جدیدترین مطالب

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

افشای فساد جنسی یک سیاستمدار دیگر در انگلیس

جفری دونالدسون رهبر پیشین حزب سلطنت طلب و اتحادگرای ایرلند شمالی، ” دی یو پی” (DUP)، امروز در دادگاهی در ایرلند شمالی، با ۱۱ اتهام تعرض جنسی، از جمله یک فقره تجاوز جنسی روبرو و متهم شد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا قانونی کردن شهرک سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری را خطرناک خواند

نیویورک – ایرنا- معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تلاش اسرائیل قانونی کردن پاسگاه‌های شهرک‌نشینان یهودی در کرانه باختری اشغالی را محکوم کرد و هشدار داد که چنین اقدامی «خطرناک و غیرمسئولانه» است.

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

نیویورک – ایرنا- معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد، گفت که برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای تلاش می‌کنیم.

مسکو: قطعنامه آمریکا درباره سلاح‌های هسته‌ای در فضا فراتر از توافقنامه‌های بین‌المللی بود

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه بامداد پنجشنبه گفت که قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا فراتر از چارچوب حقوقی توافقنامه‌های بین‌المللی بود و به همین دلیل، مسکو آن را وتو کرد.

Loading

شاخص‌های تعیین‌کننده در میزان تاثیرگذاری کرونا بر جوامع مختلف

۱۳۹۹/۰۴/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین- یادداشت: برای تحلیل آثار مثبت و منفی بیماری کووید19 بر ملت‌های مختلف جوامع را باید به دودسته جوامع مرفه و غیر مرفه و هم‌زمان چگونگی رویکرد سران کشورها تقسیم کرد. قاسم محبعلی - مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه

چگونگی و میزان تأثیر مثبت و منفی ویروس کرونا برجهان غرب و شرق طبق حکمرانی خوب، بد، بدتر و شکست‌خورده قابل دسته‌بندی و ارزیابی است. هرچند که اظهارنظر دقیق دراین‌باره با توجه به اینکه این بیماری پاندمیک در هیچ جای دنیا به پایان نرسیده، زود است اما تاکنون شواهد نشان داده اثرگذاری آن بر کشورهای مختلف، متناسب با ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هر حکومت بوده است.

میزان اعتماد مردمی به‌نظام حکمرانی، موجودی ذخایر اقتصادی و نحوه سیاست‌گذاری هر حاکمیتی موجب شده تا آثار متفاوتی از همه‌گیری ویروس کرونا در جهان به ثبت برسد. درواقع، در آن دسته از کشورها که سیاست‌ها، تصمیم‌ها و ایده‌های سران ممالک غیرمعقولانه و اشتباه بوده یا تصمیمات درست آن‌ها با مقاومت و عدم پذیرش از سوی مقام‌های ارشد کشورها در ماه‌های نخست این پاندمیک مواجه شده است سلامت و معیشت مردم نیز به خطر افتاده است. به‌عنوان‌مثال در آمریکا، دونالد ترامپ رفتار نادرستی را از ابتدا در پیش گرفت و تا همین چند روز اخیر حاضر به ماسک زدن نشد یا آن را به مردم توصیه نمی‌کرد و دقیقاً برعکس، جامعه را به کارهایی غیرمعقولانه ازجمله خوردن مواد شوینده ترغیب کرد. نتیجه چنین نگاه و عملکردی این شد که حالا ایالات‌متحده با افزایش روزافزون تعداد مبتلایان و مرگ‌ومیر ناشی از این ویروس روبرو شود. وقتی صرفاً نگاه اقتصادی ترامپی در جامعه حاکم باشد که به‌عنوان نمونه، سواحل فلوریدا را باوجود همه‌گیری ویروس کرونا، باز می‌گذارد، طبیعی است که میزان ابتلا در این ایالات رشد چشمگیری پیدا کند. درحالی‌که در آمریکا حتی اگر یک جمهوری‌خواه عاقل بر سر کار بود نتایج بهتری از سیاست‌گذاری برای این وضعیت بحرانی حاصل می‌شد.

نمونه دیگر چنین رفتاری را می‌توان در برزیل مشاهده کرد که رئیس‌جمهوری شبه ترامپی دارد. آثار این ویروس در این کشور نیز همچون ایالات‌متحده بوده باعث تشدید بحران شده است.

از طرفی، چگونگی عملکرد چین در مواجهه با این بیماری نیز قابل‌بررسی است. به این معنا که این کشور از ابتدا با پیاده‌سازی سیاست اقتدارگرایانه و سخت‌گیرانه وارد میدان شد. چین نیز با برخورداری از اقتصاد مطلوب توانست مایحتاج مردم را تأمین کند و حتی با زور و اسلحه همه‌گیری ویروس کرونا را به کنترل خود درآورد.

در سوی مقابل، برخی کشورهای پیشرفته نیز هستند که ساختارهای قدرتمند سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن‌ها موجب شده تا با شکل‌گیری اعتماد مردمی، بتوانند تا حدود زیادی این بیماری را مهار کنند. نمونه چنین رویکردی را می‌توان در کشورهای شمال اروپا دید و همچنین در برخی کشورها مانند اردن، مراکش، قطر، عمان و عربستان بعضا با بهره‌مندی از قدرت اقتصادی، تأمین نیازهای مردم و یا اتخاذ سیاست‌های متناسب توانستند در مبارزه با این پاندمی جهانی، موفق‌تر از سایر حکومت‌ها عمل کنند.

بنابراین بین رابطه ساختارهای حکومتی و مردم در هر کشور رابطه معناداری وجود دارد. به عبارتی، برای تحلیل آثار مثبت و منفی بیماری کووید19 بر ملت‌های مختلف جوامع را باید به دودسته جوامع مرفه و غیر مرفه و هم‌زمان چگونگی رویکرد سران کشورها تقسیم کرد. دریافت صحیح و دقیق از این مؤلفه‌ها می‌تواند برای بررسی این موضوع نگاه دقیق و جامع‌تری را پیش‌روی ما بگذارد. از طرفی، تعدیل آمارها نیز اهمیت ویژه‌ای دارد؛ اینکه حکومتی بخواهد بر اساس مصلحت میزان ابتلا به ویروس کرونا و فوتی‌ها را اعلام کند کار را برای تحلیل‌گران سخت می‌کند. رویه‌ای که در کشورهای دموکراتیک معمولا قابل‌مشاهده نیست ازاین‌رو، همه‌چیز شفاف و قابل بررسی است. با همین نگاه است که حالا کشورهایی مانند نیوزلند، تایوان و تا حدودی آلمان در مهار ویروس کرونا موفق‌تر از سایر کشورها عمل کرده‌اند.

با همه این‌ها، ارزیابی تأثیر کرونا برجهان غرب و شرق در حال حاضر کمی زود است. باید منتظر ماند و دید کشورها تا زمان بازگشت شرایط عادی، چه سرنوشتی پیدا می‌کنند؛ زمانی که حتی برای آن دو سال تخمین زده می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *