقعیت این است که اروپا توان لازم را برای عملی کردن پیشنهادات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران ندارد و آنها همین پیشنهادی را که مطرح کردند، با آمریکایی‌ها چک کرده‌اند و آن را با سیاست‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا تطبیق داده‌اند و بعد از آن برای ایران مطرح کردند.

وی اضافه کرد: معتقدم که نباید به این پیشنهادات دید خوشبینانه‌ای داشت. آمریکا هم از ابتدا سیاستش در قبال جمهوری اسلامی، سیاستی یکجانبه‌گرایانه و با هدف اعمال فشار حداکثری بوده و تلاشش این است که در قالب این سیاست ایران را پای میز مذاکره بکشاند. البته عملا هم تاکنون شکست خورده و فقط غرور ابرقدرتی‌اش باعث شده که این موضوع را اعلام نکند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی درباره برخی اظهارات مقامات اروپایی برای انجام مذاکراتی با هدف حفظ برجام خاطرنشان کرد: دلیلی وجود ندارد که به طرح‌هایی که اروپایی‌ها برای جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کنند، خوشبین باشیم. اگر این طرح اروپا در قالب سیاستی مستقل مطرح می‌شد، می‌توانستیم درخصوص آن مستقلا به بحث بپردازیم، اما واقعیت قضیه این است که این طرح با وزارت خزانه‌داری آمریکا تطبیق داده شده و طرح مستقلی نیست و به نتیجه‌ای هم نمی رسد.

وی همچنین گفت: الان فضا، فضای مذاکراتی نیست و آقای ترامپ فرصت مذاکره با ایران را از دست داد. آقای اوباما زمانی که روی کار آمد در اولین پیام نوروزی اش اعلام کرد به دنبال مذاکره با ایران و رفع اختلافات است؛ اما وقتی آقای ترامپ روی کار آمد عکس این موضوع را اعلام و بلافاصله موضوع مهار ایران را عنوان کرد، لذا آقای ترامپ در همان سال اول فرصت مذاکره را از بین برد و راهبردش را مشخص و فضای شبه اعتمادی که شکل گرفته بود، تخریب کرد.  الان هم در حال وارد شدن به سال انتخاباتی شان هستند و عملا جمهوری اسلامی ایران در سال انتخابات وارد فضای متغییری حتی به اسم مذاکره نخواهد شد.

فلاحت پیشه اضافه کرد: فقط یک راه وجود دارد و آن هم این است که آمریکایی‌ها 915 تحریمی که از زمان ترامپ دوباره به تدریج برگشته است، به حالت تعلیق درآورند؛ آن زمان است که می‌توانیم بگوییم مذاکره‌ای شکل می‌گیرد، البته آن هم در قالب برجام. به همین دلیل هم است که مقام معظم رهبری فصل الخطابی مشخص کردند که مذاکره دو جانبه‌ای در کار نیست.

وی ادامه داد: هرگاه آمریکایی‌ها وارد فضای برجام شدند، می‌توانند به عنوان یکی از اعضا مذاکره کنند، کمااینکه معتقدم این بار حتی اگر آمریکایی‌ها هم به برجام بازگردند، ایرانی‌ها با تردید به این بازگشت نگاه می‌کنند، چون ممکن است آمریکایی‌ها برای اعمال بندهای یازده تا سیزده قطعنامه 2231 پای میز مذاکره بیایند. این بندها بندهایی است که عبارت «مکانیسم دو مرحله‌ای ماشه» را باید برای آن به کار گرفت. در واقع ممکن است آمریکایی‌ها به خاطر خراب کردن برجام بخواهند به آن برگردند؛ لذا معتقدم حقیقت امر این است که فضای مذاکره به شدت تضعیف شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *