جدیدترین مطالب

افزایش شهدای غزه به ۳۴۰۴۹ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۴۹ نفر رسید و هفتاد و شش هزار و ۹۰۱ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

Loading

أحدث المقالات

هر آنچه که در که حادثه اصفهان گذشت/ وقتی تیر صهیونیست‌ها به سنگ خورد

چندین صدای شبیه انفجار در اصفهان و تبریز باعث شد تا مردم این دو شهر، صبح جمعه را با حجم زیادی از اخبار متناقض درباره حمله اسرائیل آغاز کنند. هم‌زمان شایعاتی از حمله به عراق و سوریه نیز منتشر شد. خبرآنلاین در گزارشی به بررسی منشأ انفجارها پرداخته و نقش اسرائیل را در این زمینه بررسی کرده است.

واکنش اسلام‌آباد به تحریم‌های جدید آمریکا علیه برنامه موشکی پاکستان

اسلام‌آباد – ایرنا – پاکستان اقدام تازه آمریکا برای تحریم چند شرکت خارجی به دلیل همکاری با اسلام‌آباد در حوزه برنامه‌های موشکی را خودسرانه و سیاسی دانست و تاکید کرد: پاکستان چنین رویکردهای دوگانه‌ای که منجر به تضعیف اهداف عدم اشاعه می‌شود را قبول ندارد.

روایت «بلومبرگ» از افزایش اختلاف اروپایی‌ها در مورد تامین بودجه دفاعی برای مقابله با روسیه

تهران-ایرنا- آندری دومانسکی، وزیر دارایی لهستان روز جمعه گفت که کشورش قصد دارد در زمانی که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را در ژانویه (دی ماه) به دست می‌گیرد، به‌رغم میل برخی رهبران اروپایی فشار خود را برای افزایش هزینه‌های دفاعی این قاره تشدید کند.

Loading

چشم‌انداز خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق

۱۳۹۹/۰۶/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین- یادداشت: نخست‌وزیر عراق از دونالد ترامپ خواسته است که به‌سرعت نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند، زیرا احتمال بروز درگیری شدید بین مردم و سربازان آمریکایی بسیار افزایش یافته است. به عبارتی، خروج دو هزار نفر از نیروهای آمریکایی مقدمه‌ای بر خروج کامل این نظامیان از عراق خواهد بود. حسن هانی‌زاده - پژوهشگر مسائل غرب آسیا

درحالی‌که منبعی در وزارت خارجه آمریکا به شبکه اسکای نیوز عربی گفته است به‌احتمال‌زیاد، این کشور تا قبل از مهرماه سال جاری نزدیک به دو هزار تن از نظامیان خود را تا مهرماه از عراق خارج می‌کند، دیدار اخیر مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در چارچوب گفتمان راهبردی بین بغداد و واشنگتن را می‌توان در راستای رایزنی مقامات ارشد دو کشور برای زمان‌بندی خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق ارزیابی کرد؛ چراکه حضور نظامیان آمریکایی در عراق از سال 2003 میلادی تاکنون به تشدید شکاف‌ میان طیف‌های سیاسی عراق منجر شده است. ضمن آنکه حضور داعش در عراق که موجب ناامنی در شمال و غرب عراق شده است، حساسیت‌های زیادی را نسبت به ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق به وجود آورده است، چراکه گفته می‌شود در پشت پرده میان داعش و نیروهای آمریکایی ارتباطاتی وجود دارد. همچنان که مراجع عراق، عشایر و طیف‌های سیاسی عراق بارها از سران دولت‌های گذشته عراق درخواست کرده بودند تا به حضور سربازان آمریکایی در این کشور پایان داده شود، اما اصرار رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه ایالات‌متحده برای ادامه حضور نیروهایشان در عراق موجب شد تا دولت‌های گذشته شیوه تعامل باسیاست‌های آمریکا را در پیش بگیرند. در این میان، آمریکا برای مشروعیت‌بخشی به نیروهای خود در عراق از گروهک تروریستی داعش برای ناامن کردن عراق استفاده ابزاری کرد. درمجموع در این سال‌ها، حدود هشت هزار نیروی داعش وارد عراق شدند و ناامنی را در استان‌های شمال و غرب عراق تشدید کردند.

پس از ترور ناجوانمردانه سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس و ابومهدی المهندس، معاون حشد الشعبی عراق، حساسیت‌ها در میان ملت و جریان‌های سیاسی این کشور در خصوص حضور نامشروع نیروهای اشغالگر آمریکایی افزایش بیشتری یافت. به همین دلیل حملات گسترده‌ای از سوی جریان‌های مختلف عشایری و نیروهای مقاومت علیه استقرار و حضور نیروهای نظامی ایالات‌متحده در عراق شدت گرفت و موجب شد تقابل فیزیکی بین نیروهای آمریکایی و مردم صورت بگیرد.

به‌تدریج پس از شهادت سپهبد سلیمانی، پارلمان عراق تحت‌فشار افکار عمومی، طرحی را به تصویب رساند که به‌موجب آن نیروهای آمریکایی باید در یک فرآیند زمانی یک‌ساله از عراق خارج شوند. به همین دلیل شرط قبول نخست‌وزیری مصطفی الکاظمی، منوط به خروج نیروهای آمریکایی از عراق شد. ازاین‌رو، الکاظمی با استقرار در حکومت عراق تعهد داد به این مصوبه مجلس احترام بگذارد. از همان زمان گفتگوهای راهبردی میان دولت عراق و آمریکا آغاز شد و سفر اخیر نخست‌وزیر عراق به واشنگتن نیز در این چارچوب قرار داشت.

درواقع، الکاظمی از دونالد ترامپ خواسته است که به‌سرعت نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند، زیرا احتمال بروز درگیری شدید بین مردم و سربازان آمریکایی بسیار افزایش یافته است. به عبارتی، خروج دو هزار نفر از نیروهای آمریکایی مقدمه‌ای بر خروج کامل این نظامیان از عراق خواهد بود.

به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دلیل ارتکاب جرائم سنگین علیه مردم عراق مورد نفرت مردم این کشور قرارگرفته‌اند و باید هر چه زودتر از این کشور خارج شوند در غیر این صورت مردم عراق به مقابله با نیروهای تجاوزگر آمریکا بر خواهند خاست. این اتفاق، موجب ناامنی نه‌تنها در عراق بلکه در کل منطقه خواهد شد.

در این میان، نکته قابل‌توجه این است که آمریکایی‌ها پیش‌بینی کرده‌اند به دلیل نفوذ نیروهای ایرانی در عراق، این احتمال وجود دارد که مردم این کشور در تقابل با نظامیان آمریکایی قرار بگیرند. از همین روست که در وضعیت فعلی، آمریکا روی دونقطه این خاک سرمایه‌گذاری کرده است؛ نقطه نخست، اقلیم کردستان است که ممکن است در آینده مرکز تمرکز نیروهای آمریکایی باشد و نقطه دوم، سوریه در شرق فرات است که در حال حاضر 2 هزار تفنگدار دریایی آمریکایی در این کشور حضور فیزیکی دارند و امکان اینکه این نیروها در سوریه و شمال عراق باقی بمانند، وجود دارد؛ اما به‌هرحال به دلیل احتمال تحمیل هزینه سنگین انسانی بر آمریکا از حضور در خاک عراق، خودشان نیز به این نتیجه رسیده‌اند که نباید بیش از این در تقابل با نیروها و مردم عراق قرار بگیرند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *