جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل

در این گالری اسپوتنیک تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل به شما تقدیم می شود. قتل ژنرال های ایرانی در کنسولگری ایران ایران در سوریه در روز 1 آوریل باعث اقدام تلافی جویانه ایران در 14 آوریل شد که طی آن از بیش از 300 موشک و پهپاد استفاده شد.

صهیونیست‌ها ده‌ها نفر را در بیمارستان ناصر زنده به گور کردند

نهادهای دولتی غزه با اشاره به جنایات هولناک صهیونیست‌ها در بیمارستان ناصر از جمله تکه تکه کردن اجساد فلسطینیان و ریختن آنها در کیسه زباله و سرقت اعضای بدنشان اعلام کردند، شواهد نشان می‌دهد اشغالگران شماری از غیرنظامیان را زنده به گور کرده‌اند.

واکنش انگلیس به کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه: تحقیقات اسرائیل کفایت می‌کند

لندن – ایرنا – معاون نخست وزیر انگلیس با چشم‌پوشی از گزارش‌های منتشر شده پیرامون کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه ادعا کرد که دولت لندن به نتیجه تحقیقات رژیم صهیونیستی، به‌عنوان عاملان این جنایت وحشتناک جنگی، اکتفا می‌کند.

آقای رئیسی! فقط ۵٠٠ میلیون دلار؟!

تحلیل زوایای مختلف سفر به پاکستان و سریلانکا نشان می‌دهد که نه دستاورد فعلی و نه چشم‌انداز توسعه آتی روابط، انطباقی با سطح عالی ندارد و اعزام یک وزیر، منطقی‌تر بود.

Loading

شکست راهبرد عربستان در یمن

۱۳۹۴/۰۲/۰۹ | نمای راهبردی

شورا آنلاین - ترجمه: پژوهشگر اندیشکده تحلیل‌های راهبردی فرانسه گفت: در صورتی ادعاهای عربستان سعودی می توانست درباره حوثی‌ها و نابود کردن توان نظامی آنها درست باشد که مثلا آنها به پایگاه‌های مردمی خود در مناطق شمالی کشور برگشته باشند، اما نه تنها این گونه نیست، بلکه آنها همچنان به پیشروی‌های خود به سوی مناطق جنوبی کشور ادامه می دهند.

دیوید ریگوله –رز (David Rigoulet-Rose) در گفت‌وگو با شبکه خبری فرانس 24 گفت: واقعیت موجود در یمن نشان می دهد حوثی ها همچنان کنترل بخش های مهمی از کشور را در دست دارند.

وی افزود: پیشروی‌های حوثی‌ها آنچنان افزایش یافته است که اکنون آنها خود را به دروازه‌های عدن رسانده اند.

این راهبرد شناس خاورمیانه خاطر نشان کرد: واقعیت‌های موجود در یمن و ناکامی عربستان در شکست حوثی ها نشان می دهد راه حل مشکل یمن نظامی نیست، بلکه گفتگوست و طرف‌های درگیر باید مشکلات خود را از طریق گفتگو حل کنند.

ریگوله –رز با بیان اینکه مگر در این شرایط حل مشکل یمن از طریق گفتگو ممکن است در حالی که عربستان به بمباران های خود در این کشور ادامه می دهد، افزود: حوثی ها شرط کرده اند تا زمانی که بمباران ها متوقف نشود گفتگویی در کار نخواهد بود. ریاض نیز از قرار معلوم حاضر نیست جنگ نیابتی را که در یمن انجام می دهد، متوقف کند.

وی گفت: نتیجه این جنگ در یمن، تقویت گروه تروریستی مانند القاعده و داعش در شبکه جزیره عربستان بوده است.

جبهه متحد عربستان و القاعده علیه یمن

پژوهشگر ارشد مسائل سیاسی در همین باره افزود: بیم آن وجود دارد که نبردها در یمن ادامه دار باشد؛ ادامه دار از این جهت که در چینش کنونی اوضاع، القاعده ممکن است در راستای انتخاب بین بد و بدتر، به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر حوثی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: این مسئله از آن جهت مهم است که حوثی ها نیز عربستان سعودی و القاعده را همچون هم و هر دو را دشمن می دانند.

ریگوله –رز گفت: عربستان به علت مقتضای زمان، با القاعده در یک جبهه قرار گرفته است که اصلا به مذاق حامیان عربستان در ائتلاف نظامی که به سرکردگی این کشور تشکیل شده است، خوش نمی آید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *