جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران شبکه خبری سی‌ ان‌ ان هشدار داد که در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقض حکم دادگاه در خصوص ممنوعیت اظهارنظر علنی و مصاحبه مطبوعاتی درباره شهود، دادستان، کارکنان دادگاه، هیات منصفه و خانواده قاضی، بازداشت و حبس شود، شورش سراسری در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست.

آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد

اسلام‌آباد- ایرنا- آمریکا در ادامه اقدامات یکجانبه خود علیه همکاری‌های دفاعی سایر کشورها و با ادعای طرح تقویت رژیم جهانی منع اشاعه، چهار شرکت خارجی را به اتهام همکاری با پاکستان در حوزه برنامه‌های موشک بالستیک و دوربرد آن تحریم کرد.

ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

Loading

دلایل شتاب اعراب برای بازگشت به دمشق

۱۳۹۷/۱۰/۱۷ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس بر این باور هستند که خلأ خروج آمریکا از سوریه به‌سرعت توسط ایران پر خواهد شد و در صورت برقرار نشدن ارتباط میان کشورهای عربی و دمشق، این روند سرعت هم خواهد گرفت. ازاین‌رو به نظر می‌رسد هم‌زمان با خروج آمریکا از سوریه تلاش برخی کشورهای عربی برای بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در دمشق دنباله‌دار شود.

حسن هانی‌زاده – کارشناس مسائل غرب آسیا

با آغاز بحران سوریه در مارس 2011، کشورهای عربی تحت تأثیر فشار عربستان سعودی، اقدام به تعطیلی برخی سفارتخانه‌های‌شان و اخراج سوریه از اتحادیه عرب کردند. همچنان که نقش تخریبی عربستان، امارات، بحرین و قطر در سوریه را می‌توان برونداد سیاست‌های مشترک کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس در خصوص بحران سوریه دانست، به‌طوری‌که عربستان سعودی به‌تنهایی در طول 7 سال بحران سوریه، 60 میلیارد دلار کمک مالی در اختیار گروهک‌های تروریستی قرار داد.

اما با همه این احوال، پس از شکست گروهک‌های تروریستی در سوریه و پیروزی محور مقاومت، کشورهای عربی به این نتیجه رسیدند که نمی‌توانند از رهگذر دخالت‌های تخریبی حاکمیت سوریه را تغییر دهند، چراکه این سیاست‌های تخریبی برای‌شان بسیار هزینه‌بر بوده است. از همین رو تغییر سیاست‌های پیشین و نزدیکی دوباره به دمشق را در دستور کار جدید خود قرار داده‌اند.

همچنان که سفر اخیر عمر البشیر، رئیس‌جمهور سودان به دمشق را می‌توان مقدمه‌ای برای تغییر نگاه کشورهای عربی به بحران سوریه تلقی کرد. ضمن آنکه یکی از اهداف سفر عمر البشیر، بررسی امکان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بود؛ چراکه سودان اوایل 2019 ریاست شورای اتحادیه عرب را بر عهده خواهد داشت و برای همین از این کشور خواسته شده موضع دمشق را دراین‌باره جویا شود.

در خصوص تغییر سیاست‌های عربستان در سوریه نیز باید به این نکته توجه داشت ازآنجاکه آمریکا به این نتیجه رسیده که با حضور نظامی خود نمی‌تواند شطرنج سیاسی و میدانی سوریه را به نفع گروهک‌های تروریستی تغییر دهد، لذا عربستان سعودی که سیاست‌هایش تابعی از سیاست‌های آمریکا است در این رابطه تغییر نگرش داده و حتی اعلام آمادگی کرده که در بازسازی سوریه مشارکت داشته باشد.

درواقع، تصمیم ناگهانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای خروج دو هزار تفنگدار دریایی این کشور از سوریه موجب شده است که نه‌فقط عربستان، بلکه عمده کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس سیاست‌های خود را نسبت به نظام سوریه تغییر دهند.

درواقع کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس بر این باور هستند که خلأ خروج آمریکا از سوریه به‌سرعت توسط ایران پر خواهد شد و عدم ارتباط میان کشورهای عربی و دمشق نیز به این روند کمک خواهد کرد. ازاین‌رو به نظر می‌رسد هم‌زمان با خروج آمریکا از سوریه تلاش برخی کشورهای عربی برای بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در دمشق دنباله‌دار شود. از بعد دیگر، بازگشایی مجدد سفارتخانه‌های امارات، بحرین و کویت در دمشق را می‌توان نشانه شکست سیاست‌های آمریکا و کشورهای عربی و پیروزی محور مقاومت ارزیابی کرد.

مسئله دیگری که از سوی برخی تحلیلگران موردتوجه قرار گرفته بحث حضور اقتصادی کشورهای عربی در سوریه است؛ در فضای پس از بحران در سوریه، نیاز اقتصادی مهم‌ترین نیاز این کشور است که این مسئله فرصت‌هایی را برای کشورهای منطقه ایجاد می‌کند. به‌ویژه آنکه سیاست آمریکا نیز مشارکت این کشورها در بازسازی سوریه است و از همین رو می‌توان پیش‌بینی کرد که در روند بازسازی آینده سوریه، عربستان و دیگر کشورهای عربی کمک‌های مالی به این کشور ارائه دهند، اما دور از ذهن است که این کشورها مشارکت فعالی در سوریه داشته باشند.

اما موضوع مهم‌تری که می‌تواند مسیر بازگشت کشورهای عربی به دمشق را هموار کند نگاه مثبت سوریه به کشورهای عربی و همکاری با این کشورها است. در این رابطه می‌توان گفت که سوریه تمایل دارد تا به جایگاه واقعی خود در اتحادیه عرب به‌عنوان یک کشور تأثیرگذار عربی بازگردد. اساساً سیاست دولت بشار اسد همواره بر حضور در اتحادیه عرب و همکاری با همه کشورهای عربی استوار بوده است، اما با توجه به اینکه دولت سوریه جزئی از محور مقاومت تلقی می‌شود، لذا بیشترین افق نگاه دولت سوریه به تقویت محور مقاومت و همکاری با کشورهای ضد اسرائیلی دوخته شده است.

در نهایت طبیعی است که موقعیت محور مقاومت با خروج نیروهای آمریکایی از سوریه تقویت شده است. اکنون ایران، حزب‌الله و روسیه به‌عنوان بازیگران تأثیرگذار بحران سوریه، ابتکار عمل سیاسی و میدانی این کشور را در دست گرفته‌اند و می‌توانند در تشکیل پازل حاکمیتی آینده سوریه ایفای نقش کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *