جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

واکنش زلنسکی به اظهارات پوتین درباره حمله مرگبار مسکو: او بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به اظهارات همتای روس خود درباره حمله تروریستی در مسکو واکنش نشان داد.رئیس جمهوری اوکراین گفت که پوتین «بجای توجه و پرداختن به شهروندان روسیه یک روز ساکت ماند و به این فکر کرد که چگونه اوکراین را [به این ماجرا] بکشاند. همه چیز کاملا قابل پیش‌بینی بود.»

آمریکا حمله تروریستی مرگ‌بار در حومه مسکو را به‌ شدت محکوم کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه چهارم فروردین، با انتشار بیانیه‌ای کوتاه، «حمله تروریستی مرگ‌بار» روز جمعه سوم فروردین، در مسکو را به‌شدت محکوم کرد. او ضمن ابراز مراتب همدردی با خانواده‌ها و عزیزان قربانیان این «جنایت شنیع» گفت: «تروریسم را در همه اشکال آن محکوم می‌کنیم و در غم جان‌باختن ناشی از این رویداد هولناک، در همبستگی با مردم روسیه می‌ایستیم.»

چالش جدید بایدن در منطقه؛ ایران و روسیه چگونه تجربه‌ها و فناوری‌های نظامی در جنگ اوکراین و خاورمیانه را به اشتراک گذاشتند؟

گزارش‌های رسانه‌ای همچنین حاکی است، ایران قرار است چندین هزار فروند پهپاد شاهد ۱۰۱ و پهپاد‌های پیشرفته‌تر شاهد ۱۰۷ به روسیه بفروشد. به علاوه، کارخانه مستقر در جمهوری تاتارستان نیز خط تولید این نوع از پهپاد‌ها را راه اندازی خواهند کرد. در حالی که گروه‌های مورد حمایت ایران در هر عملیات خود در خاورمیانه حداکثر از دو یا سه شاهد ۱۰۱ استفاده می‌کنند، ارتش روسیه ظرفیت انجام حملات پهپادی گسترده در اوکراین را دارد و این امکان آزمایش و ارتقاء توان رزم این تسلیحات را فراهم می‌سازد. همه اینها نشانه هایی است از اینکه چگونه درگیری ها در اوکراین و خاورمیانه رویدادهایی در هم تنیده اند و فن آوری های نظامی در هر دو جبهه بین گروه های درگیر به اشتراک گذاشته می شوند.

سنتکام: حوثی‌ها روز شنبه به یک نفتکش چینی حمله کردند

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد حوثی‌های یمن در روز شنبه ۴ فروردین‌ماه به یک نفتکش متعلق به چین حمله کردند.به گزارش سنتکام این گروه  ابتدا بین ساعت ۲:۵۰ تا ۴:۳۰ بامداد روز شنبه با چهار موشک  به نفتکش چینی «هووانگ پو» در دریای سرخ حمله کردند که این موشکها به کشتی برخورد نکرد و دوباره در ساعت ۴:۲۵ دقیقه بعد از ظهر پنجمین موشک را به سمت نفتکش «هووانگ پو» شلیک کردند که این موشک به پیرامون کشتی برخورد کرد و آسیب مختصری به آن وارد کرد و کشتی بدون تلفات جانی به مسیر خود ادامه داد.

سیل و رانش زمین در برزیل؛ ۱۲ تن جان باختند

مقامات برزیل اعلام کردند که طی شبانه‌روز گذشته در پی بارش شدید باران و رانش زمین در ایالت‌های ریو دو ژانیرو و اسپیریتو سانتو، ۱۲ نفر جان خود را از دست داده و شماری مفقود شده‌اند. در  همین حال، مقامات ایالت ریودوژانیرو به دلیل طوفان و گردباد شدید وضعیت فوق العاده اعلام کردند.

تشدید جنگ در اوکراین؛ موشک‌ روسی حریم هوایی ناتو را نقض کرد

همزمان با تشدید حملات روسیه به خاک اوکراین و همچنین حمله هوایی گسترده نیرو‌های اوکراینی به مواضع روسیه در کریمه، ارتش لهستان صبح روز یکشنبه پنجم فروردین از نقض حریم هوایی این کشور توسط یک موشک کروز روسی خبر داد. ارتش لهستان می‌گوید این موشک تا زمان خروج از حریم هوایی لهستان، توسط یک سیستم راداری رصد شد.

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عمان درباره تحولات اخیر در غزه

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و سید بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه سلطنت عمان امروز – یکشنبه پنجم فروردین – طی تماس تلفنی، موضوعات روابط دوجانبه و تحولات اخیر در نوار غزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

العربیه: در پی حمله  اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند

خبرگزاری العربیه نوشت: در پی حمله اسرائیل به یک خودرو در منطقه «صویره» در بقاع غربی لبنان، دو نفر کشته شدند. اطلاعات اولیه حاکی از آن است که ملیت کشته‌شدگان این حمله سوری است.

Loading

ابعاد راهبردی راهپیمایی اربعین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در حال حاضر با در نظر گرفتن شرایط ناآرام منطقه، برخی اعتراضاتی که در عراق وجود دارد و همچنین دخالت بیگانگان در امور داخلی منطقه خاورمیانه و مسائل مسلمانان، مراسم اربعین می‌تواند به عنوان الگویی برای همبستگی، وحدت و امنیت‌آفرینی ملت‌های مسلمان تلقی شود. سعدالله زارعی - کارشناس مسائل خاورمیانه

هر ساله با نزدیک شدن به اربعین حسینی، عاشقان امام حسین(ع) از کشورهای مختلف راهی عراق می‌شوند و پیاده به سمت کربلا حرکت می‌کنند. این مراسم میلیونی یکی از قدرتمندترین نمادهای همبستگی میان جهان تشیع است. در گردهمایی اربعین از جمله گروه‌های مسلمانان شیعه، مسلمانان سنی، مسیحی، ایزدی و دیگر ادیان و مذاهب هم حضور دارند. در واقع، این رویداد بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان است.

در موضوع اربعین چند محور حائز اهمیت است که به روابط خارجی بین دولت‌ها و ملت‌ها نیز کمک می‌کند؛ یکی از جنبه‌های اربعین حسینی به صحنه آمدن مردم در مسائل معنوی، مسائل متعالی و ارزش‌های بزرگ است. وقتی ملت‌هایی به این ارزش‌ها توجه می‌کنند طبیعتا در محیط پیرامونی از برخی چالش‌ها و درگیری‌ها اجتناب می‌کنند.

به بیان دیگر روح وقتی متعالی می‌شود روحیه خودمحوری، تجاوز، تعدی و ستم از این افراد رخت برمی‌بندد. کسانی که در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کنند و به حسین‌بن علی(ع) اقتدا می‌کنند روحیه ضدظلم و ضدتعدی پیدا می‌کنند و امید می رود قبل از هر چیز این روحیه را در خود متجلی ‌سازند. امام حسین(ع) در سفر به کربلا فرمودند:« انّی لم أخرج أشراً ولا بطراً ولا مفسداً ولا ظالماً» ( من از روی طغیانگری و فساد و ظلم قیام نکردم)؛ در واقع این اولین جنبه اربعین است که حتما در روابط خارجی نیز تاثیرگذار است.

جنبه دوم جنبه وحدت‌گرایی و همدلی است که در اینجا قومیت‌ها و ملیت‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند، در یک امر مشترک حضور پیدا می‌کنند و برای وحدت حتی شاید برخی ناملایمات را نیز تحمل می‌کنند. تحمل ناملایمات، سختی‌ها و تفاوت‌ها منجر به درک بهتر وتحمل همنوعان و تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز بین ملت‌ها و دولت‌ها می‌شود.

جنبه سوم در مسئله اربعین تاثیر مانورگونه‌ای است که این راهپیمایی بر موضوع امنیت باقی می‌گذارد. راهپیمانی چند میلیونی اربعین که بین 20 تا ۳۰ میلیون هم ذکر شده بیشتر از چند ارتش روی امنیت ملی تاثیر می‌گذارد. اگر درنظر بگیریم که عدد یک ارتش به طور میانگین صد هزار نفر است راهپیمایی ۲۰ یا ۳۰ میلیونی در حکم ۲۰۰ تا ۳۰۰ ارتش به حساب می‌آید و بدون شک این حضور یک امنیت پایدار، مستمر، درونی و کم‌هزینه را برای کشورها و ملت‌ها به ارمغان می‌آورد و آنها را در برابر خطرات آسیب‌ناپذیر می‌کند.

جنبه دیگر به بحث تمدنی مربوط می‌شود؛ چرا که یکی از کارکردهای ملت ها تمدن‌سازی است و مراسم اربعین حسینی که هر ساله برگزار می‌شود یک واقعه تمدن‌ساز است و آهنگ مشترک ملت‌ها در یک حوزه وسیع معنوی به شمار‌ می‌رود. این آهنگ مشترک ملت‌ّها، روح یک تمدن را می‌سازد و این مسئله نیز به نوعی در روابط بین کشورهای مسلمان و ملت‌هایشان تاثیرگذار است.

در عین حال در راهپیمایی اربعین، مشترکات دینی و انسانی پررنگ‌تر و اختلافات و تفاوت‌های بین شرکت‌کنندگان کمرنگ‌تر می‌شود.

در مورد خاص ایران و عراق نیز این مراسم باعث پیوند بیش از پیش دو ملت و دولت می‌شود و همچنین یک هشدار به دشمنانی است که در تلاش هستند تا بین ملت‌های مسلمان اختلاف‌افکنی کنند.

در نهایت باید توجه داشت که در حال حاضر با در نظر گرفتن شرایط ناآرام منطقه، برخی اعتراضاتی که در عراق وجود دارد و همچنین دخالت بیگانگان در امور داخلی منطقه خاورمیانه و مسائل مسلمانان، مراسم اربعین می‌تواند به عنوان الگویی برای همبستگی، وحدت و امنیت‌آفرینی ملت‌های مسلمان تلقی شود. درواقع مراسم اربعین، امنیت‌ساز است و خوشبختانه طی سال‌های گذشته مشاهده کردیم که کسی جرات نکرد به راهپیمایان اربعین نزدیک شود و آنها را مورد تهدید قرار دهد. این مسئله بیانگر امنیتی است که در مراسم اربعین از سوی طوایف، مذاهب و گروه‌های مختلف ایجاد می‌‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *