جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading

اهداف و چشم‌انداز تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حادثه "مجدل شمس" از ابعاد کاملاً روشنی برخوردار است و به هیچ‌گونه بحث یا تحقیق برای کشف عامل یا عوامل این واقعه نیازی ندارد. ضمن اینکه حمله به مجدل شمس که ساکنان آن عمدتاً سوری و از حامیان نظام سیاسی سوریه و محور مقاومت هستند، هیچ نفع و دستاوردی برای حزب‌الله و مقاومت فلسطین ندارد.

حمید خوش‌آیند – کارشناس مسائل منطقه

رژیم صهیونیستی این واقعه را به حزب‌الله نسبت داده و تلاش می‌کند آن را به عاملی برای تحریک و تشدید اقدامات نظامی، سیاسی و بین‌المللی علیه مقاومت لبنان تبدیل کند.

درخصوص اقدامات و تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله نکات قابل تأملی وجود دارد که در ادامه به مهمترین آن‌ها پرداخته می‌شود:

یک؛ مشارکت حزب‌الله در نبرد فلسطینی‌ها با رژیم صهیونیستی در غزه، آشکار و بدون ملاحظه بوده و از ابعاد میدانی و نظامی اعلام‌شده، مشخص و مسئولانه برخوردار است.

در این راستا باید به این موضوع اشاره ‌شود که با اینکه بُرد عملیاتی موشک‌های حزب‌الله تا عمق سرزمین‌های اشغالی و تل‌آویو امتداد دارد و می‌تواند هر زمان که اراده کند، هر نقطه‌ای را هدف قرار دهد و ده‌ها و حتی صدها هزار نفر را از بین ببرد، لیکن حزب‌الله به ارزش‌های اخلاقی و انسانی جنگ پایبند است و قواعد درگیری را رعایت می‌کند.

دو؛ ورود حزب‌الله به نبرد غزه از جبهه شمالی که تعداد زیادی از پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی در آنجا قرار دارند، باعث شده است تا بخش بزرگی از نیروی زرهی یعنی حدود سه لشکر و 30 درصد توانایی جنگ هوایی رژیم غاصب در این منطقه زمین‌گیر شود.

این مسأله علاوه‌بر پیامدهای راهبردی در عرصه‌های نظامی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی، جمعیتی و … سبب فرسوده شدن ارتش رژیم صهیونیستی در سایر مناطق شده و این رژیم را با بحران کمبود نیرو مواجه کرده است. این در حالی است که بخش عمده‌ای از محاسبات میدانی و سیاسی رژیم صهیونیستی نیز با راهبردها و تاکتیک‌های عملیاتی حزب‌الله نه تنها در غزه که در کل فلسطین اشغالی و منطقه بهم ریخته است.

سه؛ ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که حزب‌الله لبنان در صحنه تحولات فلسطین و غزه به میدان آورده است، در کنار مجاهدت گروه‌های فلسطینی به‌ویژه حماس و جهاد اسلامی، از عوامل اصلی شکست اهداف اعلامی و اعمالی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است.

در حال حاضر، ارزیابی تل‌آویو این است که برای شکستن استقامت و امید مردم و خروج از باتلاق غزه، در گام اول،  چاره‌ای جز ایجاد فضای تنفس در جبهه شمالی وحود ندارد. بنابراین تضعیف موقعیت و حضور میدانی حزب‌الله در شمال فلسطین اشغالی و تخریب وجهه داخلی و منطقه‌ای آن را در دستور کار قرار داده است.

چهار؛ احتمال موفقیت توطئه علیه حزب‌الله نزدیک به صفر است؛ اولاً، رژیم صهیونیستی که بخش مهمی از توان رزمی و عملیاتی خود را در غزه از دست داده و امروز با یک ارتش فرسوده و پریشان و روند سیاستگزاری سردرگم مواجه است، فاقد توانمندی‌های لازم برای آغاز یک جنگ گسترده، جدید و جدی با حزب‌الله است. دقیق‌ترین تعبیر را در این باره «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم گفته است که هرگونه جنگ احتمالی فارغ از اینکه محدود یا گسترده باشد، «درهای جهنم» را به روی اسرائیل خواهد گشود.

ثانیاً، واکنش مردم جولان و همچنین رهبران «جامعه دروزی» و افکار عمومی و سیاسیون لبنانی به این اتفاق تیر فتنه رژیم صهیونیستی از ناحیه جولان اشغالی را مهار کرد.

به عنوان مثال، می‌توان به مواضع رهبران سیاسی و معنوی دروزی‌ها از جمله «ولید جنبلاط» رئیس پیشین حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان، «طلال ارسلان» رئیس حزب دموکراتیک لبنان، شیخ «امین الصائق» نماینده برجسته دروزی‌ها در لبنان و شیخ «یوسف جربوع» نماینده جامعه دروزی در سوریه اشاره کرد که درباره فتنه‌افروزی‌های رژیم صهیونیستی هشدار داده و با رد اتهامات این رژیم علیه حزب‌الله در حادثه مجدل شمس، تأکید کرده‌اند که «مقاومت تنها راه برای محافظت از مردم است و حزب‌الله هرگز از قواعد درگیری فراتر نمی‌رود و تحت هیچ شرایطی غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهد».

همچنین باید به مواضع و تلاش‌های ولید جنبلاط، برجسته‌ترین رهبر دروزی‌ها اشاره کرد که نقش مؤثری در اتخاذ «مواضع همسو» در بین دروزی‌ها در جهت حمایت از حزب‌الله و مقاومت در برابر توطئه اخیر صهیونیستی داشت.

شایان ذکر است که ولید جنبلاط که پیش‌تر اختلافات سیاسی زیادی با حزب‌الله داشت، از ابتدای ورود مقاومت لبنان به نبرد طوفان الاقصی همواره از حزب‌الله و عملکرد آن در این نبرد دفاع نموده و در فتنه اخیر نیز به موضع حمایتی خویش پایبند بوده است.

اتخاذ چنین مواضعی از سوی جنبلاط و سایر رهبران دروزی از این نظر «حائز اهمیت» است که رژیم صهیونیستی در تحریک افکار عمومی و جریان‌های سیاسی علیه مقاومت لبنان روی آن‌ها «حساب ویژه‌ای» باز کرده بود.

در هر حال، توطئه اخیر رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله، نه تنها «مضحک» بلکه از ابتدا شکست خورده بود. چرا که بر مبنای محاسباتی غلط طراحی شد. ساکنان جولان اشغالی حامی مقاومت فلسطین، سوریه و لبنان هستند، بنابراین رژیم صهیونیستی هرگز نمی‌تواند آن‌ها را در مقابل جبهه مقاومت قرار دهد.

جبهه مقاومت مدت‌هاست که از مرحله‌ای که رژیم می‎توانست درون آن «شکاف» ایجاد کند، عبور کرده است. رژیم صهیونیستی چاره‌ای جز پایان جنگ در غزه ندارد. جنگ در غزه و ادامه آن، در نهایت باعث یک «شورش بزرگ» در داخل فلسطین اشغالی علیه حاکمیت رژیم صهیونیستی خواهد شد و پیامدهای به مراتب عمیق‌تر و دامنه‌دارتری از جنگ غزه در پیش روی این رژیم جنایتکار قرار خواهد داد.

0 Comments