جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

لاپید: نتانیاهو باید استعفا دهد

تهران-ایرنا- رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی که پیشتر استعفای رئیس سازمان اطلاعات نظامی این رژیم را «اقدامی شایسته» خوانده بود، از «بنیامین نتانیاهو» هم خواست به دلیل ناتوانی در برابر مقاومت فلسطین از سمت خود کناره‌گیری کند.

ایروانی: رژیم صهیونیستی با حمله به اماکن دیپلماتیک مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد شد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل با بیان اینکه ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت می‌کند، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

نیویورک – ایرنا- امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

رهبر انقلاب یمن در بخش پایانی سخنان خود به عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که به سمت بندر ایلات (ام الرشراش) حرکت می‌کنند پرداخت و گفت که در ۲۰۲ روز گذشته ۱۰۲ کشتی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

Loading

آثار راهبردی مصوبه ضدصهیونیستی اخیر مجلس عراق

۱۴۰۱/۰۳/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: درباره مصوبه اخیر مجلس عراق در خصوص ممنوعیت برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی، دو نگاه متفاوت وجود دارد؛ یک نگاه از زاویه خرد به مسئله می‌نگرد و زمینه‌های اجرایی آن را مورد بررسی قرار می‌دهد. نگاه دوم نیز از لحاظ کلان و راهبردی این مصوبه را ارزیابی و تاثیرات آن را بر روابط خارجی عراق و بر معادلات سیاسی و نظامی منطقه تحلیل می‌کند. جعفر قنادباشی- کارشناس مسائل خاورمیانه

در هر دو زمینه تحلیل‌های متعددی توسط کارشناسان صورت گرفته است. در شیوه خرد بررسی نحوه اجرای این قانون از لحاظ سیاسی اهمیت چندانی ندارد، چرا که در زمینه اجرایی این امکان وجود دارد که با قوانین مکمل و آیین‌نامه‌ها و همچنین اختیاراتی که وزیر خارجه عراق و مقامات عراقی دارند تا اندازه‌ای تغییراتی در آن صورت دهند. به خصوص که تصور می‌شود اینگونه تحلیل‌هایی که تلاش دارند تا با نشان دادن موانع مختلف بر سر راه اجرای این مصوبه، آن را غیرقابل اجرا و یا دارای کاستی معرفی کنند، به نوعی متاثر از لابی‌های صهیونیستی هستند.

این در حالی است که این تصمیم مجلس عراق، اثرات راهبردی بسیاری به دنبال خواهد داشت. از این رو نباید خیلی به آن تحلیل‌ها اهمیت داد؛ زیرا تاثیر چندانی بر معادلات سیاسی ندارند. مسئله مهم این است که مجلس عراق با اکثریت مصوبه‌ای را به تصویب رسانده که برقراری رابطه با رژیم اسرائیل را ممنوع می‌کند.

به ویژه که طبق این قانون، اقلیم کردستان نیز باید از برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی پرهیز کند و اگر هم روابطی دارند، آن را قطع کنند.

در خصوص تبعات منطقه‌ای آن می‌توان به توازن منطقه‌ای و تاثیر آن بر معادلات منطقه اشاره کرد؛ این گام مجلس عراق درواقع موقعیت جبهه مقاومت را در مرتبه بسیار بالاتری قرار می‌دهد و رژیم صهیونیستی را در اجرای اصلی‌ترین راهبردهای خود دچار مشکل می‌کند.

اصلی‌ترین راهبرد صهیونیست‌ها که در دستورکار دارند،‌ تثبیت موقعیت این رژیم است. آن‌ها از حدود سه دهه پیش در تلاش بوده‌اند تا روابطشان با کشورهای عربی را برقرار و از این طریق نوعی مشروعیت کسب کنند.

لذا اگر توجه داشته باشیم که برقراری رابطه با کشورهای عربی، اصلی‌ترین موضوعی است که رژیم صهیونیستی با هدف تثبیت موقعیتش آن را دنبال می‌کند، متوجه می‌شویم که این مصوبه مجلس عراق چه مانعی بر سر تحقق این خواسته تل‌آویو ایجاد کرده است.

رژیم صهیونیستی در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ بسیار کوشید تا با استفاده از لابی‌هایی که بر ترامپ تاثیر داشتند این روابط را با سرعت برقرار سازد.

در آن مقطع تل‌آویو دو مسئله را همزمان با ریاست جمهوری ترامپ دنبال می‌کرد؛ یکی طرح معامله بزرگ قرن و در پی آن عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با این رژیم و دیگری الحاق کرانه باختری بود. این دو طرح با کنار رفتن نتانیاهو و ترامپ از صحنه قدرت دچار وقفه شدند.

لذا رژیم صهیونیستی در زمان ترامپ فقط با چهار کشور امارات، بحرین، سودان و مغرب توانست رابطه برقرار کند که در برخی از این کشورهای کوچک شاهد تظاهرات‌ مردمی علیه این اقدام نیز بودیم. در نتیجه رژیم صهیونیستی تصمیم به برقراری روابط با کشورهای بزرگ عربی چون عربستان گرفت تا از این طریق بتواند کشورهای دیگری را که با این رژیم رابطه برقرار کرده بودند، پای تصمیم‌شان نگه دارد.

اکنون این مصوبه عراق بر سر راه عربستان نیز مانع ایجاد کرده و این کشور نمی‌تواند به راحتی در راستای عادی‌سازی روابط با این رژیم گام بردارد.

با این حال برخی از کارشناسان حقوقی معتقدند مصوبه مجلس عراق مبنی بر ممنوعیت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی دارای برخی اشکالات است که باید در جلسات بعدی این مجلس رفع شود. از جمله آنها، ماده 4 این مصوبه است که سفرهای دینی را که با اجازه رسمی وزارت کشور صورت گیرد، مجاز شمرده است؛ درنتیجه طبق این ماده، هم عراقی‌ها می‌توانند برای زیارت اماکن دینی به اراضی اشغالی سفر کنند و هم یهودیان صهیونیست به بهانه سفر دینی می‌توانند وارد عراق شوند و از این طریق روند عادی‌سازی را از زاویه رفت‌و‌آمدهای دینی توجیه  کرده آن را پیش ببرند.

البته گفته می‌شود گنجاندن این ماده در مصوبه مجلس عراق به دو علت صورت گرفته است: علت اول آنکه حقوق اقلیت یهودی که ساکن عراق است، رعایت شود و علت دوم آنکه مصوبه مجلس عراق در قالب اقدامات ضدمذهب یهود قلمداد نگردد؛ چراکه نه مردم عراق و نه دولت و مجلس عراق، مخالف دین یهود و مردم یهودی نیستند، بلکه مخالفت‌شان با عادی‌سازی روابط، از منظر مخالفت با صهیونیسم و مخالفت با رژیم نامشروع و اشغالگر صهیونیستی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *