جدیدترین مطالب
تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بینالملل، سفر نخستوزیر عراق به انگلیس و توافقهای حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی در منطقه است.
أحدث المقالات
واکاوی علل و پیامدهای حمایت آلمان از رژیمصهیونیستی در جنگ غزه
حمید خوشآیند – کارشناس مسائل منطقه
حداقل تا سال 1967 دولت آلمان نقش اصلی و بسیار مؤثری در پایهگذاری زیرساختهای صنعتی رژیمصهیونیستی داشته است. «آدون آدئر» صدراعظم وقت آلمان در سال 1966 در مصاحبهای در تلویزیون آلمان در تشریح چرایی و ضرورت قراردادهای اقتصادی و تجاری آلمان با رژیمصهیونیستی گفته بود: «برای بازگشت به جامعه بینالملل باید رنجی را که بر یهودیان وارد کردهایم جبران کنیم تا راه بازگشت آلمان به مجموعه جهان متمدن هموار شود!»
در واقع از نظر دولتمردان و نخبگان سیاسی وقت آلمان کمک به رژیمصهیونیستی، تنها راه پذیرش آلمان در جامعه بینالملل و مجموعه کشورهای غربی بود. گفتمانی که در گذشته در سیاست خارجی آلمان در قبال رژیمصهیونیستی حاکم بود و با گذشت دهها سال از آن وقایع همچنان سایه خود را بر سیاست خارجی آلمان حفظ نموده است، به طوری که مراودات گسترده دولت آلمان با رژیمصهیونیستی و کمکهای نظامی، اقتصادی و … این کشور به تلآویو حتی در جنگ غزه، در این چهارچوب قابل تحلیل است.
دانیل ماروکی نویسنده، محقق و استاد دانشگاه آلمان در کتابی که در سال 2020 با عنوان «معصومیت؟ اسرائیل و منافع ملی آلمان» منتشر کرد، جملهای دارد که به خوبی پرده از ابعاد، ماهیت و علل و چرایی مناسبات تنگاتنگ آلمان حتی به قیمت ریختن خون دهها هزار فلسطینی به ویژه زن و کودک در غزه، برمیدارد: «نزدیکی به اسرائیل، دوری آسان از گذشته است!» مرکل صدراعظم پیشین آلمان نیز در سالهای گذشته در سخنانی تأکید کرده بود: «امنیت اسرائیل از ملزومات منافع ملی آلمان است». این ایده حتی امروز هم یکی از سرفصلهای مهم سیاست خارجی آلمان است.
در حال حاضر، آلمان بزرگترین طرف تجاری رژیمصهیونیستی در بین کشورهای اروپایی و «دومین شریک تجاری» این رژیم بعد از آمریکا در جهان است. همچنین این کشور «بزرگترین» حامی رژیم اسرائیل در جنگ غزه است. آمریکا با 69 درصد و آلمان با 30 درصد، دو کشور بزرگ تأمینکننده تسلیحات و مهمات رژیمصهیونیستی به شمار میروند.
دولت آلمان از سال 2003 به طور مستمر و بدون محدودیت بیش از 4500 مجوز برای صادرات تسلیحات به رژیمصهیونیستی صادر کرده است که ارزش کل آن حدود 4 میلیارد یورو است. ارزش کل صادرات تسلیحات تأیید شده به رژیمصهیونیستی در نیمه دوم سال 2023 و مشخصاً بعد از آغاز تهاجم این رژیم به غزه نسبت به سال 2022 ده برابر بوده است که از مجموع تسلیحات ارسالی برلین به تلآویو در 20 سال گذشته بیشتر بوده است.
با وجود انتقادات داخلی و بینالمللی از آلمان در خصوص صادرات اسلحه به رژیمصهیونیستی، دولت این کشور طی چند هفته گذشته، صادرات حجم قابل توجهی سلاح به ارزش بیش از ۳۰ میلیون یورو به رژیم صهیونیستی را تصویب کرده است.
نقش «آشکاری» که دولت آلمان بدون توجه به مقررات داخلی و بینالمللی در تأمین تسلیحات جنگی رژیم صهیونیستی دارد، بیشازپیش باعث «تخریب» وجهه و اعتبار این کشور در جهان شده است.
حمایت آلمان از رژیمصهیونیستی در جنگ غزه درحالی است که بخش مهمی از افکار عمومی، نخبگان، اساتید دانشگاه و دانشجویان این کشور مخالف همدستی دولتشان در جنایات رژیمصهیونیستی هستند. در یک سال گذشته، مردم آلمان بارها در اعتراض به سیاستهای حمایتی دولتشان از رژیم صهیونیستی تظاهرات کردهاند که در برخی موارد، به خشونت و رویارویی مردم و پلیس کشیده شده است.
براساس نظرسنجی جدیدی که مؤسسه فورسا انجام داده است، بیش از 60 درصد مردم آلمان مخالف ادامه ارسال تسلیحات به تلآویو هستند.
اینکه مردم آلمان در شب عملیات موشکی ایران علیه رژیمصهیونیستی در خیابانها شادی میکنند، حقایق مهمی از «واقعیات زیرین» جامعه آلمان را نشان میدهد که دولت این کشور نمیتواند در اتخاذ تصمیمهای سیاست خارجی و «محاسبات بینالمللی» آنها را نادیده بگیرد و یا از کنارشان به سادگی عبور کند. این یک «زنگ خطر جدی» برای دولت آلمان است که دومین تأمینکننده بزرگ اسلحه برای رژیمصهیونیستی است، اما شهروندانش در مقابل عملیات موشکی ایران علیه این رژیم، ابراز شادی و خرسندی میکنند.
افزون بر اینها در شرایطی که فضای افکار عمومی جهان از جمله اروپا بهطور بیسابقهای علیه رژیمصهیونیستی و جنایات آن در غزه است و در درون جامعه آلمان نیز هر روز بر حجم انتقادات و اعتراضات افزوده میشود، ادامه صادرات تسلیحات به رژیمصهیونیستی و حمایت از تلآویو، علاوه بر «پیامدهای» داخلی برای حاکمیت آلمان، در آینده نیز منافع سیاسی، اقتصادی و امنیت ملی این کشور را در معرض پیامدهای جدی قرار میدهد.
در هر صورت، طبق مقررات حقوق بینالملل، قطعنامههای سازمان ملل، کنوانسیون ژوسید 1948 و کنوانسیونهای چهارگانه ژنو 1949، انتقال تسلیحات به رژیمصهیونیستی، به معنای «شراکت» در جنایات جنگی و نسلکشی این رژیم در غزه است.
بنابراین براساس کنوانسیونها و مقررات مذکور، امکان اقامه دعوا علیه دولت آلمان به اتهام «همدستی» در ارتکاب جنایت علیه بشریت وجود دارد و میتوان این کشور را در قبال اقداماتی که در زمینه نقض مقررات حقوق بینالمللی و مشارکت در کشتار مردم غزه انجام میدهد، در دیوان بینالمللی دادگستری تحت پیگرد و محاکمه قرار داد.
0 Comments