جدیدترین مطالب

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

افشای فساد جنسی یک سیاستمدار دیگر در انگلیس

جفری دونالدسون رهبر پیشین حزب سلطنت طلب و اتحادگرای ایرلند شمالی، ” دی یو پی” (DUP)، امروز در دادگاهی در ایرلند شمالی، با ۱۱ اتهام تعرض جنسی، از جمله یک فقره تجاوز جنسی روبرو و متهم شد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا قانونی کردن شهرک سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری را خطرناک خواند

نیویورک – ایرنا- معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تلاش اسرائیل قانونی کردن پاسگاه‌های شهرک‌نشینان یهودی در کرانه باختری اشغالی را محکوم کرد و هشدار داد که چنین اقدامی «خطرناک و غیرمسئولانه» است.

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

نیویورک – ایرنا- معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد، گفت که برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای تلاش می‌کنیم.

مسکو: قطعنامه آمریکا درباره سلاح‌های هسته‌ای در فضا فراتر از توافقنامه‌های بین‌المللی بود

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه بامداد پنجشنبه گفت که قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا فراتر از چارچوب حقوقی توافقنامه‌های بین‌المللی بود و به همین دلیل، مسکو آن را وتو کرد.

Loading

تلاش نافرجام مکرون برای پایان بحران فرانسه

۱۳۹۷/۱۰/۳۰ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اقداماتی که رئیس‌جمهور فرانسه می‌خواهد برای پایان اعتراضات فرانسه انجام دهد بیشتر تاکتیکی است و هدفش مدیریت بحران است و نه حل بحران.

مرتضی مکی – کارشناس مسائل اروپا

جنبش جلیقه زردها در فرانسه پس از ۸ هفته اعتراض سراسری و باوجود برخی عقب‌نشینی‌های دولت امانوئل مکرون همچنان ادامه دارد و به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری فرانسه با نوعی بن‌بست در مواجهه با معترضان مواجه شده است.

با آغاز تعطیلات کریسمس انتظار می‌رفت که ناآرامی‌های جلیقه زردها در فرانسه کاهش پیدا کند و به‌نوعی این تعطیلات منجر به آن شود که تعداد کمتری از مردم در این تظاهرات شرکت کنند؛ اما در اولین جمعه بعد از کریسمس، شاهد حضور هزاران نفر در خیابان‌های پاریس و برخی دیگر از شهرهای بزرگ فرانسه بودیم که این مسئله نشان داد طرح‌ها و عقب‌نشینی‌هایی که امانوئل مکرون پس از وقوع تظاهرات و شورش‌های جلیقه زردها مطرح کرده نتایج مورد انتظار را نداشته است. عقب‌نشینی از افزایش مالیات بر سوخت و طرح افزایش حداقل دستمزد به‌ویژه حقوق بازنشستگان از ایده‌هایی بود که رئیس‌جمهوری فرانسه تصور می‌کرد با پیگیری آن‌ها می‌تواند به بخشی از مطالبات معترضان پاسخ دهد و به‌نوعی بحران را مدیریت کند؛ اما این انتظار تحقق پیدا نکرد، چراکه تداوم این تظاهرات و ناآرامی‌ها تنها به افزایش قیمت مالیات بر سوخت محدود نشد و مطالبات جلیقه زردها در حدی گسترده شد که خواستار کناره‌گیری و استعفای مکرون شدند. این مسئله بیانگر آن است که عملاً این تظاهرات و ناآرامی‌ها به انگیزه‌ای برای ناراضیان سیاست‌های مکرون در یک سال و نیم گذشته تبدیل‌شده است و آن‌ها نیز به‌صف جلیقه زردها پیوسته‌اند. هرچند این عده در این تظاهرات خشونت‌آمیز مشارکت نمی‌کنند ولی با مطالبات معترضان اعلام همراهی می‌کنند.

طبق آخرین نظرسنجی‌ها حدود 75 درصد از مردم فرانسه نسبت به سیاست‌های مکرون اعلام نارضایتی کرده‌اند و این باعث شده که مکرون به دنبال راه‌های دیگری برای مدیریت بحران و شورش‌ جلیقه زردها باشد و آن گفتگوی مستقیم با مردم فرانسه است. طرحی که گفته‌شده از سه‌شنبه آینده آغاز می‌شود و رئیس‌جمهوری فرانسه با طرح چند سؤال از مردم خواستار آن خواهد شد که نظراتشان را بیان کنند. همچنین وی با سفر به اقصی نقاط فرانسه در نظر دارد تا به‌نوعی موقعیت خود را نزد جامعه فرانسه بهبود بخشد.

مکرون متهم به آن شده که رئیس‌جمهور ثروتمندان است و اکنون وی می‌خواهد با سفر دوره‌ای به نقاط مختلف فرانسه نشان دهد که رئیس‌جمهور تمام مردم است. این در حالی است که آنچه در فرانسه در حال وقوع است و معضلاتی که در بخش‌های اجتماعی و اقتصادی این کشور وجود دارد به‌گونه‌ای نیست که مکرون بتواند با چند نامه‌نگاری و گفتگوی مستقیم با مردم آن‌ها را حل کند. چراکه امروز یک نابرابری و شکاف عظیم اقتصادی درون جامعه فرانسه به چشم می‌خورد که رفع آن بسیار زمان‌بر خواهد بود.

مکرون در طرحی که برای گفتگوی مستقیم با مردم مطرح کرده اعلام داشته که از موضوع حذف مالیات بر ثروتمندان کوتاه نخواهد آمد و همچنان بسیاری از ثروتمندان از یک سری معافیت‌های مالیاتی بالا برخوردار خواهند بود.

لذا اقداماتی که رئیس‌جمهور فرانسه می‌خواهد برای پایان اعتراضات فرانسه انجام دهد بیشتر تاکتیکی است و هدفش مدیریت بحران است و نه حل بحران. باید توجه داشت که شکاف عمیق اقتصادی میان مردم فرانسه ایجادشده و قدرت خرید آن‌ها نسبت به 10 سال گذشته بسیار کاهش پیداکرده است؛ حداقل دستمزدی که مردم فرانسه به‌خصوص در شهرهای کوچک دریافت می‌کنند به‌اندازه‌ای نیست که آن‌ها حتی بتوانند نیازهای اولیه خود را تأمین کنند. لذا به نظر نمی‌رسد که مکرون با ابتکارات جدیدی که در پیش‌گرفته بتواند به‌آسانی این بحران را تحت مدیریت خود درآورد.

در این میان انتخابات پارلمان اروپا در ماه می نقش تعیین‌کننده‌ای دارد و نشان خواهد داد که مکرون تا چه حد توانسته رضایت مردم فرانسه را جلب کند. این در حالی است که جریان‌های راست و چپ افراطی فرانسه در تلاش هستند تا از این انتخابات حداکثر بهره‌برداری را داشته باشند و جلیقه زردها و حامیان آن‌ها را به سمت خود جلب کنند. لذا یک صف‌آرایی سیاسی در فرانسه هم‌زمان با انتخابات پارلمان اروپا شکل خواهد گرفت و این صف‌آرایی و انتخابات نشان خواهد داد که مکرون تا چه حد توانسته سیاست‌های خود را همراه با رضایت مردم فرانسه پیش ببرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *