جدیدترین مطالب
نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفههای مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکستهای ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.
تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقشآفرینی بسیاری از قدرتهای منطقهای و بینالمللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی میشود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدیدهای جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظهکارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
أحدث المقالات
ترامپ به قدرت ایران پی برده است
حشمتالله فلاحتپیشه در تحلیلی از صحبتهای اخیر ترامپ مبنی بر اینکه “ایران به ما بیاعتنایی میکند”، گفت: به رغم آنکه ترامپ تلاش کرده موضع منفی علیه ایران اتخاذ کند و دارای لحن بی ادبانهای نیز است، اما در صحبتهایش نوعی چراغ سبز به ایران دیده میشود.
وی توضیح داد: اینکه ترامپ در صحبتهایش گفته ایران اعتنایی به آمریکا نمیکند و در صورت اعتنای ایران با این توافق مشکلی نداشته، بدان معناست که ترامپ قدرت ایران را به خوبی شناخته است. این چراغ سبز در محاسبات بین المللی محسوب میشود.
فلاحتپیشه با یادآوری اینکه «ترامپ دارای روح استکباری است» گفت: او علی رغم داشتن چنین روحیهای به قدرت ایرانیها پی برده و فهمیده که ایران آنقدر به قدرت رسیده که میتواند به قدرتهای دیگر اعتنایی نکند. در مناسبات بین المللی واژه اعتنا تعریف بسیار مهمی دارد، آن هم در مناسبات بین ایران و آمریکا که بعد از انقلاب اسلامی ایران هیچ اعتنایی به آمریکا نکرده است.
وی افزود: از طرف دیگر آمریکاییها میدانند که نمیتوانند وارد جنگ و چالش با جمهوری اسلامی ایران شوند و نمیتوانند چتر مدیریتی خود را بر کشور بگستراند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه «در حال حاضر ترامپ برای پیاده سازی شعارهای انتخاباتیاش درباره برجام و ورود مهاجران به آمریکا با دو مشکل روبروست» گفت: مشکل اول ناظر بر ساز و کارهای داخلی آمریکاست که اجازه تندرویها را نمیدهد به طوری که حکم دادگاهی توانست فرمان ترامپ در ممانعت از ورود اتباع هفت کشور از جمله ایران را به آمریکا لغو کند.
فلاحت پیشه ادامه داد: مشکل دیگر آن است که در حال حاضر دولت آمریکا از حیث امکانات و قدرت در حد قدرت سال 2001 دولت بوش نیست و دچار انفعال شده است. از این رو عمل کردن ترامپ به شعارهای انتخاباتیاش کاری مشکل به شمار میآید.
وی در مورد اقدام ایران در برابر مواضع ترامپ گفت: در حال حاضر بسیاری از کشورهای دنیا نسبت به سیاستها و تصمیمات ترامپ اعتراض و ابراز نگرانی کردهاند چرا که بیم آن میرود که آمریکا دچار راستگرایی افراطی و فاشیسم شود که در نهایت حتی کشورهای غربی نیز از سیاستهای ترامپ مصون نخواهند ماند. همچنین اگر ترامپ دچار اشتباه محاسباتی درباره ایران شود با چالش جدی روبرو خواهد شد.
فلاحت پیشه در پایان گفت: انتظار میرود مسئولان جمهوری اسلامی ایران نیز با اتخاذ سیاستهای درست تلاش کنند به هدف افراط گرایی در دنیای امروز و سیاستهای ترامپ تبدیل نشوند چون شر ترامپ توسط دوستان آمریکا مهار خواهد شد.
0 Comments