جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

جلالی: اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ، فرصت تاریخی برای طرح مواضع ایران بود

مسکو- ایرنا- سفیر ایران در مسکو گفت: سفر هیأت بلندپایه امنیتی کشورمان به روسیه و شرکت در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ، فرصت تاریخی برای طرح مواضع جمهوری اسلامی ایران به ویژه پس از تحولات اخیر در منطقه بود.

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

با گذشت چند روز از کشف گورهای دسته جمعی شهدای فلسطینی در محوطه مرکز درمانی ناصر در شهر خان یونس در نوار غزه، تلاش های تیم های تفحص و دفاع شهری به منظور بیرون کشیدن پیکر سایر شهدا و شناسایی هویت این افراد با دشواری فراوان ادامه دارد.

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

با گذشت چند روز از کشف گورهای دسته جمعی شهدای فلسطینی در محوطه مرکز درمانی ناصر در شهر خان یونس در نوار غزه، تلاش های تیم های تفحص و دفاع شهری به منظور بیرون کشیدن پیکر سایر شهدا و شناسایی هویت این افراد با دشواری فراوان ادامه دارد.

Loading
آتش بس در یمن

عقب‌نشینی عربستان و واکنش هوشمندانه انصارالله

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تردیدی نیست که مقامات ریاض با این نوع پاسخ‌گویی به پیشنهاد آتش‌بس انصارالله درصدد هستند تا اتهامات مربوط به جنگ‌افروزی و نپذیرفتن شرایط صلح را خنثی کرده و در مقابل وجهه صلح‌طلبانه و بسیار مثبت انصارالله را که طی چند هفته اخیر در رسانه‌های گروهی منعکس شده، کمرنگ کنند. جعفر قنادباشی/ کارشناس مسائل خاورمیانه

با گذشت یک هفته از پیشنهاد «مهدی المشّاط»، رئیس شورای عالی سیاسی یمن مبنی بر توقف «داوطلبانه و یکجانبه» عملیات‌های پهپادی و موشکی دولت نجات ملی یمن به خاک عربستان سعودی، مشروط بر اینکه ریاض و «ائتلاف متجاوز» به رهبری این کشور نیز حملات خود را به یمن متوقف کرده و به محاصره این کشور پایان دهد، روز جمعه پنجم مهر ماه روزنامه وال‌استریت ژورنال آمریکا به نقل از منابع آگاه مدعی شد که عربستان سعودی به دولت نجات ملی یمن پیشنهاد آتش‌بس داده است.

این روزنامه، آتش‌بس پیشنهادی ریاض را «آتش‌بس جزئی» دانست و نوشت که این آتش‌بس در چهار محور از جمله شهر صنعاء، پایتخت یمن اجرا خواهد شد. به نوشته وال‌استریت، در صورت موفق بودن این آتش‌بس، سعودی‌ها به گسترش محدوده این آتش‌بس خواهند پرداخت و بخش‌های دیگر یمن را نیز شامل خواهد شد.

بر این اساس، همانطور که پیش‌بینی می‌شد بالاخره مقامات عربستان سعودی در پاسخ به پیشنهاد آتش‌بس جنبش انصارالله، از خود واکنش نشان دادند و ضمن اعتراف عملی به برتری نظامی انصارالله و ضعف نظامی خود به این پیشنهاد، البته پاسخی ناقص و فریبکارانه دادند؛ پاسخی که در واقع بیانگر نوعی سردرگمی است که مقامات سعودی در حال حاضر به آن دچار هستند. چرا که از یک سو ادامه جنگ را به دلیل توانمندی‌های بسیار قابل ملاحظه نظامی انصارالله برای خود غیرممکن می‌دانند  و از سوی دیگر پذیرش آتش‌بس نیز به معنای توقف کامل تهاجمات نظامی به یمن و به منزله اعتراف به شکست فضاحت‌بار آنها تعبیر می‌گردد. لذا از این رو است که در این اوضاع وانفسا و بسیار بغرنج از آتش‌بسی محدود آن هم در چهار منطقه مشخص از جمله صنعا سخن گفتند و توقف کامل جنگ را به مراحل بعدی موکول کردند.

تردیدی نیست که مقامات ریاض با این نوع پاسخ‌گویی به پیشنهاد آتش‌بس انصارالله درصدد هستند تا اتهامات مربوط به جنگ‌افروزی و نپذیرفتن شرایط صلح را خنثی کرده و در مقابل، وجهه صلح‌طلبانه و بسیار مثبت انصارالله را که طی چند هفته اخیر در رسانه‌های گروهی منعکس شده، کمرنگ کنند. این در حالی است که مقامات شورای عالی سیاسی یمن و همچنین دست‌اندرکاران جنبش انصارالله صراحتا با برقراری آتش‌بس محدود و منطقه‌ای مخالفت کرده و پایان هرگونه عملیات پهپادی و موشکی علیه عربستان را به پذیرش توقف جنگ از جانب ریاض مشروط کرده‌اند.

به هر ترتیب آنچه مسلم است نگرانی‌های ناشی از ضربات وارده به تاسیسات آرامکو و اثبات برتری نظامی انصارالله به فراتر از ریاض هم سرایت کرده و آنچه که روز جمعه در قالب پذیرش طرح صلح انصارالله از زبان مقامات سعودی جاری شد، ترجمان برخی از تصمیماتی است که در اتخاذ آن، لندن و واشنگتن نیز مشارکت داشته‌اند. چنانچه به حدود ۵ سال پیش بازگردیم در آغاز این جنگ خانمانسوز نیز آمریکا و انگلیس نقش‌های اصلی را برای تهاجم نظامی به یمن ایفا کردند. آنچه که مشخص است پاسخ انصارالله به این پیشنهاد ریاض و مخالفت جدی با آتش‌بس در نقاط محدود، پاسخی هوشمندانه است که راه هرگونه توطئه جدید را مسدود می‌کند و محاسبات جدید ائتلاف غربی-عربی را خنثی می‌سازد. چرا که آتش‌بس منطقه‌ای و محدود از یک سو به مفهوم فراهم کردن زمینه برای فعالیت‌های ستون پنجم در یمن و از سوی دیگر محدود کردن دایره فعالیت‌های دفاعی انصارالله خواهد بود.

حال آنکه انصارالله تا زمان پایان جنگ هیچ‌گاه نباید امکان بهره‌برداری از توانمندی‌های موشکی و پهپادی خود را به عنوان موثرترین نقطه قوت از خود سلب کند.

درنتیجه اگرچه به صورت ظاهری طرح عربستان گامی به سوی صلح و آرامش در جنگ چهار سال و نیمه و خانمان‌سوز علیه مردم یمن به نظر می‌رسد ولیکن این گام زمانی می‌تواند برای مردم رنج دیده یمن، مطمئن و قابل قبول تلقی شود که راه هرگونه سوء‌استفاده متجاوزان مسدود شود.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *