جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

واکنش زلنسکی به اظهارات پوتین درباره حمله مرگبار مسکو: او بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به اظهارات همتای روس خود درباره حمله تروریستی در مسکو واکنش نشان داد.رئیس جمهوری اوکراین گفت که پوتین «بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند. همه چیز کاملا قابل پیش‌بینی بود.»

آمریکا حمله تروریستی مرگ‌بار در حومه مسکو را به‌ شدت محکوم کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه چهارم فروردین، با انتشار بیانیه‌ای کوتاه، «حمله تروریستی مرگ‌بار» روز جمعه سوم فروردین، در مسکو را به‌شدت محکوم کرد. او ضمن ابراز مراتب همدردی با خانواده‌ها و عزیزان قربانیان این «جنایت شنیع» گفت: «تروریسم را در همه اشکال آن محکوم می‌کنیم و در غم جان‌باختن ناشی از این رویداد هولناک، در همبستگی با مردم روسیه می‌ایستیم.»

چالش جدید بایدن در منطقه؛ ایران و روسیه چگونه تجربه‌ها و فناوری‌های نظامی در جنگ اوکراین و خاورمیانه را به اشتراک گذاشتند؟

گزارش‌های رسانه‌ای همچنین حاکی است، ایران قرار است چندین هزار فروند پهپاد شاهد ۱۰۱ و پهپاد‌های پیشرفته‌تر شاهد ۱۰۷ به روسیه بفروشد. به علاوه، کارخانه مستقر در جمهوری تاتارستان نیز خط تولید این نوع از پهپاد‌ها را راه اندازی خواهند کرد. در حالی که گروه‌های مورد حمایت ایران در هر عملیات خود در خاورمیانه حداکثر از دو یا سه شاهد ۱۰۱ استفاده می‌کنند، ارتش روسیه ظرفیت انجام حملات پهپادی گسترده در اوکراین را دارد و این امکان آزمایش و ارتقاء توان رزم این تسلیحات را فراهم می‌سازد. همه اینها نشانه هایی است از اینکه چگونه درگیری ها در اوکراین و خاورمیانه رویدادهایی در هم تنیده اند و فن آوری های نظامی در هر دو جبهه بین گروه های درگیر به اشتراک گذاشته می شوند.

سنتکام: حوثی‌ها روز شنبه به یک نفتکش چینی حمله کردند

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد حوثی‌های یمن در روز شنبه ۴ فروردین‌ماه به یک نفتکش متعلق به چین حمله کردند.به گزارش سنتکام این گروه  ابتدا بین ساعت ۲:۵۰ تا ۴:۳۰ بامداد روز شنبه با چهار موشک  به نفتکش چینی «هووانگ پو» در دریای سرخ حمله کردند که این موشکها به کشتی برخورد نکرد و دوباره در ساعت ۴:۲۵ دقیقه بعد از ظهر پنجمین موشک را به سمت نفتکش «هووانگ پو» شلیک کردند که این موشک به پیرامون کشتی برخورد کرد و آسیب مختصری به آن وارد کرد و کشتی بدون تلفات جانی به مسیر خود ادامه داد.

سیل و رانش زمین در برزیل؛ ۱۲ تن جان باختند

مقامات برزیل اعلام کردند که طی شبانه‌روز گذشته در پی بارش شدید باران و رانش زمین در ایالت‌های ریو دو ژانیرو و اسپیریتو سانتو، ۱۲ نفر جان خود را از دست داده و شماری مفقود شده‌اند. در  همین حال، مقامات ایالت ریودوژانیرو به دلیل طوفان و گردباد شدید وضعیت فوق العاده اعلام کردند.

تشدید جنگ در اوکراین؛ موشک‌ روسی حریم هوایی ناتو را نقض کرد

همزمان با تشدید حملات روسیه به خاک اوکراین و همچنین حمله هوایی گسترده نیرو‌های اوکراینی به مواضع روسیه در کریمه، ارتش لهستان صبح روز یکشنبه پنجم فروردین از نقض حریم هوایی این کشور توسط یک موشک کروز روسی خبر داد. ارتش لهستان می‌گوید این موشک تا زمان خروج از حریم هوایی لهستان، توسط یک سیستم راداری رصد شد.

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عمان درباره تحولات اخیر در غزه

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و سید بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه سلطنت عمان امروز – یکشنبه پنجم فروردین – طی تماس تلفنی، موضوعات روابط دوجانبه و تحولات اخیر در نوار غزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

العربیه: در پی حمله  اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند

خبرگزاری العربیه نوشت: در پی حمله اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند. اطلاعات اولیه حاکی از آن است که ملیت کشته‌شدگان این حمله سوری است.

Loading

پیامدهای شکست سنگین رژیم صهیونیستی در آفریقا

۱۴۰۰/۱۱/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: خودداری از پذیرش رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا نه‌تنها به معنی شکستی تازه و خفت‌بار برای این رژیم تلقی شد، بلکه بر مجموعه دیگری از کوشش‌ها برای مشروعیت بخشیدن به آن تأثیری بسیار منفی خواهد داشت. جعفر قنادباشی- کارشناس مسائل آفریقا

باوجود تلاش‌های فشرده و همه‌جانبه رژیم صهیونیستی برای عضویت ناظر در اتحادیه آفریقا، دولت‌های آفریقایی به‌اتفاق آرا از پذیرش این عضویت خودداری کردند و آنچه را که کمیساریای اتحادیه آفریقا پیش‌ازاین در یک اقدام نسنجیده و بدون نظر نگرفتن آرای کشورهای عضو آن را پذیرفته بود، رد کردند.

عوامل مختلفی دست‌به‌دست هم داد و رژیم صهیونیستی را که می‌کوشید تا بعد از شکست فضاحت‌بار طرح جنجالی «معامله قرن»، ورود به اتحادیه آفریقا را یک موفقیت بزرگ عنوان کند با رویدادی غیرمنتظره مواجه کرد؛ به‌ویژه آنکه در این عرصه این ملت‌های آفریقایی بودند که با اثرگذاری غیرمستقیم خود چنین شکست خفت باری را به رژیم صهیونیستی تحمیل کردند.

اگرچه در این رابطه نام کشور الجزایر و یازده کشور دیگر به‌عنوان عامل اصلی این رویداد به میان آمد، لیکن این افکار عمومی ملت‌های آفریقایی بود که در تحقق اجماع در خصوص رد عضویت رژیم صهیونیستی نقش ایفا کرد.

ملت‌های جنوب آفریقا که عمدتاً سیاه‌پوست هستند رژیم صهیونیستی را مشابه رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی به شمار می‌آورند؛ چراکه این رژیم بر اساس نگرش‌های صهیونیستی، مردم فلسطین را نژاد پست‌تر و بنی‌اسرائیل را نژاد برتر توصیف می‌کند.

ازاین‌جهت آن‌ها بارها از رژیم صهیونیستی خواسته‌اند که همچون آفریقای جنوبی به سیاست‌های تبعیض‌نژادی و طایفه‌ای در فلسطین پایان دهد، اما ملت‌های شمال آفریقا که اغلب مسلمان هستند از زاویه نگرش اسلامی بر ضرورت حمایت از برادران و خواهران فلسطینی تأکید دارند و آنچه را که در فلسطین اشغالی علیه فلسطینیان روا داشته می‌شود ظلمی مضاعف به برادران و خواهران خود می‌دانند.

این در حالی است که همه ملت‌های آفریقایی بنا به تجارب گذشته استعماری در آفریقا هرگونه اشغال سرزمینی را اقدامی غیرقابل‌بخشش و رژیم صهیونیستی را از این لحاظ در پست‌ترین مرتبه قرار می‌دهند.

بدین ترتیب می‌توان گفت آنچه دولت‌های آفریقایی در اجلاس اتحادیه آفریقا بدان رأی دادند درواقع برآیند گرایش‌های مردمی و منبعث از افکار عمومی آفریقا است که این دولت‌ها به‌عناوین‌مختلف ناگزیر به رعایت آن هستند.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی اهداف مختلف و بسیار مهمی را در کوشش‌های خود برای عضویت ناظر در اتحادیه آفریقا دنبال می‌کرد که اولین و مهم‌ترین آن‌ها کوشش برای خروج از انزوا و تثبیت موقعیت این رژیم به‌عنوان یک نظام سیاسی مشروع است، همچنانکه رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر تلاش کرده تا ضمن عادی‌سازی روابط با برخی کشورهای عربی این‌گونه وانمود کند که نه‌تنها به مسئله فلسطین پایان داده شده، بلکه رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک واقعیت موجود از سوی همه دولت‌ها پذیرفته شده است.

از طرف دیگر این پروژه عادی‌سازی روابط با دو کشور عربی که درعین‌حال آفریقایی هستند، یعنی سودان و مغرب با مخالفت‌های زیاد مردمی روبرو شده و نیازمند سلسله تلاش‌های تبلیغاتی دیگری است تا به‌عنوان امری عادی تلقی شود. درنتیجه هدف رژیم صهیونیستی از تلاش برای عضویت در اتحادیه آفریقا قدری فراتر از تثبیت موقعیت این رژیم و کوششی ضروری برای تکمیل پروژه عادی‌سازی روابط با مغرب و سودان به شمار می‌رفت؛ به‌عبارت‌دیگر چنانکه عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا موردپذیرش دولت‌ها قرار می‌گرفت دولت‌های مغرب و سودان قاعدتاً از این لحاظ مشکلات کمتری با ملت‌هایشان داشتند.

ازجمله اهداف دیگر تل‌آویو، کسب مجوز برای ورود به عرصه اقتصاد به‌ویژه ورود به عرصه فعالیت‌های معدنی در کشورهایی است که بیشترین الماس و طلای جهان و همچنین فلزات گران‌بها را دارند و به‌طورمعمول اتباع اسرائیلی و دولت تل‌آویو همواره می‌‌کوشند تا با ایجاد مافیای تجارت الماس و طلا و اخیراً نیز تیتانیوم مجموعه تبادلات مربوط به این نوع از فلزات را در انحصار خود قرار دهند.

البته اهداف رژیم صهیونیستی در عرصه آفریقا موارد دیگری را نیز شامل می‌شود؛ چراکه آن‌ها درصدد بودند تا با کسب مجوز از طریق عضویت در اتحادیه آفریقا، زمینه‌های فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی خود را در جوامع اسلامی شمال این قاره فراهم آورند. درواقع اسرائیلی‌ها در پی آن بودند که با عضویت ناظر در این اتحادیه، این‌گونه فعالیت‌هایشان در این کشورها زیر ذره‌بین قرار نگیرد. حال‌آنکه با تعلیق و عدم پذیرش این عضویت در اتحادیه آفریقا، این اهداف دست نایافتنی‌تر شده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *