جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران شبکه خبری سی‌ ان‌ ان هشدار داد که در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقض حکم دادگاه در خصوص ممنوعیت اظهارنظر علنی و مصاحبه مطبوعاتی درباره شهود، دادستان، کارکنان دادگاه، هیات منصفه و خانواده قاضی، بازداشت و حبس شود، شورش سراسری در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست.

آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد

اسلام‌آباد- ایرنا- آمریکا در ادامه اقدامات یکجانبه خود علیه همکاری‌های دفاعی سایر کشورها و با ادعای طرح تقویت رژیم جهانی منع اشاعه، چهار شرکت خارجی را به اتهام همکاری با پاکستان در حوزه برنامه‌های موشک بالستیک و دوربرد آن تحریم کرد.

ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

Loading

امکان‌سنجی همکاری‌ ایران و پاکستان در مقابله با تروریسم

۱۳۹۷/۱۲/۲۵ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در ارتباط با امکان همکاری ایران و پاکستان در مبارزه با تروریسم یا آنچه که تحت عنوان رادیکال‌های اسلامی با گرایش وهابی در پاکستان وجود دارد، خوشبینی چندانی وجود ندارد. زیرا پاکستانی‌ها در ظاهر می‌گویند که حاضر به همکاری هستند ولی در عمل یک سیاست دوگانه‌ای را در ارتباط با این مسئله در پیش گرفته‌اند. به خصوص که سازمان اطلاعات نظامی پاکستان یا همان «آی‌اس‌آی» به گروه‌های رادیکال اسلامی به عنوان یک ابزار استراتژیک نگاه می‌کند.

پیرمحمد ملازهی  – کارشناس مسائل شبه‌قاره

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران اخیرا در تماس تلفنی عمران خان، نخست وزیر پاکستان با وی، خواهان عملیات قاطع پاکستان علیه تروریست‌های ضد ایرانی شد و تاکید کرد: «ما نباید بگذاریم دهه‌ها دوستی و برادری بین دو کشور، تحت تاثیر اقدام گروهک‌های تروریستی قرار گیرد که ما و شما می‌دانیم از کجا تامین مالی و تسلیحاتی می‌شوند.» رئیس جمهور افزود که نباید اجازه دهیم طرف ثالث با این اقدامات خود، در روابط ایران و پاکستان تاثیر بگذارد.

در ارتباط با امکان همکاری ایران و پاکستان در مبارزه با تروریسم یا آنچه که تحت عنوان رادیکال‌های اسلامی با گرایش وهابی در پاکستان وجود دارد، خوشبینی چندانی وجود ندارد. زیرا پاکستانی‌ها در ظاهر می‌گویند که حاضر به همکاری هستند ولی در عمل یک سیاست دوگانه‌ای را در ارتباط با این مسئله در پیش گرفته‌اند. به خصوص که سازمان اطلاعات نظامی پاکستان یا همان «آی‌اس‌آی» به گروه‌های رادیکال اسلامی به عنوان یک ابزار استراتژیک نگاه می‌کند. از نگاه آی‌اس‌آی، اینها نیروهای جهادی هستند با دو کارکرد مشخص؛ یکی در کشمیر با هدف ملحق کردن کشمیر به پاکستان و دیگر اینکه در افغانستان زمینه را فراهم کنند تا یک حکومت دست‌نشانده آمریکا یا حداقل هماهنگ با واشنگتن در کابل حاکم شود. براین اساس، پاکستان تا زمانی که به این اهدافش دست پیدا نکند خیلی بعید است که از این استراتژی کوتاه بیاید.

در هر صورت، در خصوص همکاری‌های ایران و پاکستان می‌توان گفت درباره گروه‌های رادیکالی که از قوم بلوچ هستند بیشتر زمینه‌ همکاری میان دو کشور وجود دارد. چرا که بخشی از بلوچستان در اختیار ایران و بخشی نیز در اختیار پاکستان است. در این منطقه دو گروه فعالیت می‌کنند؛ نخست گروه‌های ناسیونالیستی که در پاکستان فعال هستند و به دنبال تجزیه ایالت بلوچستان هستند. ایالت بلوچستان حدود 47 درصد خاک پاکستان را تشکیل می‌دهد و هرچند که از نظر جمعیتی، ساکنان زیادی ندارد ولی گستردگی خاک آن برای پاکستان اهمیت بسزایی دارد.

دیگر گروهی که در این منطقه فعالیت می‌کند نیرو‌های رادیکال اسلامی هستند. مشکلی که بین تهران و اسلام‌آباد وجود دارد بر سر گروه‌هایی است که ماهیت ایرانی دارند اما با گروه‌های رادیکال اسلامی در داخل پاکستان یا گروه‌های رادیکال مانند داعش و القاعده پیوند خورده‌اند.

درحقیقت ارتش پاکستان با هدف کنترل جریان ناسیونالیستی جدایی‌طلب از این نیروی اسلامی به عنوان ابزاری علیه آنها استفاده می‌کند. همانگونه که در کشمیر از لشکر طیبه، حرکت المجاهدین و جیش‌المحمد علیه ارتش هند استفاده می‌کند و یا از طالبان، شبکه حقانی و گروه‌های دیگر علیه افغانستان استفاده می‌کند، در داخل بلوچستان پاکستان نیز از نیروهای رادیکال مانند جندالله علیه نیروهای ناسیونالیست جدایی‌طلب بهره می‌برد.

در این بین پیوندهایی در بعد ایدئولوژیک بین گروه‌هایی که ضدسیستم ایرانی هستند و گروه‌های پاکستانی شکل گرفته است و چون تفکیکی وجود ندارد، هرچند پاکستانی‌ها وعده می‌دهند که قاطعانه با گروه‌های تروریستی برخورد خواهند کرد اما نمی‌توانند به درستی در این زمینه با تهران همکاری کنند. مگر آنکه مواردی مانند عبدالمالک ریگی پیش بیاید که شاهد بودیم نیروهای ریگی با ارتش پاکستان درگیر شدند و چون پاکستان احساس کرد که این گروه از دستشان خارج شده همکاری‌های لازم را با ایران برای بازداشت اعضای گروهک ریگی انجام داد.

البته به طور کلی ایران و پاکستان در ایالت بلوچستان نزدیک به هزار کیلومتر مرز مشترک دارند و برای هر دو طرف تامین امنیت در این منطقه اهمیت بسیاری دارد.

از یک منظر دیگر اگر به مسئله ایران و پاکستان نگاه بیاندازیم سیاست‌های عربستان سعودی بسیار حائز اهمیت است. زیرا سیاست‌های ریاض در منطقه در همکاری با اسرائیل و آمریکا به نوعی در راستای محاصره سیاسی و اقتصادی ایران است.

زیرا عربستان سعودی سرمایه‌گذاری زیادی روی جریان‌های رادیکال اسلامی انجام داده و در اغلب مدارس مذهبی پاکستان یک نظام غیررسمی آموزشی از سوی ریاض نفوذ پیدا کرده است.

درواقع نفوذ عربستان از طریق مدارس مذهبی در حال گسترش است که این می‌تواند برای ایران یک هشدار باشد که در این رابطه پاکستان نیز یک سیاست حمایتی را در قبال ریاض دنبال می‌کند.

از سوی دیگر رقابت‌های تهران و ریاض به نوعی از حالت سیاسی به حالت ایدئولوژیک تغییر پیدا کرده که این مسئله هدف اصلی ایران شامل وحدت اسلامی خارج از مذهب را به شدت تحت الشعاع قرار داده است. از این رو باید توجه داشت که عربستان در این زمینه تا بدین جا به لحاظ تبلیغات روانی موفق شده که شعار گفتمان وحدت اسلامی ایران را به گونه‌ای نشان دهد که گویی ایران یک کشور فرقه‌گرا است. نکته دیگر اینکه چون عربستان به قضایا به صورت بلندمدت نگاه می‌کند در حال انجام یک سرمایه‌گذاری کلان در پاکستان از جمله در بندر گوادر است.

در نتیجه مناسبات پاکستان و عربستان به سمت مناسبات راهبردی در حال حرکت است که این می‌تواند در بلندمدت به روابط ایران وپاکستان آسیب رساند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *