جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران شبکه خبری سی‌ ان‌ ان هشدار داد که در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقض حکم دادگاه در خصوص ممنوعیت اظهارنظر علنی و مصاحبه مطبوعاتی درباره شهود، دادستان، کارکنان دادگاه، هیات منصفه و خانواده قاضی، بازداشت و حبس شود، شورش سراسری در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست.

آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد

اسلام‌آباد- ایرنا- آمریکا در ادامه اقدامات یکجانبه خود علیه همکاری‌های دفاعی سایر کشورها و با ادعای طرح تقویت رژیم جهانی منع اشاعه، چهار شرکت خارجی را به اتهام همکاری با پاکستان در حوزه برنامه‌های موشک بالستیک و دوربرد آن تحریم کرد.

ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

Loading

راهبرد تهاجم ترکیبی در برابر دشمن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات روز 19 بهمن ماه در دیدار کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تهاجم ترکیبی دشمن در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، رسانه‌ای و امنیتی، رمز آغاز عملیات تهاجم ترکیبی متقابل را اعلام کردند. حسن هانی‌زاده-کارشناس مسائل بین‌الملل

اگر چه مفهوم تهاجم ترکیبی کلیدواژه جدیدی است که وارد ادبیات سیاسی و رسانه‌ای ایران شده، اما دقت‌نظر و هوشمندی رهبر انقلاب در خنثی‌سازی هژمونی دشمنان انقلاب در همه حوزه‌های جنگ نظامی و جنگ نرم‌افزاری ستودنی است. رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران در طول 4 دهه گذشته همواره در حالت دفاعی بوده و این یک ضعف بزرگ در ساختار رسانه تلقی می‌شود، اما چرخش به سمت استراتژی تهاجم ترکیبی می‌تواند بخش مهمی از جریان‌سازی‌های رسانه‌ای دشمن را خنثی کند.

در حقیقت امروز حوزه رسانه به عنوان بازوی مهم امنیت ملی و قدرت نظامی هر کشوری تلقی می‌شود و از این رو حرکت به سمت بهره‌گیری از شیوه‌های تهاجم ترکیبی در حوزه‌های رسانه‌ای، سیاسی، اقتصادی و امنیتی در یک دهه اخیر شدت گرفته است. درحالیکه ایران به یک قدرت نظامی برتر منطقه تبدیل شده، اما این قدرت هرگز از یک پشتوانه نرم‌افزاری به‌ویژه در حوزه تهاجم ترکیبی برخوردار نبوده و از این رو حوزه نظامی جمهوری اسلامی ایران همواره در کانون تهاجم ترکیبی دشمن قرار دارد.

حوزه اقتصادی ایران نیز به‌شدت زیر نگاه تهاجم ترکیبی دشمن قرار دارد و رسانه‌های معاند جهانی تلاش کردند تا ایران را در حوزه اقتصادی، کشوری فلج شده و ناتوان از ارائه الگوهای اقتصاد مقاومتی و ملی توصیف کنند. در عصر انفجار اطلاعاتی جایی برای رسانه تدافعی وجود ندارد بلکه جهان امروز درگیر یک جنگ رسانه‌ای است. بسیاری از کشورهای غیردموکراتیک و قبیله‌ای که ساختار اجتماعی شکننده‌ای دارند با بهره‌گیری زیرکانه از رسانه و اتخاذ شیوه‌های تهاجم ترکیبی توانستند یک چهره کاملا دموکراتیک و انسانی از نظام‌های خود ارائه دهند که با واقعیت‌های داخلی کاملا متفاوت است.

عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نمونه‌های بارزی از اینگونه رژیم‌ها هستند که با برخورداری از یک قدرت مانور رسانه‌ای، چهره‌ای کاملا متفاوت و غیر واقعی از خود نشان داده‌اند.

عربستان با داشتن یکصد شبکه ماهواره‌ای فعال با گردش مالی سالانه 10 میلیارد دلار و تعریف شیوه‌های هوشمندانه تهاجم ترکیبی توانست در طول دو دهه گذشته علیرغم نقض آشکار حقوق بشر و وجود مشکلات اجتماعی و امنیتی، حاشیه امنی در جهان برای خود ایجاد کند.

رژیم صهیونیستی نیز با داشتن 5 هزار شبکه دیداری، شنیداری و مکتوب در ایالات متحده و کشورهای غربی توانست یک جریان‌سازی گسترده‌ای علیه ملت فلسطین، ایران و محور مقاومت ایجاد کند و افکار عمومی غرب را با خود همراه سازد.

لذا بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تعریف سازوکارهای تهاجم ترکیبی برآیند شناخت عمیق معظم له از رموز جریان‌سازی‌های رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است و باید به عنوان قطب‌نمای حرکت رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران تلقی شود. اگر تا‌کنون رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران بنا بر اعتبارات سیاسی همواره ملاحظات ملی را مورد توجه قرار داده و از حرکت به سمت تهاجم ترکیبی اجتناب کرده‌اند، اکنون با فرمان اخیر رهبر انقلاب باید در شیوه‌های اطلاع‌رسانی خود تغییراتی اساسی ایجاد کنند.

تشکیل اتاق فکر با شرکت نخبگان و اندیشمندان متعهد رسانه‌ای می‌تواند گام مهمی برای حرکت به سمت تعریف استراتژی تهاجم ترکیبی مورد نظر رهبری تلقی شود.

در اغلب کشورهای جهان که اهمیت بالایی به نقش تهاجمی رسانه می‌دهند چنین اتاق فکری وجود دارد و از این رو در حوزه رسانه و مهندسی افکار عمومی کاملا موفق عمل کرده‌اند.

در حوزه فعالیت‌های رسانه‌ای گفته می‌شود رسانه‌ای برنده است که بتواند اولین تهاجم تبلیغاتی را به‌صورتی هوشمندانه و هدفمند علیه طرف مقابل خود سازماندهی کند. از این رو در جهان غرب از رسانه به عنوان بازوی امنیت و دفاع ملی استفاده می‌شود و به‌همین دلیل بارهزینه امنیتی این نوع کشورها در مقایسه با دهه‌های گذشته سبک‌تر شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *