جدیدترین مطالب

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

پاسخ متقابل تهران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران از دریچه حقوق بین‌الملل

حفظ منافع حیاتی، دولت‌ها را به اتخاذ اقدام‌های متقابل قهری (مقابله به مثل) در برابر اعمال روزمدارانه و متخلفانه دیگر طرف‌ها سوق داده و دولت‌ها می‌توانند این‌گونه اقدام‌های مقابله به مثل را با تفسیر موسع از آستانه حمله مسلحانه واجد شرایط دفاع مشروع قلمداد کنند.

ادعای پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست

تهران- ایرنا- پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای با طرح این ادعا که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح وجود ندارد، مدعی شد: از طرح حمله (رژیم) اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست.

برنامه اردوغان برای وابسته‌سازی عراق به ترکیه/ پروژه‌ای که به نفع ایران نیست

یک کارشناس مسائل خاورمیانه می‌گوید که عراق یکی از بزرگترین بازارهای مصرف کالاهای ترکیه است. طی  دو دهه گذشته، بخش اعظم بازار صنایع غذایی، پوشاک، لوازم خانگی و چندین حوزه کالایی و خدماتی دیگر عراق، عملاً به دست شرکت‌های ترکیه افتاده است.

آیا وقوع جنگ میان آمریکا و چین حتمی است؟ کدام کشور پیروز چنین جنگ هولناکی خواهند بود؟

دهه پیشِ رو از جهات مختلفی برای بشریت حائز اهمیت و به همان اندازه خطیر است. دهه‌ای که با همه‌گیری مرگبار کووید 19 آغاز شد و با رقابت‌های پیدا و پنهان قدرت‌های بزرگ در صفحه شطرنج جهانی برای حفظ موقعیت برتر در نظم فعلی جهانی یا کسب جایگاهی جدید در نظم تازه احتمالاً در حال ظهور، پیش رفته است.

Loading

حمایت از دیکتاتورها؛ اثبات تناقض گفتار و عمل آمریکا

۱۳۹۳/۱۱/۰۷ | نمای راهبردی

یک کارشناس انگلیسی حمایت آمریکا از دیکتاتورهای عرب منطقه را نشانه تناقض سیاست‌های واشنگتن ارزیابی کرد.

مضاوی الرشید، استاد مدعو مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اقتصاد لندن در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی سی تی وی گفت: آمریکا از دهه 1940، همواره حامی عربستان سعودی بوده است. در واقع، سابقه روابط آمریکا با عربستان سعودی به زمان کشف نفت در این کشور برمی گردد.

وی افزود: روابط آمریکا و عربستان، راهبردی است. عربستان سعودی به علت موقعیت راهبردی‌اش در جنگ جهانی دوم نیز برای آمریکا اهمیت ویژه‌ای داشت و پس از آن نیز با کشف نفت، این کشور به شریک آمریکا تبدیل شد، زیرا نفت برای آمریکا اهمیت سوق الجیشی داشت.

الرشید گفت: البته این به معنای آن نیست که همواره مناسبات دو کشور خوب بوده است. با آنکه آمریکا و عربستان سعودی اشتراکات زیادی دارند، نقاط اختلاف هم دارند.

این کارشناس افزود: خنده دار است اگر گفته شود آمریکا و عربستان ارزش‌های مشترک دارند، بلکه باید گفته شود این دو کشور منافع مشترک دارند و همین مسئله سبب می شود آنها در کنار هم قرار بگیرند.

وی افزود: البته اختلاف‌های آنها همچنان به قوت خود باقی است و در مواقعی، نمود پیدا می کند. در این میان باید توجه داشت که سیاست‌های آمریکا در منطقه همواره با تناقض‌هایی همراه بوده است.

این کارشناس گفت: آمریکا با دیکتاتورهای منطقه خاورمیانه و مناطق دیگر رابطه داشته است، اما از ارزش‌هایی همانند دموکراسی و حقوق بشر سخن می گوید.

الرشید افزود: این تناقض در روابط آمریکا با دیکتاتورهای خاورمیانه از قبیل حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر یا پادشاهان مختلف عربستان سعودی و بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین دیکتاتورهای سابق در حوزه آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین کاملا مشهود است.

وی ادامه داد: نظام عربستان سعودی مشکلات جدی داخلی دارد. این نظام بدون وهابیت نمی تواند به حیات خودش ادامه بدهد.

این کارشناس گفت: از 11 سپتامبر به این سو شاهد آن هستیم که عربستان سعودی، مخالفان را در داخل سرکوب کرده و عملا این اجازه را داده است تا آنها از کشور خارج شوند و در کشورهای دیگر از قبیل سوریه و عراق و یمن و شاید هم در غرب مشکل آفرینی کنند. واقعیت این است که در عربستان سعودی قانون اساسی حکم نمی کند بلکه شاهزادگان آل سعود هرکاری که بخواهند انجام می دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *