جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویه‌های عملی متناقض با آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلام‌هراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاست‌های دفاع از حقوق اقلیت‌های نژادی، به‌ویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه‌ای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.

عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبرد‌های متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظه‌کاری یا همراهی را اتخاذ می‌کنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاست‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان‌دهنده یک وضعیت پیچیده منطقه‌ای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظام‌های سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.

تاثیر تحولات سوریه بر عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق از جهات مختلف برای ایران مهم است و امنیت این کشور، امنیت ایران است؛ از این رو، بعد از تحولات سوریه، هر تحول سیاسی و امنیتی در عراق مستقیما بر امنیت ایران تاثیرگذار است، و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

Loading

أحدث المقالات

بقائی: عراقچی به نیویورک می‌رود/ سفیر فرانسه به وزارت خارجه احضار شد

سخنگوی وزارت خارجه از سفر رئیس‌جمور در اواخر هفته جاری به روسیه و همچنین سفر هفته آتی وزیر خارجه به نیویورک خبر داد و همچنین اعلام کرد که در اعتراض به میزبانی فرانسه از گروهک تروریستی منافقین سفیر این کشور به وزارت خارجه احضار شد.

جزئیات موافقت‌نامه جامع بلندمدت ایران و روسیه

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تشریح جزئیات مفاد موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه گفت: این موافقت‌نامه شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است که همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در برمی‌گیرد.

تقویت صنعت تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به بهانه نگرانی از قطع حمایت آمریکا و غرب

تهران-ایرنا- روزنامه واشنگتن پست نوشت: (رژیم) اسرائیل به‌دلیل نگرانی فزاینده از کاهش واردات تسلیحات از آمریکا و کشورهای غربی، به‌دنبال سرمایه‌گذاری میلیونی برای ساخت سلاح‌های سنگین در داخل این رژیم است.

در آستانه ورود ترامپ به کاخ سفید، کی‌یف منتظر و ناامید

تهران- ایرنا- سی‌ان‌ان در مطلبی با اشاره به دست بالای نیروهای روسیه در جنگ اوکراین، نوشت که سربازان کی‌یف در آستانه ورود «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، نومید از تداوم ارسال کمک‌های نظامی، منتظر چراغ سبز رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا و مسکو برای پایان جنگ هستند.

Loading

تحلیلی بر مواضع ترکیه در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ترکیه از جمله کشور‌هایی است که به انتقاد شدید از رژیم صهیونیستی به دلیل شدت ارتکاب جنایات جنگی در غزه پرداخته و اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، رژیم صهیونیستی را به فریبکاری متهم کرده است. محمود فاضلی - تحلیگر امور بین‌الملل

ترکیه  ضمن محکوم کردن شدید این حملات، محاصره و حملات غیرانسانی با هدف محروم کردن مردم فلسطین از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی، به معنی نقض آشکار قوانین بین‌المللی و کاملا مردود می داند. در ترکیه دائما درباره ادامه حملات غیرانسانی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان نوار غزه و کشتار زنان، کودکان و حملات به بیمارستان‌ها و دیگر اماکن غیرنظامی غزه سخن می‌گویند. از نظر افکار عمومی ترکیه، مقامات صهیونیست که با ظلم و کشتار مردم فلسطین وارد صفحات تاریک تاریخ شده‌اند، حق ندارند از قانون صحبت کنند و عاملان این جنایات علیه بشریت، که خشم عمیق افکار عمومی جهانی را برانگیخته است، دیر یا زود باید محاکمه شوند.

رئیس جمهور ترکیه اگرچه بر آمادگی کشورش برای کمک به حل و فصل وضعیت غزه با قبول مسئولیت «ضامن» تاکید دارد، به دنبال حملات رژیم صهیونیستی به غزه و موضع‌گیری ترکیه، روند روابط آنکارا – تل آویو وارد مرحله تازه‌ای شده است.

محکومیت شدید عملیات رژیم صهیونیستی در غزه و انتقاد مداوم اردوغان از حمایت متحدان غربی از رژیم صهیونیستی، منبع نگرانی در پایتخت‌های اروپایی و همچنین واشنگتن بوده است. اردوغان اعتقاد دارد حماس یک سازمان تروریستی نیست، بلکه یک گروه آزادی‎بخش است، یک گروه مجاهد که برای محافظت از سرزمین‌ها و شهروندان خود مبارزه می‌کند.

اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با صدر اعظم آلمان درباره تحولات غزه گفت: «رژیم صهیونیستی تاکنون 13 هزار فلسطینی را کشته و همه چیز را ویران کرده و تقریبا جایی به نام غزه دیگر وجود ندارد. رژیم صهیونیستی سلاح هسته‌ای دارد اما به این موضوع اعتراف نمی‌کند، چون از دروغ به‌خوبی بهره‌برداری می‌کند. همه باید برای تضمین صلح عادلانه و دائمی در خاورمیانه به مسئولیت خود عمل کنند.»

در هفته‌های اخیر، حمایت رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه و سایر مسئولین ترکیه از حماس و فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی و انتقاد از حامیان و متحدین این رژیم به بالاترین سطح خود رسیده است.

البته رئیس جمهوری ترکیه با حمایت از مردم فلسطین تلاش دارد فضای پر التهاب داخلی را مدیریت کند. مردم ترکیه در روزهای نخست حوادث غزه، با تجمعات متعدد و پرشور خود در مقابل مراکز وابسته به یهودیان در ترکیه، مطالبات جدی از دولت در مقابل جنایات اخیر در غزه را داشتند. لذا دولت ترکیه تلاش کرد تا با سوار شدن بر موج احساسات اسلامگرایان در ترکیه با آن‌ها همراهی کند. مسلمانان ترک ساکن در کشورهای اروپایی نیز از حملات نظامی به غزه و مناطق مسکونی آن خشمگین هستند، برای همین دولت ترکیه ضروری می‌داند تا این موج را مدیریت کرده تا به عاملی برای فشار به منافع ملی ترکیه تبدیل نشود.

بسیاری معتقدند مواضع و تاکتیک‌هایی که ترکیه در چنین مواقعی اتخاذ می‌کند معمولا منجر به تغییر جدی رفتار آنکارا در قبال رژیم صهیونیستی نمی‌شود. موضوع فلسطین هر از چندی روی میز سیاست خارجی ترکیه قرار می‎گیرد، اما به دلیل منافع اقتصادی و نظامی ترکیه با رژیم صهیونیستی، حجم بالای سرمایه گذاری‌های دو طرف و به ویژه یهودیان در ترکیه، سهم قابل توجه یهودیان در بازار گردشگری ترکیه و تبادلات در زیرساخت‎های نظامی دو کشور، سیاست خارجی  ترکیه پس از مدتی به مسیر عادی خود باز خواهد گشت. تجربه نشان می‌دهد سطح روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی اگرچه برای مدتی با فراز و نشیب‎هایی مواجه می شود، اما در نهایت خللی در روابط اقتصادی ترکیه با رژیم صهیونیستی ایجاد نخواهد شد.

ترکیه به‌عنوان بازیگری مهم در جهان اسلام نمی‌تواند در قبال فضای خاورمیانه سکوت اختیار کند و با اعلام حمایت از فلسطین آن هم از نوع حقوق بشری مایل است در صورت امکان در آتش بس احتمالی بتواند ایفای نقش کند.

یکی از انتقادات احزاب مخالف نسبت به مواضع ترکیه در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، کمک‌های صورت گرفته و در حال تدوام این کشور به رژیم صهیونیستی است. از دیدگاه احزاب مخالف ترکیه، «تا زمانی که دولت اردوغان رژیم صهیونیستی را تحریم نکند، بیان مواضع نمایشی، اثری نخواهد داشت.»

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر