جدیدترین مطالب

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

ادعای پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست

تهران- ایرنا- پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای با طرح این ادعا که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح وجود ندارد، مدعی شد: از طرح حمله (رژیم) اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست.

برنامه اردوغان برای وابسته‌سازی عراق به ترکیه/ پروژه‌ای که به نفع ایران نیست

یک کارشناس مسائل خاورمیانه می‌گوید که عراق یکی از بزرگترین بازارهای مصرف کالاهای ترکیه است. طی  دو دهه گذشته، بخش اعظم بازار صنایع غذایی، پوشاک، لوازم خانگی و چندین حوزه کالایی و خدماتی دیگر عراق، عملاً به دست شرکت‌های ترکیه افتاده است.

آیا وقوع جنگ میان آمریکا و چین حتمی است؟ کدام کشور پیروز چنین جنگ هولناکی خواهند بود؟

دهه پیشِ رو از جهات مختلفی برای بشریت حائز اهمیت و به همان اندازه خطیر است. دهه‌ای که با همه‌گیری مرگبار کووید 19 آغاز شد و با رقابت‌های پیدا و پنهان قدرت‌های بزرگ در صفحه شطرنج جهانی برای حفظ موقعیت برتر در نظم فعلی جهانی یا کسب جایگاهی جدید در نظم تازه احتمالاً در حال ظهور، پیش رفته است.

پیونگ یانگ: زلنسکی بازیچه دست آمریکا است

تهران- ایرنا- ایم چونگ ایل معاون وزیر خارجه کره شمالی با بیان اینکه ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین بازیگری است که نقش خود را بر اساس فیلمنامه نوشته شده توسط واشنگتن به خوبی ایفا می‌کند، تاکید کرد: زلنسکی بازیچه دست آمریکا است.

Loading

تأثیر اعلام توافق عادی‌سازی بر موضوع فلسطین

۱۳۹۹/۰۷/۱۴ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اینکه در شرایط کنونی فلسطین، امارات و بحرین، اسرائیل را تحت حمایت آمریکا به عنوان یک واقعیت پذیرفته اند، خیانتی آشکار به مردم و آرمان فلسطینی به شمار می رود. قاسم محبعلی-کارشناس مسائل خاورمیانه

رژیم‌های عربی امارات و بحرین به فاصله یک ماه از یکدیگر، آمادگی خود برای عادی‌سازی روابطشان با رژیم صهیونیستی را اعلام کردند. از آنجا که موضوع فلسطین یک موضوع عمومی جهان عرب و اتحادیه عرب است عادی‌سازی این روابط تبعاتی را برای کشورهای عربی به دنبال خواهد داشت. از طرف دیگر، همه کشورهای عرب طبق قطعنامه‌های اتحادیه عرب موظف به حمایت از مردم فلسطین هستند. لذا اکنون یک تناقض آشکار بین عادی‌سازی روابط رژیم‌های عربی با اسرائیل با تعهد آن‌ها در قبال مسئله فلسطین وجود دارد.

در چنین فضایی بدون شک این اقدام کشورهای عربی تأثیر منفی روی موضوع فلسطین بر جای خواهد گذاشت. درواقع مردم فلسطین با این رویکرد کشورهای عربی کاملاً مخالف هستند و هیچ شخص فلسطینی نمی‌تواند این موضوع را بپذیرد؛ اما اینکه فلسطینی‌ها تا چه حد توانایی دارند که در مقابل این مسئله نارضایتی‌شان را نشان دهند یک بحث دیگر است. لذا در پاسخ به این پرسش که آیا عادی‌سازی روابط رژیم‌های عربی با تل‌آویو بدون در نظر گرفتن مردم فلسطین و منافع و شرایط آن‌ها میسر است، متأسفانه باید گفت که روندی که رژیم‌های عربی در پیش گرفته‌اند بیانگر آن است که آن‌ها بر آرمان فلسطینی چشم‌بسته‌اند و فقط به فکر منافع خود هستند.

همان‌گونه که مصر در معاهده کمپ‌دیوید با اسرائیل صلح کرد یا اردن مناسباتش را با رژیم اسرائیل برقرار کرد اکنون نیز این کشورها مناسباتشان را به همان ترتیب برقرار کرده‌اند. البته آن‌ها برای آنکه تا حدودی ظاهر امر را حفظ کنند مدعی هستند که از خاک مردم فلسطین طبق قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل حمایت می‌کنند.

این واقعیت قضیه به لحاظ حقوقی است اما ازنظر اجرایی، این‌گونه اقدامات باعث می‌شود که مسئله حمایت از حقوق فلسطین تضعیف و موقعیت اسرائیل تقویت شود.

رژیم صهیونیستی از ابتدای شکل گرفتن یک سیاست گام‌به‌گام برای جا انداختن خود و شناساندن اسرائیل به‌عنوان یک واقعیت در خاک فلسطین بین کشورهای عربی و منطقه خاورمیانه را در دستور کار داشته است.

این رژیم از طریق جنگ‌ها ازجمله جنگ 1967 سرزمین‌های اشغالی که طی جنگ‌های 1947 و 1948 اشغال کرده بود را به‌عنوان یک واقعیت بین‌المللی به اعراب قبولاند و تلاش کرد در قطعنامه‌های شورای امنیت نیز لحاظ کند. درعین‌حال اعراب نیز با پذیرش قطعنامه‌های شورای امنیت در پایان جنگ‌های 6 روزه و سپس در جنگ اکتبر 1973، عملاً اسرائیل قبل از 67 را به رسمیت شناختند. لذا با این حساب آنچه برای فلسطین باقی می‌ماند کرانه باختری و نوار غزه بود؛ اما بعدتر به دنبال امضای موافقت‌نامه اسلو بین سازمان آزادی‌بخش فلسطین و اسرائیل، نوار غزه به فلسطینی‌ها تعلق گرفت و کرانه باختری به سه بخش A،B، C تقسیم شد که برای هرکدام از این نواحی یک آینده‌ای تعیین شد. در آنجا مسئله قدس و بیت‌المقدس به بعد از نهایی شدن توافقنامه اسلو موکول شد. اسرائیلی‌ها نیز بعدتر مدعی شدند و با شهرک‌سازی و انتقال جمعیت، عملاً قدس شرقی را به اشغال خود درآوردند. اخیراً نیز بر اساس همان سیاست گام‌به‌گام، آمریکای دونالد ترامپ آن منطقه را به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت. لذا اکنون موضوع قدس به‌عنوان یک مسئله لاینحل باقی‌مانده است اما رژیم صهیونیستی آنجا را جزء خاک خود تلقی می‌کند. سیاست بعدی اسرائیل هم این بود که بخش‌هایی از کرانه باختری را به خود منضم کند که با مطرح‌شدن معامله قرن و حمایت آمریکا، بخش‌های مهمی از کرانه باختری شامل ساحل شرقی رود اردن را به خاک خود منضم خواهد کرد.

دراین‌بین گام مهمی که اسرائیل برداشته و از ابتدا به دنبال آن بود این‌که به‌عنوان یک واقعیت از سوی جهان عرب و کشورهای عربی پذیرفته شود. گام اول در این راستا موافقت‌نامه کمپ دیوید بود، سپس صلح با اردن و اخیراً نیز اعلام آمادگی عادی‌سازی روابط منامه و ابوظبی با تل‌آویو بود. لذا اینکه در شرایط کنونی فلسطین، این کشورها اسرائیل را تحت حمایت آمریکا به‌عنوان یک واقعیت پذیرفته‌اند، خیانتی آشکار به مردم و آرمان فلسطینی از سوی کشورها عربی به شمار می‌رود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *