جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویه‌های عملی متناقض با آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلام‌هراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاست‌های دفاع از حقوق اقلیت‌های نژادی، به‌ویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه‌ای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.

عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبرد‌های متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظه‌کاری یا همراهی را اتخاذ می‌کنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاست‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان‌دهنده یک وضعیت پیچیده منطقه‌ای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظام‌های سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.

تاثیر تحولات سوریه بر عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق از جهات مختلف برای ایران مهم است و امنیت این کشور، امنیت ایران است؛ از این رو، بعد از تحولات سوریه، هر تحول سیاسی و امنیتی در عراق مستقیما بر امنیت ایران تاثیرگذار است، و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

Loading
یک کارشناس ارشد روس مطرح کرد

ناکامی آمریکا در تقابل منطقه ای با ایران

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: تروریست ها در نظام حکومتی سوریه جایگاهی نخواهند داشت و توطئه غربی-عربی برای تامین مشارکت آنها در ساختار حکومتی این کشور شکست خورده است و ایستادگی و کمک های روسیه و ایران نیز در این عرصه نقشی تعیین کننده داشت و دارد.

ویاچسلاو بلوکرنیتسکی معاون انستیتو شرق شناسی روسیه گفت: آمریکا در طرح های خود برای کنترل خاورمیانه شکست خورده است و ایران در دوره چدید توانسته با مشارکت منطقه ای مانع جدی اجرای نقشه های توسعه طلبی واشنگتن شود.

 بلوکرنیتسکی افزود: آمریکا برای اجرای نقشه های خود در منطقه خاورمیانه هزینه های هنگفتی متحمل شده است که بخش عمده آن بیهوده بوده و هدر رفته است.

این کارشناس روس با استناد به اظهارات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: واشنگتن برای اجرای طرح های جنگ طلبانه خود در خاورمیانه بیش از شش هزار میلیارد دلار هزینه کرده است.
وی افزود: با وجود صرف چنین هزینه سنگینی، آمریکا نتیجه قابل توجهی نگرفته است. لشکرکشی این کشور به عراق و افغانستان و مداخله نظامی در سوریه فقط برای واشنگتن دردسرساز شده است.
کارشناس ارشد روس همچنین گفت: ایران با مشارکت با کشورهای منطقه ازجمله سوریه و عراق مانع اجرای طرح های شوم آمریکا شده است و همین وضعیت باعث خشم سران این کشور شده است.
معاون انستیتو شرق شناسی روسیه خاطرنشان کرد: اگر ترامپ یا پیش از وی اوباما ایران را به تلاش برای ساخت سلاح اتمی متهم می کردند، این نگرانی واقعی نبود، زیرا خوب می دانستند، تهران در پی ساخت چنین سلاح هایی نیست.
بلوکرنیتسکی گفت: علت اصلی طرح این اتهام ها و ادعاهای واهی، عصبانیت واشنگتن از همکاری های منطقه ای ایران یا به عبارت بهتر تلاش های تهران علیه طرح های توسعه طلبانه غرب و در راس آن آمریکا است که مقام های کاخ سفید را گرفتار کرده است.
شرق شناس روس در ادامه نیز همکاری های مسکو و تهران را عامل مهم ایجاد موازنه در منطقه خاورمیانه خواند و افزود: ایران و روسیه توانستند با مشارکت یکدیگر شرایط را در سوریه به نفع برقراری ثبات و امنیت در این کشور تغییر دهند.
وی ادامه داد: این همکاری و همراهی با کشورهای دیگر منطقه از جمله عراق و ترکیه باعث شده عرصه بر تروریست های مورد حمایت غرب به شدت تنگ شود و امروز هم شاهد ذلت و شکست داعش و کشته شدن بسیاری از تروریست ها در خاورمیانه هستیم.
معاون انستیتو شرق شناسی روسیه همچنین خاطرنشان کرد: سازمان های اطلاعاتی غرب به تروریست ها امید بسته بودند و می خواستند از آنها برای اجرای طرح های شوم خود و کنترل کردن منطقه استفاده ابزاری کنند که شکست خوردند.
کارشناس روس گفت: اکنون دیگر آشکار شده که سازمان های اطلاعاتی غرب پشت سر گروههای تروریستی در سوریه قرار دارند و در رسانه های غربی نیز تروریست های ضدسوری معارضان میانه رو خوانده می شوند، در حالیکه نه تنها میانه رو نیستند بلکه معارض هم به شمار نمی روند.
معاون انستیتو شرق شناسی روسیه در پایان تاکید کرد: تروریست ها در نظام حکومتی سوریه جایگاهی نخواهند داشت و توطئه غربی-عربی برای تامین مشارکت آنها در ساختار حکومتی این کشور شکست خورده است و ایستادگی و کمک های روسیه و ایران نیز در این عرصه نقشی تعیین کننده داشت و دارد.

منبع: ایرنا

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر