جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

Loading

أحدث المقالات

ترامپ با انتقاد از بایدن و دادن وعده‌های بسیار: دولت آمریکا با بحران اعتماد روبرو است+فیلم

نیویورک – ایرنا- دونالد ترامپ پس از سوگند به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در مراسم تحلیف خود به شدت به جو بایدن رئیس جمهور قبلی این کشور که در این مراسم حضور داشت، تاخت و با بیان این ادعا که افول آمریکا به پایان رسیده است و «عصر طلایی آمریکا» از همین لحظه آغاز می شود، اذعان کرد: دولت آمریکا با بحران اعتماد روبرو است.

پیام تبریک الجولانی به ترامپ

تهران- ایرنا- احمد الشرع معروف به ابومحمد الجولانی رئیس دولت جدید سوریه و فرمانده گروه معارض مسلح «تحریر الشام» در پیامی آغاز ریاست دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا را به او تبریک گفت.

سازمان ملل خواستار لغو تحریم‌های سوریه شد

تهران- ایرنا- ویلیام اسبیندلر سخنگوی کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در اظهاراتی با اشاره به شروع بازگشت پناهندگان سوریه به کشورشان در مورد چالش‌های کلیدی پیش رو هشدار داد و خواستار لغو تحریم‌ها علیه این کشور شد.

Loading

تداوم ریاست جمهوری پوتین با اصلاح قانون اساسی روسیه؟

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با توجه به اینکه دادگاه قانون اساسی روسیه مصوبه پارلمان این کشور برای اصلاح قانون اساسی را تایید کرده، می‌توان انتظار داشت اگر اتفاق خاصی نیفتد، پوتین بتواند مجددا در سال ۲۰۲۴ به عنوان نامزد در انتخابات ریاست‌جمهوری حضور پیدا کند و اگر حضور او در قدرت ادامه داشته باشد باشد، او می‌تواند در دو دوره ۶ ساله یعنی تا سال ۲۰۳۶ رئیس جمهور باشد. شعیب بهمن - کارشناس مسائل روسیه

دادگاه قانون اساسی روسیه طرح پیشنهادی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری این کشور برای اصلاح قانون اساسی را که به وی امکان ادامه ریاست جمهوری پس از سال ۲۰۲۴ را می‌دهد، تایید کرد.

درواقع از زمانی که ولادیمیر پوتین برای دومین بار به سمت ریاست‌جمهوری در روسیه انتخاب شد، بحث در مورد جانشینی وی و این مسئله که پس از او چه اتفاقی می‌افتد و چه کسی قدرت را در دست خواهد گرفت به یک موضوع پیچیده داخلی روسیه تبدیل شد. به نحوی که هم در محافل روسی و هم در محافل غربی، اندیشکده‌ها و موسسات پژوهشی در این باره گمانه‌زنی‌های زیادی صورت دادند.

در چند ماه اخیر که به هر حال مسئله انجام اصلاحات در قانون اساسی روسیه از طرف شخص ولادیمیر پوتین مطرح شد، سناریوهای مختلفی برای آینده سیاسی روسیه و از جمله آینده سیاسی شخص پوتین طرح شد. یکی از این سناریوها این بود که پوتین با انجام اصلاحات در قانون اساسی به ویژه با توجه به اینکه قرار است تاحدی اختیارات نخست‌وزیر افزایش پیدا کند تمایل دارد که پس از پایان دوران ریاست‌جمهوری‌اش به نخست‌وزیری روی بیاورد و از آنجا هدایت امور را در دست داشته باشد. یک گزینه دیگر این بود که پوتین می‌خواهد با انجام این اصلاحات در قانون اساسی، زمینه را برای معرفی جانشین آینده خود فراهم می‌کند. به خصوص که بحث اصلاح قانون اساسی با تغییر کابینه هم همراه بود و همین مسئله باعث شد که برخی به این سمت و سو گرایش پیدا کنند که پوتین با آوردن چهره‌‌های جدید در ساختار سیاسی روسیه قصد دارد این افراد را به عنوان جایگزین خود معرفی کند. اما تغییر و تحولی که طی چند روز اخیر در خصوص اصلاح قانون اساسی اتفاق افتاد و بر مبنای طرح یکی از نمایندگان حزب روسیه متحد این پیشنهاد در اصلاحیه قانون اساسی درج شد که پس از انجام اصلاح قانون اساسی تعداد دوره‌های ریاست جمهوری صفر خواهد شد و از این پس تمام افراد از جمله پوتین که سال‌ها رئیس‌جمهور بوده مجددا می‌تواند در انتخابات شرکت کند عملا گمانه‌زنی‌های قبلی را زیر سوال برد، زیرا با توجه به قرار گرفتن این بند در قانون اساسی، پوتین می‌تواند مجددا در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ شرکت کند.

با توجه به اینکه دادگاه قانون اساسی روسیه نیز این مصوبه پارلمان را تایید کرده می‌توان انتظار داشت اگر اتفاق خاصی نیفتد پوتین بتواند مجددا در سال ۲۰۲۴ به عنوان نامزد در انتخابات ریاست‌جمهوری حضور پیدا کند و اگر حضور او در قدرت ادامه داشته باشد، او می‌تواند در دو دوره ۶ ساله یعنی تا سال ۲۰۳۶ رئیس جمهور باشد.

در نتیجه، روند تغییر و تحولات در قانون اساسی روسیه، وضعیتی را به وجود خواهد آورد که بر اثر آن سایر گزینه‌ها یعنی گزینه جانشینی پوتین تاحد زیادی کمرنگ می‌شود و شخص وی همچنان می‌تواند به عنوان نفر اول و تصمیم‌گیرنده اصلی در قدرت باقی بماند.

در رابطه با چشم‌انداز این مسئله و نگاه مردم روسیه به باقی ماندن پوتین در قدرت باید به چند نکته توجه داشت. نخست به محبوبیت بالای پوتین مربوط می‌شود، زیرا تقریبا در دو دهه‌ای که وی در راس قدرت یا راس ساختار سیاسی روسیه حضور داشته، محبوبیتی بالای 70 درصد داشته است، چرا که پوتین در این ۲۰ سال توانست اقدامات ارزنده‌ای برای مردم کشورش انجام داده و توانست روسیه را از نابسامانی‌های دهه ۹۰ خارج سازد و وارد دوره‌ای از ثبات و امنیت کند.

از سوی دیگر باید توجه داشت نظرسنجی‌هایی که طی یکی دو ماه اخیر به ویژه بعد از مطرح شدن بحث اصلاح قانون اساسی در روسیه صورت گرفت، حکایت از این دارد که تقریبا نظر مردم درباره باقی ماندن پوتین در سمت ریاست جمهوری بعد از سال ۲۰۲۴ مساوی است. یعنی ممکن است پوتین در نگاه یک فرد، شخص مقبولی باشد، اما وی تمایلی نداشته باشد که باز هم پوتین در عرصه قدرت حضور داشته باشد.

در عین حال هنوز ۴ سال تا سال ۲۰۲۴ باقی مانده که ممکن است طی این مدت اتفاقاتی صورت گیرد که در افکار عمومی مردم روسیه تاثیرگذار باشد. هرچند که نباید در این بین از فعالیت جریان‌های ضدپوتین نیز غافل بود.

گرچه با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت برای ایجاد تجمعات احتمالا شاهد اعتراضات خیابانی گسترده در پی این اصلاحات نخواهیم بود، ولی ممکن است ظرف ماه‌های آینده، اعتراضاتی در این رابطه شکل بگیرد. هرچند که سابقه اعتراضات خیابانی در روسیه نشان داده که عملا خیلی نمی‌تواند در روند پیشبرد پروژه‌های پوتین خللی ایجاد کند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر