جدیدترین مطالب

تلاش ایران برای تثبیت نرم جدید

تلاش ایران برای تثبیت نرم جدید

نگاه بسیاری از مردم سراسر خاورمیانه، که ذهنشان آکنده از تصاویر مصائب فلسطینی است، به ایران، که به تنهایی جلوی اسرائیل ایستاده، هیچگاه تا این اندازه مثبت نبوده است.

پاکستان در انتظار سفر رئیس جمهور ایران

رئیس شورای همبستگی ملی پاکستان گفت: مردم پاکستان برای قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به علت پاسخ دندان شکن این کشور به تهاجم و جنایات رژیم صهیونسیتی، مشتاقانه منتظر استقبال از «دکتر ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران هستند.

Loading

أحدث المقالات

اردوغان در دیدار با هنیه: اسرائیل بهای جنایت علیه فلسطینیان را خواهد پرداخت

تهران- ایرنا- «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه امروز (شنبه) در دیدار با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در استانبول، تاکید کرد که رژیم صهیونیستی قطعا روزی بهای جنایت، ظلم و ستم علیه فلسطینیان را خواهد پرداخت.

مراسم بزرگداشت روز سعدی در ترکمنستان برگزار شد

تهران- ایرنا- روز بزرگداشت سعدی شیرازی، شاعر نامدار پارسی‌سرا با مشارکت سفارت ایران در ترکمنستان و گروه زبان فارسی دانشگاه دولتی زبان‌های خارجی دولت‌محمد آزادی، در شهر عشق‌آباد برگزار شد.

کرملین ارتش اوکراین را به تعمد در هدف قرار دادن خبرنگاران روس متهم کرد

تهران- ایرنا- کمیته تحقیقات روسیه و کرملین روز شنبه در واکنش به کشته شدن «سیمون ارمین» خبرنگار روزنامه روسی «ایزوستیا»، ارتش اوکراین را به تعمد در هدف قرار دادن خبرنگاران روس در حال پوشش اخبار منطقه جنگی متهم کرد.

انفجار یک خودرو در غرب کابل

تهران- ایرنا- رسانه‌های افغانستان از انفجار یک مین مغناطیسی خبر دادند که یک خودرو را در کابل هدف قرار داده بود.

Loading

دلایل حمایت احزاب آلمان از «فرانک والتر اشتاین‌مایر»

۱۳۹۵/۱۱/۱۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:«عبدالرضا فرجی‌راد» سفیر سابق ایران در نروژ به تشریح دلایل حمایت احزاب آلمان از «فرانک والتر اشتاین‌مایر» برای تصدی ریاست جمهوری این کشور پرداخت. و ی اظهار داشت : حمایت احزاب از اشتاین‌مایر نشان می‌دهد که طیف‌های مختلف سیاسی در آلمان به دنبال گزینه‌ای هستند که کمترین هزینه و بیشترین مقبولیت را داشته باشد.

«عبدالرضا فرجی‌راد» سفیر سابق ایران در نروژ در تشریح دلایل حمایت احزاب آلمان از «فرانک والتر اشتاین‌مایر» برای تصدی ریاست جمهوری این کشور  اظهار کرد: حمایت حزب دموکراتیک آزاد (لیبرال‌ها) آلمان از نامزدی اشتاین‌مایر برای ریاست جمهوری آلمان از این جهت قابلیت ارزیابی دارد که روی کار آمدن وی از دو دیدگاه شکلی و ماهوی، مهم ارزیابی می‌شود. از دیدگاه شکلی رئیس جمهور آلمان نقش مهمی در تبیین و اجرای سیاست‌های این کشور ندارد اما از بعد ماهوی به دلیل این که پس از روی کار آمدن رئیس جمهور آلمان، نماینده یک حزب مشخص وارد عرصه سیاسی در سطوح بالای جمهوری فدرال آلمان می‌شود، این رویداد ارزش زیادی دارد. از این جهت باید گفت که حزب مذکور اقدام به بازیگری در ساختار سیاسی این کشور خواهد کرد.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که اشتاین‌مایر در اروپا و غرب آسیا به دلیل نقش مثبتش در وزارت خارجه آلمان، چهره مطرح و شناخته‌ شده‌ای قلمداد می‌شود. از این جهت تصمیم گیرندگان اصلی در ساختار سیاسی آلمان بر این باورند که باید شخصی برای ریاست جمهوری انتخاب شود که با حداقل ناملایمتی‌ها از حیث سیاسی، اقتصادی و امنیتی روبه‌رو باشد؛ لذا حمایت احزاب گوناگون آلمان مانند احزاب سوسیال‌دموکرات، سوسیال‌مسیحی، دموکرات مسیحی و نهایتاً حزب دموکراتیک آزاد از اشتاین‌مایر نشان می‌دهد که هسته مرکزی تصمیم‌گیری در این کشور به دنبال انتخاب یک فرد شناخته شده برای ریاست جمهوری آلمان است.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با در تحلیل وضعیت فعلی آنگلا مرکل بیان کرد: در مورد وضعیت مرکل در حالت کنونی آلمان باید بگوییم که وی همچنان بالاتر از «مارتین شولتز» قرار دارد. البته اگر چه به میدان آمدن مارتین شورتز تا حدود زیادی غیرمنتظره بود اما باید بگوییم که وی رئیس پارلمان اروپا بوده و در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا کاملاً شناخته شده است. اما باید توجه داشت که وی در مقابل آنگلا مرکل که یک چهره جهانی است، در سطح پایینی قرار دارد. یعنی علاوه بر کشورهای حاضر در قاره سبز سایر جغرافیای دنیا هم مرکل  را می‌شناسند؛ از این جهت می‌توانیم بگوییم که وجهه جهانی مرکل موجب قرار گرفتن وی در جایگاه بالاتر از شولتز می‌شود.

وی افزود: دلایل مختلفی برای این ادعا که مرکل از وضعیت و جایگاه مناسبی در آلمان برخوردار است وجود دارد. به عنوان مثال برنامه‌ها و موفقیت‌های اقتصادی مرکل با توجه به رکود اقتصادی و تجاری آلمان توانست وجهه صدراعظم آلمان را بالا ببرد که این یک نوع مولفه مثبت تلقی می‌شود. موضوع بعدی، مساله پناهجویان است. عده‌ای بر این عقیده‌اند که سیاست‌ مهاجرپذیری مرکل یک روند موفق و مثبت برای آلمان و شخص صدراعظم است اما پس از آن که مخاطرات امنیتی برای برلین به وجود آمد، دیدگاه‌ها تغییر پیدا کرد.

سفیر سابق کشورمان در مجارستان در پایان یادآور شد: ظاهر شدن مجدد مساله مهاجرت و پناهجویان در صدر رسانه‌ها، به شرط آنکه مجدداً رخداد امنیتی در اروپا و آلمان از ناحیه آنها اتفاق نیفتد، می‌تواند به عنوان یک کارت مثبت در انتخابات ۲۰۱۷ آلمان از سوی مرکل مورد استفاده قرار گیرد و علاوه بر افزایش پرستیژ وی، آراء انتخاباتی او را تثبیت کند. در این بین به میدان آمدن مارتین شولتز تنها می تواند تنور انتخابات را گرم کند و به نظر نمی‌آید نگرانی خاصی در این خصوص از سوی مرکل وجود داشته باشد.

منبع: ایلنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *