جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

چرایی سنگ‌اندازی واشنگتن در مسیر عضویت فلسطین در سازمان ملل/ وتوی آمریکا چه معنایی داشت؟

آمریکا هرچند بعد از دهه ۹۰ همزمان با سلسله مذاکرات بین اعراب و اسرائیل تلاش کرده بود که خود را به عنوان میانجی صادق معرفی کند اما امروز کاملا روشن است که از یک طرف نه کشورهای عربی و فلسطین این موضع آمریکا را قبول کرده اند و نه آمریکا بنا دارد تا این نقش به اصطلاح میانجیگرانه را بدون اطمینان از جلب نظر اسرائیل انجام دهد. بنابر این سیاست امریکائی ها در قبال طرح دو کشوری و مبنای این کشور در پیگیری این طرح بدون توجه به تفسیر اسرائیل از این مسئله نیست.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

Loading

چشم‌انداز مبهم انتخاب نخست‌وزیر آینده عراق

۱۳۹۹/۰۱/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: جریان‌های عراقی مخالف الزرفی که به الکاظمی روی آورده‌اند، ناچار هستند یکی از این دو نفر را انتخاب کنند، البته دیدگاه الکاظمی به مرجعیت نزدیک‌تر است؛ اگرچه تا به امروز فشارهای سیاسی آمریکا مانع از تحقق نخست‌وزیری الکاظمی شده است. حسن هانی‌زاده - کارشناس مسائل خاورمیانه

بعد از جریانات اخیر عراق و تظاهرات گسترده‌ای که از آبان ماه گذشته در سراسر عراق آغاز شد، عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر این کشور تحت‌فشار افکار عمومی از سمت خود استعفا داد. از آن زمان تاکنون گزینه‌های متعددی برای تشکیل کابینه مطرح شده‌اند؛ ازجمله این شخصیت‌ها می‌توان به نعیم السهیلی، توفیق علاوی، عدنان الزرفی و مصطفی الکاظمی به‌عنوان گزینه‌های تشکیل کابینه اشاره کرد، اما هیچ‌یک از این شخصیت‌ها با اقبال فراکسیون‌های شیعه مواجه نشدند.

در این بین آمریکا و برخی کشورهای غربی تلاش دارند تا عدنان الزرفی که گرایش شدیدی به ایالات‌متحده آمریکا دارد به‌عنوان جانشین عادل عبدالمهدی معرفی شود، اما ازآنجایی‌که عدنان الزرفی دارای تابعیت آمریکایی است و در جریان شورش‌های سال گذشته عراق به‌عنوان استاندار نجف نقشی کاملاً تخریبی در تشویق شورشگران ایفا کرد، به همین دلیل فراکسیون‌های شیعه با نخست‌وزیری الزرفی مخالفت کرده و بیش از ۱۲۰ نماینده پارلمان عراق با صدور بیانیه‌ای مخالفت‌ خود را با تشکیل کابینه به ریاست عدنان الزرفی اعلام کردند.

اما آمریکا همچنان درصدد تحمیل الزرفی به‌عنوان نخست‌وزیر عراق است؛ برای اینکه خواسته آمریکا مبنی بر کاهش سطح روابط سیاسی و اقتصادی تهران-بغداد را پیگیری نماید که این امر با مخالفت فراکسیون‌های شیعه مواجه شده است.

دلایل دیگری نیز برای حمایت واشنگتن از الزرفی وجود دارد؛ ازجمله اینکه وی برنامه‌های خود را بر اجرای انتخابات زودرس پارلمانی، انحلال جریان‌های نظامی و امنیتی مردمی در عراق ازجمله الحشد الشعبی و عصائب اهل الحق، کاهش سطح روابط ایران و عراق و تقویت رابطه عراق با غرب و برخی کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عربستان و امارات قرار داده است. ضمن اینکه الزرفی به‌طور تلویحی اعلام کرده که از اجرایی شدن مصوبه مجلس عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور حمایت نخواهد کرد. به‌طورکلی الزرفی یک شیعه سکولار و به‌شدت وابسته به آمریکا است و تلاش دارد تا حضور نظامی ایالات‌متحده در عراق را تقویت و نقش‌آفرینی و نفوذ ایران در این کشور را به‌شدت کاهش دهد که این مسئله با خواست و اراده عمومی ملت عراق و جریان‌های سیاسی این کشور مغایرت دارد.

دراین‌بین در رابطه با آینده سیاسی عراق این گزینه نیز مطرح است که عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور تا برگزاری انتخابات در منصب خود باقی بماند.

اما با توجه به اینکه حدود سه ماه است که عادل عبدالمهدی ریاست موقت کابینه را به عهده دارد و نتوانسته تصمیمات مهم و عمده‌ای در مورد سیاست‌گذاری کلان عراق اتخاذ کند، این امر نوعی خلأ سیاسی در عراق به وجود آورده است.

این وضعیت به‌طور طبیعی مطلوب آمریکا است، زیرا عادل عبدالمهدی به‌عنوان رئیس کابینه پیشبرد امور نمی‌تواند مصوبه مجلس عراق ناظر بر اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور را عملیاتی کند. به همین دلیل آمریکا بعد از ناکامی در تحمیل عدنان الزرفی به‌عنوان نخست‌وزیر تلاش دارد تا خلأ سیاسی تا مدت‌ها بر این کشور حاکم باشد.

با توجه به وضعیتی که شاهد هستیم بحث نخست‌وزیری در عراق در حال حاضر تبدیل به یک مسئله پیچیده شده است.

در مورد مصطفی الکاظمی، رئیس سازمان امنیت عراق ابهاماتی مطرح است ازجمله اینکه برخی مقامات عراقی، الکاظمی را به دست داشتن و همکاری با آمریکا در جریان ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس متهم کرده‌اند.

در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت که جریان‌های عراقی مخالف الزرفی که به الکاظمی روی آورده‌اند ناچار هستند یکی از این دو نفر را انتخاب کنند؛ باید در نظر داشت که دیدگاه وی به مرجعیت نزدیک‌تر است. البته تا به امروز فشارهای سیاسی آمریکا مانع از تحقق نخست‌وزیری الکاظمی شده است.

دراین‌بین ممکن است حامیان الزرفی برخی گریزگاه‌های قانونی پیدا کرده تا وی را به‌عنوان نخست‌وزیر بر ملت عراق تحمیل کنند؛ تحرکات نظامی اخیر نیروهای آمریکایی در عراق نیز ناظر بر همین امر است که آمریکایی‌ها قصد دارند با بهره‌گیری از قدرت نظامی و تهدید رهبران جریان‌های شیعه، عدنان الزرفی را به‌عنوان نخست‌وزیر به مجلس عراق تحمیل کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *