جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

ایروانی: رژیم صهیونیستی با حمله به اماکن دیپلماتیک مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد شد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل با بیان اینکه ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت می‌کند، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

نیویورک – ایرنا- امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

رهبر انقلاب یمن در بخش پایانی سخنان خود به عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که به سمت بندر ایلات (ام الرشراش) حرکت می‌کنند پرداخت و گفت که در ۲۰۲ روز گذشته ۱۰۲ کشتی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

حملات موشکی، راکتی و پهپادی مقاومت لبنان و فلسطین به پایگاه‌های مختلف صهیونیست‌ها

تهران-ایرنا- حزب‌الله لبنان و گردان‌های مجاهدین و القسام، مرکز تازه تاسیس جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در مرکز نوار غزه و مقر فرماندهی لشکر غزه را در شهرک «رعیم» و همچنین توپخانه «عین مارگالیوت» را هدف حمله موشکی، راکتی و پهپادی قرار داده‌اند.

استفاده از گوشی آیفون در مراکز نظامی کره‌جنوبی ممنوع شد

ارتش کره جنوبی استفاده از گوشی تلفن همراه آیفون را برای پرسنل نظامی این کشور ممنوع و دلیل آن را عدم انطباق دستگاه‌های آیفون با محدودیت‌های مشخص شده در سند امنیت دفاع ملی ارتش این کشور برای کنترل دستگاه‌های تلفن همراه و نشت اطلاعات حساس از طریق ضبط صدا اعلام کرده است.

Loading

دلایل افزایش حضور نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تحولات چند سال اخیر در دریای چین جنوبی یعنی تلاش چین برای افزایش قلمرو دریایی خود با احداث جزایر مصنوعی و ادعای مالکیت برخی از جزایر واقع در این دریا که موجب برخی مناقشات با کشورهای همسایه از قبیل فیلیپین، ویتنام، مالزی و امثال این‌ها شده منجر به آن شده است که آمریکا همراه با متحدان خود یعنی استرالیا و بریتانیا حضور نظامی خود را در دریای چین جنوبی افزایش دهند. رضا میرطاهر - کارشناس مسائل آمریکا

اقدام آمریکا در زمینه افزایش حضور نظامی در شرق آسیا یا منطقه‌ای که تحت عنوان هند-پاسیفیک شناخته می‌شود در دو سطح قابل تحلیل است؛ در سطح کلان با توجه به تغییراتی که در استراتژی نظامی آمریکا از سال 2012 به بعد در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا رخ داد قرار بر این شد که بیش از 60 درصد از ناوگان نیروی دریایی آمریکا در منطقه شرق آسیا مستقر شود؛ بنابراین از آن سال به بعد آمریکایی‌ها به‌تدریج این اقدام را عملی و تلاش کردند که بخش قابل‌توجهی از توانمندی نظامی دریایی خود را در شرق آسیا به‌ویژه در مناطقی مانند گوام، دریای چین جنوبی و مناطق پیرامونی آن و در اطراف ژاپن، کره جنوبی و همچنین کشورهای موسوم به ببرهای آسیا مستقر کنند.

هدف از این تلاش آمریکا درواقع تلقی‌ای است که استراتژیست‌های پنتاگون در مورد تغییر ماهیت تهدیدات در قرن بیست‌ویکم دارند که از منطقه غرب آسیا یا همان خاورمیانه به سمت شرق آسیا تغییر خواهد کرد. با توجه به اینکه پیش‌بینی‌شده تا سال 2030 میلادی، چین تبدیل به نخستین قدرت اقتصادی جهان شود، لذا چینی‌ها هم‌زمان با افزایش قدرت اقتصادی و تجاری خود، به همان سرعت در حال افزایش توانمندی نظامی و توسعه نیروهای مسلح این کشور هستند و اکنون پکن بعد از واشنگتن دارای دومین بودجه نظامی در جهان است. از دیدگاه استراتژیست‌های پنتاگون، مقابله با افزایش تهدیدات نظامی چین به‌ویژه در دریای چین جنوبی در تنگه تایوان و به‌طورکلی در منطقه آسیا و اقیانوسیه اولویت بالایی دارد و با توجه به اینکه متحدان کلیدی آمریکا یعنی کره جنوبی، ژاپن یا سنگاپور و مالزی در این منطقه قرار دارند لذا حفاظت از آن‌ها و به‌ویژه حفاظت از تایوان به‌عنوان بخش جدا شده از چین (البته پکن خواهان پیوستن مجدد آن به سرزمینش است) نزد آمریکایی‌ها از اولویت بالایی برخوردار است.

اما در سطح خردتر تحولات چند سال اخیر در دریای چین جنوبی یعنی تلاش چین برای افزایش قلمرو دریایی خود با احداث جزایر مصنوعی و ادعای مالکیت برخی از جزایر واقع در این دریا که موجب برخی مناقشات با کشورهای همسایه از قبیل فیلیپین، ویتنام، مالزی و امثال این‌ها شده منجر به آن شده است که آمریکا همراه با متحدان خود یعنی استرالیا و بریتانیا حضور نظامی خود را در دریای چین جنوبی افزایش دهند. هدف از این کار این است که درواقع در مقابل ادعاهای دریایی چین و همچنین تلاش این کشور برای تثبیت یک منطقه هشدار یا گشت هوایی بر فراز دریایی چین جنوبی مقاومت کنند تا درواقع پکن نتواند در این مناطق ادعای حاکمیت یا سلطه کند. همین مسئله باعث شده که در دریای چین جنوبی بارها بین ناوهای جنگی آمریکا، استرالیا و بریتانیا با ناوهای چین درگیری‌هایی پیش بیاید.

در حال حاضر آمریکایی‌ها حدود سه ناو هواپیمابر خود را در این منطقه به‌ویژه در تنگه تایوان و مناطق اطراف آن مستقر کرده‌اند. هدف واشنگتن این است که به‌طور فعال مانع از بلندپروازی‌های نظامی چین و تلاش آن برای گسترش سیطره دریایی و هوایی آن و همچنین آنچه آمریکا آن را تهدید جدی چین علیه تایوان می‌نامند بشوند. این مسئله به‌طور اجتناب‌ناپذیری باعث افزایش تقابل و مشاجرات چین و آمریکا در این منطقه شده و پیش‌بینی می‌شود که این روند در آینده نزدیک تشدید شود.

با توجه به اینکه ایالات‌متحده آمریکا علاوه بر فشارهای تجاری-اقتصادی، اکنون رویه دخالت مستقیم در امور داخلی چین را در پیش‌گرفته که نمونه آن ارجاع قانون تحریم مقامات چینی به دلیل آنچه نقض حقوق بشر در منطقه سین‌کیانگ خوانده شده، است و درعین‌حال مداخلات مستقیم کنگره و کاخ سفید به همراه متحدان آمریکا به‌خصوص لندن در مسائل داخلی پکن در حوزه هنگ‌کنگ تشدید شده به نظر می‌رسد روند تقابل چین و آمریکا نه‌تنها در ماه‌های آتی بلکه در سال‌های آینده نیز روند رو به تزایدی را به خود بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *