جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

واکنش عراق به حادثه اخیر اصفهان: تنش اخیر نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه شود

وزارت خارجه عراق نسبت به اقدام تخریبی در اصفهان و خطرات تنش نظامی در منطقه هشدار داد. وزارت خراجه عراق تاکید کرد: این تنش نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه و ویرانی و کشته شدن مردم بی‌گناه در آن باریکه شود.

Loading
در گفتگو با کارشناسان مسائل منطقه بررسی شد

پیام های منطقه ای سفر روحانی به کویت و عمان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: سفر فردای روحانی به عمان و کویت می‌تواند پیام روشنی به عربستان و امارات هم بدهد، مبنی بر اینکه ایران همواره با روحیه مثبت و سازنده آماده گفت‌وگو در راستای حل مسائل منطقه و توسعه همکاری‌های منطقه‌ای است.

حسین شیخ‌الاسلام کارشناس مسائل منطقه در خصوص سفر حسن روحانی به کویت و عمان اظهار داشت: این سفر به دو کشور حاشیه خلیج فارس انجام می‌شود که بهترین رابطه را با ما دارند.

وی به نقش سازنده عمان در مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 اشاره کرد و افزود: کویت هم به عنوان واسطه‌ای بین ما و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، به دلیل تمایل خود آنها به این امر، بوده است. 

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه کویت از نظر ساختار سیاسی به ما نزدیک‌تر است، گفت: کویت در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس تنها کشوری است که تقریبا می‌توان گفت دارای مجلس واقعی بوده و رای مردم در این کشور تا حدودی موثر است.

شیخ‌الاسلام ادامه داد: کویت نسبت به دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس تمایل بیشتری به صلح، ثبات و آرامش در منطقه دارد.

وی با اشاره به دعوت رسمی هر دو کشور از روحانی برای سفر خاطرنشان کرد: انتخاب این دو کشور برای سفر از سوی رئیس‌جمهور انتخاب صحیحی است.

این کارشناس در خصوص پیام این سفر برای دیگر کشورهای منطقه عنوان کرد: پیام ایران این است که ما خواستار منطقه‌ای قدرتمند هستیم و به دنبال سلطه بر منطقه نیستیم، بلکه می‌خواهیم همه کشورهای اسلامی قدرتمند باشند.

شیخ‌الاسلام تاکید کرد: کشورهای منطقه باید همه با هم نسبت به زیاده‌خواهی‌های استکبار، تروریسم، خشونت‌گرایی و افراط‌گرایی حاکم بر منطقه چاره‌اندیشی کنند و امنیت برای همه باید وجود داشته باشد. 

وی تصریح کرد: اگر خودمان مسائل و مشکلات منطقه را حل کنیم، مجالی برای دخالت خارجی‌ها در مسائل منطقه به وجود نمی‌آید.

این کارشناس مسائل منطقه در پایان با تاکید بر اینکه بحران‌های منطقه راه‌حل نظامی ندارد، خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور در این سفر می‌تواند این پیغام را به این کشورها ببرد و موافقت آنها را بگیرد که سرنوشت کشورهایی مانند یمن و سوریه را به دست مردم این کشورها بسپاریم.

صباح زنگنه کارشناس مسائل منطقه نیز در ارزیابی از سفر یک روزه حسن روحانی به عمان و کویت که قرار است فردا (چهارشنبه) انجام شود، این سفر را سفری مهم و به موقع خواند.

وی به اهمیت بالای منطقه برای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: روابط ایران با کشورهای عمان و کویت حسنه‌ و همراه با احترام متقابل بوده و در مسائل منطقه‌ای دیدگاه‌های مشترک زیادی با تأکید بر ضرورت برقراری و استمرار امنیت و ثبات در منطقه وجود دارد.

زنگنه این سفر را در شرایطی که تهدیدهای مشترکی کشورهای حوزه خلیج فارس را تهدید می‌کند، حائز اهمیت برشمرد.

این کارشناس مسائل منطقه دعوت سلطان عمان و امیر کویت از روحانی برای سفر به این کشورها را در جهت تقویت روابط دوجانبه موجود و همچنین تلاش برای توسعه روابط منطقه‌ای و همکاری در زمینه حل بحران‌های منطقه‌ که توان و ظرفیت‌های منطقه را مستهلک می‌کند، خواند.

وی در توضیح بیشتر افزود: این سفر می‌تواند علامت و پیام روشنی به بقیه کشورهای منطقه از جمله امارات و عربستان هم بدهد که ایران همواره با روحیه مثبت و سازنده آماده گفت‌وگو و همکاری در راستای حل مسائل منطقه و توسعه همکاری و همبستگی منطقه‌ای است. 

زنگنه ادامه داد: این سفر می‌تواند در ادامه نامه‌ای که امیر کویت برای رئیس جمهور ایران فرستاد نیز تلقی شود و رئیس جمهور با حضور خود پاسخ روشنی را به آن نامه می‌دهد و این آمادگی را اعلام می‌کند.

وی درباره نتایج این سفر بر مناسبات تهران و ریاض با بیان اینکه باید منتظر نتایج این سفر باشیم، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به صورت تک تک با عربستان و امارات و بقیه کشورهای حوزه خلیج فارس مذاکره دوجانبه داشته باشد و علاوه بر آن آمادگی دارد در بعد همکاری‌های منطقه‌ای نیز گفت‌وگو با این کشورها را آغاز کند.

منبع: فارس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *