جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

کره‌شمالی: یک کلاهک موشک کروز فوق‌العاده بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کردیم

کره‌شمالی امروز -شنبه- اعلام کرد که یک کلاهک موشک کروز «فوق‌العاده بزرگ» و یک موشک ضد هوایی جدید را در منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است تا در مواجهه با تشدید تنش‌ها با ایالات متحده و کره‌جنوبی، توانایی‌های نظامی خود را گسترش دهد.

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از خویشتن‌داری ما آدرس غلط دریافت کرد

وزیر امور خارجه گفت: ما در ۴۵ سال گذشته، اولا در حوزه استقلال سیاسی و ثانیا در حوزه پیشرفت‌های مرتبط با علم، فناوری، صنایع، دفاع و پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم؛ در برخی از موضوع‌ها ما اکنون جزو ۵ یا ۱۰ کشور اول دنیا هستیم.

امیرعبداللهیان: مبنای قضاوت ما رفتار آمریکاست؛ پرواز ریزپرنده‌ها در حد اسباب‌بازی بود

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading
کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با سایت شورا مطرح کرد

چشم انداز ائتلاف سعودی – صهیونیستی

۱۳۹۶/۰۲/۲۷ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: سفیر سابق ایران در عراق معتقد است: در حال حاضر رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی پایه‌های عامل اصلی جنگ‌های نیابتی در منطقه هستند و تلاش دارند خط مقاومت و بیداری اسلامی را مورد هجوم قرار دهند و مهار کنند.

حسن دانایی فر، سفیر پیشین ایران در عراق در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: به‌رغم مشارکت ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ یمن، اتحاد صهیونیستی – سعودی به دلایل مختلف ازجمله ضعف‌ استراتژی، قدرت مدیریت، قدرت سازمان‌دهی و قدرت مردمی، قادر به تحقق خواسته‌های خود نیست.

آنچه در ادامه می‌خوانید متن کامل این گفتگوست.

 

پرسش: راهبرد رژیم صهیونیستی برای نزدیکی به حکام عرب تا چه حد اجرایی شده است؟

راهبرد رژیم صهیونیستی برای نزدیکی به حکام عرب همان تئوری قدیمی دو پایه‌ای است که آمریکایی‌ها در دهه 60 و 70 میلادی در منطقه خاورمیانه و به‌خصوص حوزه خلیج‌فارس طراحی کرده بودند. در آن زمان رژیم سعودی و رژیم شاه در ایران، دو پایه این تئوری را تشکیل می‌دادند و هدف از این طرح نیز مقابله بانفوذ کمونیسم و مهار آن بود. امروز نیز همان تئوری قدیمی بارنگ و لعاب دیگری مجدداً مطرح‌شده است و در این تئوری رژیم سعودی در کنار رژیم اسرائیل قرار دارد. هدف از این طرح نیز مهار مقاومت اسلامی در منطقه است. رژیم اسرائیل بعد از شکست در جنگ 33 روزه برای نخستین بار طعم تلخ شکست نظامی را چشید و نتوانست هدف‌گذاری‌هایی را که کرده بود، محقق کند، لذا این رژیم زمین‌گیر شد و ازآن‌پس همگرایی‌های بیشتری میان اسرائیل و رژیم سعودی ظهور و بروز یافت.

در حال حاضر این دو پایه عامل اصلی جنگ‌های نیابتی در منطقه هستند و تلاش دارند خط مقاومت و بیداری اسلامی را مورد هجوم قرار دهند و مهار کنند. بر اساس این تفکر مشاهده می‌کنیم که طی یک دهه گذشته سعودی‌ها حدود 300 میلیارد دلار اسلحه و تجهیزات از آمریکا خریداری کردند. این میزان خرید، بسیار بزرگ و قابل‌تأمل و توجه است. در مقابل رژیم اسرائیل نیز هیچ محدودیتی برای مجهز شدن ندارند، لذا این دو رژیم در کنار هم وارد جنگ‌های نیابتی در منطقه شدند که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها بحث مشارکت نظامی در یمن است. همچنین در سوریه نیز همکاری‌هایی داشته‌اند و علاقه‌مند بودند که لبنان را نیز به چالش بکشند و حزب‌الله را دچار ضعف کنند که البته تا امروز در رسیدن به این اهداف موفق نبوده‌اند؛ بااین‌حال، روزبه‌روز همگرایی و نزدیکی بیشتر سعودی‌ها با اسرائیلی‌ها افزایش می‌یابد.

پرسش: اتحاد صهیونیستی سعودی برای کشورهای منطقه عربی و غیرعربی چقدر اهمیت دارد؟

تمامی کشورهای عربی حامی این اتحاد نیستند و من خیلی موافق کلمه اعراب برای اتحاد با رژیم اسرائیل نیستم؛ بلکه معتقدم تنها برخی دولت‌ها و در رأس آن‌ها رژیم سعودی به این اتحاد تن داده‌اند، اما آنچه اهمیت دارد اینکه برخی کشورهای غیرعربی در منطقه خاورمیانه از این تئوری حمایت می‌کنند و علاقه‌مند هستند این خط شوم تقویت شود. درواقع آن‌ها خواهان همگرایی بیشتر و حتی تشکیل یک مثلث در منطقه هستند تا بتوانند جریان‌های بیداری و مردمی را مهار کنند.

پرسش: آینده همکاری‌های عربستان و رژیم صهیونیستی را در حوزه‌های مختلف ازجمله در یمن چطور ارزیابی می‌کنید و چه پیامدهایی ممکن است به دنبال داشته باشد؟

باید توجه داشت که ذاتاً هم رژیم اسرائیل و هم رژیم سعودی دارای ضعف‌ استراتژی هستند و علیرغم سرمایه‌گذاری‌های زیادی که داشته‌اند باز نمی‌توانند در کشوری چون یمن به موفقیت نائل شوند، زیرا این رژیم‌ها به لحاظ قدرت مدیریت، قدرت سازمان‌دهی و قدرت مردمی ضعیف هستند. البته ناگفته نماند که این اتحاد شوم ضررها و خسارات زیادی را به منطقه تحمیل کرده است؛ اما باوجوداین هزینه‌ها به اهدافشان نرسیده‌اند. تاریخ نیز ثابت کرده که همیشه قدرت ملت‌ها فراتر از قدرت رژیم‌های جعلی و یا خاندانی است. درنتیجه باید امیدوار بود که بیداری اسلامی همچنان که به خط مقاومت ادامه می‌دهد شاهد پیروزی بر این جریان شوم باشد. سعودی‌ها به‌واسطه ضعف ذاتی همواره به دنبال یک شریک هستند و بهترین شریکشان را در این برهه، اسرائیل دیده‌اند، زیرا هم رژیم اسرائیل و هم رژیم سعودی با خط مقاومت مشکل‌دارند و سال‌هاست که تلاش‌هایی را علیه این محور آغاز کرده‌اند، اما تا به امروز آن‌ها به آنچه می‌خواستند دست نیافتند و خسارات زیادی هم متحمل شدند. همچنان که در یمن علی‌رغم آنکه ازنظر نظامی هیچ‌گونه توازنی بین سعودی‌ها و مردم مقاوم یمن وجود ندارد، اما طی دو سال گذشته، سعودی‌ها با همراهی رژیم صهیونیستی هیچ‌گاه نتوانسته‌اند خواسته‌های خود را محقق کنند. درحالی‌که امروزه مردم مظلوم یمن در فقر، فشار و ظلم بسر می‌برند و شرایط بسیار سخت است، اما بازهم این رژیم‌ها به هدفشان نرسیدند. شکست رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی در تحقق اهدافشان در یمن، به لحاظ اعتباری شکست سختی برای آن‌ها بوده و خسارت جبران‌ناپذیری محسوب می‌شود. درواقع شکست اعتباری سعودی‌-صهیونیستی از پیروزی میدانی آن‌ها بسیار فراتر است. این شکست اعتباری هم در میان ملت‌های خودشان و هم ملت‌های منطقه قابل‌لمس است، لذا به نظر نمی‌رسد آن‌ها بتوانند همین روند را در یمن ادامه دهند و آنچه در سوریه به دنبال آن بودند و نتوانستند محقق کنند، در کشورهای دیگر نیز نمی‌توانند به دست آورند.

پرسش: کمک رژیم صهیونیستی به تجاوز عربستان به یمن تا چه زمانی مخفیانه و سپس علنی پیگیری خواهد شد؟

اکنون روابط میان رژیم صهیونیستی و برخی حکام عرب به‌ویژه آل سعود بر کسی پوشیده نیست و آن‌ها سال‌هاست که پرده از این روابط برداشته‌اند، اما در آینده ممکن است این روابط شکل واضح‌تر و آشکارتری به خود بگیرد و طرفین در مسائل دیگر نیز همکاری‌های نزدیک داشته باشند.

پرسش: راهبرد منزوی‌سازی صهیونیست‌ها در حال حاضر چگونه قابل‌ پیگیری است و روشنگری در جهان عرب به کدام شیوه بیشتر اثرگذار خواهد بود؟

این مسیری که جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های متمادی علیه رژیم اسرائیل در پیش‌گرفته، نتیجه‌بخش بوده است و باعث شده که جوانان جهان عرب رژیم صهیونیستی را همچنان منفور بدانند. البته رسانه‌های وابسته به دستگاه‌های استکباری در این سال‌ها تبلیغاتی نیز علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده‌اند، اما هرگز نتیجه نگرفتند و این در حالی است که ملت‌های عربی، رژیم صهیونیستی را یک رژیم اشغالگر می‌دانند؛ لذا این مسیر مقاومت و بیداری اسلامی باید تداوم داشته باشد تا شاهد آشکار شدن بیش‌ازپیش چهره این رژیم‌ها و همچنین نیات خصمانه آن‌ها برای ملت‌ها باشیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *