جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

کنایه یکی از همراهان امیرعبداللهیان به خبرنگاری درباره حمله ادعایی اسرائیل + فیلم

نیویورک – ایرنا- در پی ساقط کردن چند ریز پرنده در اصفهان توسط پدافند هوایی ایران، رسانه هایی که مدعی حمله اسرائیل هستند، در تلاشند تا از «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در نیویورک به سر می برد، در این باره سوال کنند.

خودسوزی شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه ترامپ

تهران- ایرنا- جفری مدری رئیس پلیس نیویورک روز جمعه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه منهتن جایی که قرار است محاکمه کیفری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در خصوص پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن در آن برگزار شود، خودسوزی کرده است.

Loading

دستورکار دشمنان محور مقاومت برای مقابله با حزب‌الله لبنان

۱۳۹۹/۰۴/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اکنون آمریکا، انگلیس، فرانسه و عربستان درصدد هستند از طریق فشار اقتصادی از خارج و تحریک مردم در داخل شرایطی فراهم کنند که دولت حسان دیاب را ناکارآمد جلوه دهند تا به‌تبع آن حزب‌الله لبنان نیز تحت‌فشار قرار بگیرد. حسن هانی‌زاده - کارشناس مسائل خاورمیانه

هم‌زمان با شدت گرفتن انتقادات آمریکا از حزب‌الله لبنان و تحت‌فشار قرار دادن دولت لبنان ازنظر اقتصادی، مقامات فرانسوی نیز برای جلب رضایت آمریکا پیشنهاد تشکیل یک دولت جدید بدون حضور حزب‌الله را در لبنان برای مسئولان این کشور مطرح کردند. اخیراً مسئولان ارشد آمریکایی اظهاراتی را به‌صورت مستقیم و صریح علیه حزب‌الله مطرح کرده و موضع خود را درباره لبنان این‌گونه عنوان کرده‌اند که در دوره «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان و یا در صورت حضور حزب‌الله در دولت، استخراج نفت در لبنان صورت نمی‌گیرد و صندوق بین‌المللی پول نیز کمکی به این کشور نمی‌کند. همچنین مسئولان رده‌بالای آمریکایی مناقشات با فرانسوی‌ها را باهدف بازداشتن از رویکردهای آن‌ها در حمایت از لبنان آغاز کرده‌اند. فرانسوی‌ها نیز تلاش می‌کنند که آمریکا را عصبانی نکنند تا سرمایه‌گذاری‌های خود در این کشور را حفظ کنند. آن‌ها به دنبال راه‌هایی هستند تا از یک‌سو با آنچه آمریکا می‌خواهد سازگاری داشته باشد و از سوی دیگر، حزب‌الله هم آن را بپذیرد. فرانسه دراین‌بین حتی گزینه تشکیل دولت جدید به ریاست «سعد حریری» نخست‌وزیر سابق را در سر خود دارد.

در این خصوص باید توجه داشت که طی سال‌های گذشته فرانسه، انگلیس و آمریکا همواره در کوچک‌ترین مسائل داخلی لبنان دخالت داشته‌اند. بعد از ترور رفیق الحریری، نخست‌وزیر سابق لبنان در فوریه سال 2005 تلاش آمریکا، انگلیس، فرانسه و عربستان برای حذف حزب‌الله از صحنه‌های سیاسی و نظامی لبنان شدت گرفت. پس‌ازآن بود که سعد الحریری به‌عنوان نخست‌وزیر لبنان انتخاب شد و مأموریت یافت تا با استفاده از جریان‌های داخلی ضدمحور مقاومت، حزب‌الله را منزوی سازد؛ اما با توجه به جایگاه مردمی مقاومت اسلامی لبنان طی 15 سال گذشته هیچ‌یک از نخست‌وزیران این کشور نتوانستند حزب‌الله را از صحنه سیاسی لبنان خارج کنند. پس از جنگ 33 روزه 2006 لبنان با رژیم صهیونیستی و پیروزی درخشان نظامی حزب‌الله بر ارتش رژیم صهیونیستی، توطئه‌های زیادی از سوی آمریکا و غرب و هم‌پیمانان منطقه‌ای آمریکا علیه حزب‌الله آغاز شد که اوج آن بروز اختلاف شدید میان دو جریان قدرتمند 14 مارس و 8 مارس بود. به همین دلیل میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان سرانجام برای جلوگیری از تشدید اختلافات بین جریان‌های سیاسی لبنان، آقای حسان دیاب که یک چهره سیاسی معتدل تلقی می‌شود را به‌عنوان نخست‌وزیر به مجلس معرفی کرد. ازآنجایی‌که جریان 8 مارس وابسته به مقاومت اسلامی بیشترین کرسی‌های پارلمانی را در اختیار دارد لذا شماری از وزرای وابسته به حزب‌الله در کابینه حسان دیاب حضور یافتند که البته این حق قانونی مقاومت اسلامی برای حضور در کابینه به شمار می‌رود. پس‌ازآن بود که فشارهای اقتصادی و تحریک مردم برای شورش خیابانی و سرنگونی دولت حسان دیاب آغاز شد. آمریکا، عربستان و فرانسه کمک‌های مالی خود را قطع کردند و مانع از پرداخت کمک 6 میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول شدند.

اکنون هر 4 کشور یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه و عربستان درصدد هستند از طریق فشار اقتصادی از خارج و تحریک مردم در داخل شرایطی فراهم کنند که دولت حسان دیاب را ناکارآمد جلوه دهند تا به‌تبع آن حزب‌الله لبنان نیز تحت‌فشار قرار بگیرد.

اما این کشورها باید توجه داشته باشند که حزب‌الله لبنان از یک جایگاه عمیق مردمی برخوردار است و به‌سادگی نمی‌توان این جنبش مبارز لبنانی را از صحنه سیاسی خارج کرد. مبین این امر نیز آن است که حزب‌الله در انتخابات مجلس لبنان توانست اکثریت کرسی‌ها را به دست آورد و این امر بیانگر آن است که حزب‌الله در مقایسه با سایر جریان‌های سیاسی لبنان از محبوبیت بالایی برخوردار است.

درنهایت اینکه ازجمله گزینه‌های پیش‌روی آمریکا و غرب این است که دولت حسان دیاب در برابر فشارهای مردمی تسلیم‌شده و استعفا کند و آقای میشل عون مجبور شود در مقابل دریافت وعده‌های کمک مالی از آمریکا و غرب یک شخصیت ضدمحور مقاومت را به‌عنوان نخست‌وزیر معرفی کند. هرچند این پروسه طولانی خواهد بود زیرا هر نخست‌وزیری که مخالف حزب‌الله باشد از مجلس لبنان رأی اعتماد نخواهد گرفت. به همین دلیل به نظر می‌رسد که اگر دولت حسان دیاب استعفا دهد لبنان وارد یک خلأ سیاسی طولانی‌مدت خواهد شد و این امر ممکن است به تقابل فیزیکی هواداران و مخالفان دو جریان 8 مارس و 14 مارس منجر شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *