جدیدترین مطالب

آتش سوزی مرگبار در انگلیس

امدادگران سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس از مرگ دو نفر در پی آتش سوزی دریک ساختمان مسکونی در شمال پایتخت انگلیس خبر دادند.

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

مسعود نوری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در سپتامبر ۲۰۲۳، تاکید شد که ایران دیگر نمی‌تواند به عدم ایفاء تعهدات خود ادامه دهد و از ایران خواستند بدون تأخیر برای حل همه مسائل باقی‌مانده اقدام کند و اضافه کردند که اگر ایران نتواند اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ و بیانیه مشترک ۴ مارس به طور کامل اجرا کند، شورای حکام باید آماده باشد تا اقدامات بیشتری از جمله صدور قطعنامه انجام دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳ آمریکا و ۶۲ کشور عضو آژانس در بیانیه‌ای بر ادامه تحقیقات آژانس تأکید و بر نیاز فوری شفاف‌سازی از سوی ایران و حل این مسائل به‌گونه‌ای که برای آژانس رضایت‌بخش باشد تأکید کردند. آمریکا به صراحت اعلام کرده که هرگونه راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران باید بر راستی آزمایی موثر بنا شود.

بررسی دستاورد‌های ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 

اندیشمندان، ایران‌شناسان، مورخان و شرق‌شناسان روسیه و حوزه اوراسیا، در همایشی علمی- بین‌المللی به میزبانی مرکز (انستیتو) شرق‌شناسی روسیه، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف و نقش کشورمان در صحنه تحولات منطقه و جهان را واکاوی کردند.

Loading

أحدث المقالات

پیام‌های راهبردی سرنگونی پهپادهای اسرائیلی به‌دست حزب‌الله

حزب‌الله از ابتدای ورود به نبرد طوفان الاقصی تاکنون علاوه بر عملیات‌های موشکی پیشرفته ضد مواضع صهیونیست‌ها در داخل فلسطین اشغالی، یک معادله جدید را در برابر دشمن ترسیم کرده که مربوط به قدرت پدافندی مقاومت و سرنگونی اهداف اسرائیل در آسمان است.

روایت «هیل» از پیشتازی اندک بایدن در برابر ترامپ در نظرسنجی‌ها

تهران- ایرنا- نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد که در یک رقابت ۲ نفره میان جو بایدن و دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا، ‌رییس دولت کنونی از حزب دموکرات وضعیت بهتری دارد و با یک اختلاف سه درصدی از رقیب جمهوری‌خواه خود پیشی می‌گیرد.

گوگل تعداد بیشتری از کارکنان معترض به همکاری این شرکت با اسرائیل را اخراج کرد

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست خبر داد که شرکت گوگل حدود ۲۰ کارمند دیگر معترض به قرارداد رایانش ابری با تل آویو را اخراج کرد و بدین ترتیب مجموع کارمندان اخراج شده این غول فناوری به بیش از ۵۰ نفر رسید.

سرلشکر باقری: همه سناریوها را در سطح عملیاتی دقیقا بررسی می‌کنیم / وضعیت منطقه قبل و بعد از اقدام تلافی‌جویانه و تنبیهی ایران، تغییر کرده است

سرلشکر باقری با بیان اینکه وضعیت منطقه قبل و بعد از اقدام تلافی‌جویانه و تنبیهی ایران به مناطق حساس و پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی تغییر کرده است، گفت…

Loading

سیاست‌های بانک مرکزی اروپا برای مقابله با افزایش تورم

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آمار تورم منطقه یورو برای ماه اکتبر سال جاری میلادی نشان می‌دهد که افزایش هزینه‌های انرژی از جمله عوامل اصلی تشدید تورم در این منطقه بوده‌اند. رضا مجیدزاده- پژوهشگر اقتصادی

بر اساس داده‌ها، شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه اکتبر، درمقایسه با ماه اکتبر 2021، به اندازه 10.7 درصد، شاخص قیمت انرژی، به صورت سالانه، به اندازه 41.9 درصد و شاخص قیمت مواد خوراکی، 13.1 درصد افزایش یافته است. افزون بر این، داده‌های اخیر حاکی از کاهش قابل توجه رشد اقتصادی منطقه یورو است، به طوری که انتظار می‌رود اقتصاد در اواخر سال و در سه ماهه اول سال 2023، دچار رکود شود.

تحلیل بانک مرکزی اروپا این است که قیمت‌های بسیار بالای انرژی، قدرت خرید را کاهش می‌دهد و با وجود کاهش تنگناهای عرضه، همچنان فعالیت‌های اقتصادی با محدودیت مواجه هستند. علاوه بر این، وضعیت نامطلوب ژئوپلیتیکی، به‌ویژه تهاجم روسیه به اوکراین، بر اعتماد کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان سنگینی می‌کند.

این چشم‌انداز در آخرین پیش‌بینی‌های کارکنان برای رشد اقتصادی منعکس شده است، که به طور قابل توجهی برای باقی مانده سال جاری و در سراسر سال 2023 بازبینی شده است. کارکنان اکنون انتظار دارند که اقتصاد در سال 2022 به میزان 3.1 درصد، در سال 2023 به 0.9 درصد و در سال 2024 به 1.9 درصد رشد کند.

در نشست داووس سال جاری نیز نگرانی‌های جدی درباره عدم همکاری برای حل معضلات جهانی، وجود داشت و آمارهای مربوط به افزایش قیمت مواد غذایی در سراسر جهان، این نگرانی را تشدید کرد. به همین خاطر، یکی از سرفصل‌های اصلی آن نشست، این بود که پیامدهای کووید-19، دگرگونی‌های آب‌وهوایی و جنگ اوکراین، در کنار یکدیگر، به افزایش شدید قیمت مواد غذایی و انرژی انجامیده‌اند.

این افزایش به حدی است که برخی از محصولات غذایی وابسته به غلات، در سطح جهانی و به طور متوسط، تا نزدیک به 50 درصد نیر افزایش قیمت داشته‌اند. آمار تورم در منطقه یورو نشان داد که این نگرانی‌ها درست بوده‌اند و از این روی، بانک مرکزی اروپا تورم میان‌مدت 2 درصدی را هدف قرار داد و سیاست افزایش نرخ بهره را در پیش گرفت.

اگرچه منابع گازی اروپا تا حدی تامین شده و حتی در معاملات لحظه‌ای، قیمت‌ها کاهش بسیار شدیدی داشتند اما هزینه‌های انرژی و اقلام خوراکی در سبد مصرفی خانوارهای اروپایی، افزایش یافته است و نگرانی از بابت بروز یک تورم رکودی ملایم در اروپا، احساس می‌شود؛ به‌ویژه تقاضای افزایش دستمزدها می‌تواند این نگرانی را تشدید کند.

از زمان بحران مالی، بانک مرکزی اروپا مجموعه ابزارهای سیاستی خود را گسترش داده است تا در شرایط سختی که کارکرد نادرست سیستم مالی به مکانیسم سیاست پولی، آسیب وارد می‌کند، بر شرایط تأمین مالی که مردم و شرکت‌ها با آن مواجه هستند، اثر بگذارد.

در این دوره‌ها، نرخ‌های بهره کوتاه‌مدت به «کرانه پایین مؤثر» خود سوق داده می‌شوند؛ یعنی به سطحی که پایین‌تر از آن، دیگر سطح فعالیت اقتصادی را افزایش نمی‌دهد. مهمترین ابزارهای سیاست پولی بانک مرکزی اروپا عبارتند از:

  • ارائه وام بانک مرکزی به تعداد مورد نیاز، در برابر وثیقه، با نرخ بهره ثابت.
  • تعیین نرخ‌های بهره منفی که بانک‌ها را تشویق می‌کند تا با نرخ‌های پایین وام بدهند تا مردم و شرکت‌ها بتوانند ارزان وام بگیرند.
  • ارائه وام‌های بلندمدت به بانک‌ها، از جمله وام‌هایی با نرخ‌های بسیار مطلوب، به شرطی که بانک‌ها این پول را به مردم و مشاغل وام دهند.
  • خرید دارایی‌های مالی خصوصی و عمومی؛

در واقع شورای تدبیرگر بانک مرکزی اروپا، سه نرخ را تعیین می‌کند:

  • نرخ بهره در عملیات تامین مالی اصلی. در این عملیات، بانک‌ها می‌توانند از بانک مرکزی اروپا در قبال وثیقه به صورت هفتگی با نرخ بهره از پیش تعیین شده وام بگیرند.
  • نرخ تسهیلات سپرده گذاری، که بانک‌ها ممکن است از آن برای سپرده گذاری یک شبه با نرخ از پیش تعیین شده کمتر از نرخ عملیات تامین مالی اصلی استفاده کنند.
  • نرخ تسهیلات وام نهایی، که اعتبار یک شبه را با نرخ بهره از پیش تعیین شده بالاتر از نرخ عملیات تامین مالی اصلی به بانک‌ها ارائه می‌کند.

بنابراین، نظام تدبیر بانک مرکزی اروپا تصمیم گرفت که برای دومین بار، سه نرخ بهره کلیدی را به اندازه 75صدم درصد، افزایش دهد تا دستیابی به نرخ تورم هدف 2 درصدی را میسر سازد. هرچند که بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است که احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره در جلسات بعدی شورای تدبیرگران آن، وجود دارد تا تقاضا را کاهش داده و از تغییر مداوم انتظارات تورمی به سمت بالا، جلوگیری کند.

بر این اساس، روال سیاستی این بانک بازخوردگیری مداوم از وضعیت تورم و تنظیم مسیر سیاستی بر اساس اطلاعات دریافتی و چشم‌انداز تورم خواهد بود. بر این اساس، نرخ سود عملیات فاینانس‌مجدد اصلی و نرخ سود تسهیلات وام نهایی و تسهیلات سپرده به ترتیب از 14 سپتامبر سال جاری، به 1.25، 1.50 و 0.75 درصد افزایش یافت و افزایش دوم نیز به تازگی اعمال شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *