جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading

آشنایی با موسسه امور بین الملل استرالیا (AIIA)

۱۳۹۵/۱۰/۱۳ | اندیشکده های جهان

شورای راهبردی آنلاین- اندیشکده ها: موسسه امور بین الملل استرالیا با نام اختصاری(AIIA) یک اتاق فکر غیرانتفاعی در استرالیا است. این موسسه در سال 1924 تاسیس شده و هدف آن تلاش برای ترویج روابط بین الملل و درک امور بین الملل است.

موسسه امور بین الملل استرالیا سازمانی مستقل و غیرانتفاعی است که با گردهم آوردن گروهی از متخصصان و کارشناسان به تحلیل و بررسی مسائل بین‌المللی در جهان امروز می‌پردازد. تحقیقات و پژوهش‌های این مرکز به موضوعاتی مانند، سیاست، اقتصاد، روابط بین‌الملل، دموکراسی، صلح، توسعه و سیاست خارجی اختصاص می‌یابد. مؤسسه امور بین الملل استرالیا در گزارش سالیانه دانشگاه پنسیلوانیا به عنوان برترین اتاق فکر منطقه جنوب شرق آسیا دست یافته است.[1]

مأموریت مؤسسه :

مأموریت موسسه امور بین الملل استرالیا ترویج علاقه ، تفاهم و درک مسائل بین المللی  همراه با گسترش بحث، انتشار ایده ها، آموزش و همکاری با افراد و سازمان های مرتبط می باشد. این موسسه اجتماع عمومی را برای بحث و گفتگو فراهم می آورد در حالیکه مدعی است به دنبال تدوین دیدگاه های نهادی خود نیست.  موسسه امور بین الملل استرالیا ضمن برگزاری سخنرانی ، سمینار ، کارگاه های آموزشی ، کنفرانس ها و … و پژوهش ها و انتشارات مرتبط را مورد حمایت قرار می دهد.این موسسه به وسیله پرداخت هزینه  و کمک های مالی اعضا ، کمک هزینه ای دولت ، مالیات و کمک های اهدایی از طرف افراد و سازمان های تجاری ، هزینه های مالی خود را تامین می کند. موسسه AIIA ارتباط نزدیکی با چتم هاوس ( موسسه سلطنتی امور بین الملل) ، با موسسات همکار و دیگر اتاق های فکر هم سو در سراسر جهان برقرار نموده است. AIIA. از طریق دفتر ملی و شاخه های مربوطه به ماموریت خود مبنی بر ترویج علاقه ، تفاهم و درک مسائل بین المللی از جمله سیاست، اقتصاد و قانون بین المللی از چهار طریق دست پیدا کرده  است :

ایجاد اجتماعات مردمی برای گفتگو

AIIA اجتماعات و جلسات هم اندیشی مردمی را در قالب برگزاری جلسات بحث و گفتگو، سخنرانی ،برگزاری سمینار و کارگاه های آموزشی را برای اعضای خود برگزار نموده است. در این بخش فقط در سال 2008 تا 2009 بیش از 150  برنامه در سراسر کشور برگزار شده است.

انتشار ایده ها

AIIA ، در طول تاریخ خود ، درگیر بحث های کلیدی روابط بین الملل از طریق انتشارات خود بوده است. اخیرا AIIA دست به انتشار مجله ی استرالیایی امور بین الملل ، مجموعه استرالیا در امور جهانی و مقالات مختلف تخصصی زده است.

آموزش

AIIA همچنین تلاش گسترده ای در جهت آموزش جامعه پیرامون موضوعات بین الملل دارد. یکی از حوزه های کلیدی آموزش این موسسه تمرکز بر روی جوانان است.

همکاری

AIIA به دنبال همکاری با نهاد های مشابه و همسو در داخل  و خارج از استرالیا است. موسسه امور بین الملل استرالیا در طول تاریخ خود ، سابقه ی مشارکت  و همکاری چهره های برجسته  ای همچون سر رابرت منزیس (نخست وزیر سابق) ، سر گارفیلد باروبک(رئیس سابق قضات عالی) ، سر جان لاتام و سر اون دیکسن (فرمانداران کل سابق لورد کیسی) و چهرها ی برجسته ی استرالیایی سر ایان کلونیز راس ، سر ریچارد بویر ، سر راسل مدیگان و ای سی دیاسن را داشته است. ژنرال سر پیتر کازگرو ای کی ام سی (فرماندار کل استرالیا) یکی از بازدیدکننده های افتخاری AIIA  استرالیاست.

موسسه امور بین الملل استرالیا در سال 2013 تا 2014 کمک های مالی را برای پروژه های زیر دریافت کرد :

78 هزار دلار از وزارت امور خارجهبرای همایش ملی تجارت

25 هزار دلار از انجمن  بین المللی کنفوسیون

14400 دلار از وزارت دفاع برای کارگاه درک استراتژیک ریسک .

درآمدهای دیگر موسسه شامل  موارد زیر است:

حق امتیاز برای مجله ی استرالیایی امور بین المللی و دیگر نشریات، کمک های مالی ، شامل برنامه های بورسیه ،قرار دادن بودجه برای کمک هزینه ی تحصیلی برای مقامات رسمی در سطوح میانی از جمهوری کره و اجاره اموال .

کارآموزی

AIIA به دنبال دانشجویانی از  استرالیا و سراسر جهان است که علاقمند برای تکمیل داوطلبانه  دوره های کارآموزی هستند. دوره های کارآموزی منظم هم اکنون در سیدنی ، ملبورن و کنبرا ( دفتر ملی ) برگزار می شود. همچنین ممکن است اماکنی در دیگر مناطق مانند  آدلاید، بریزبین ، کنبرا ( شعبه ATC) و هوبارت بسته به نیاز شعبه این امتیاز را داشته باشند. کارورزان می توانند در دفتر ملی AIIA در کنبرا و یا در یکی از هفت ایالت و دفتر منطقه ای AIIA مشغول بکار شوند. برنامه ی بومی شده برای هر کارآموز بر طبق آموزش و نیازهای توسعه ی حرفه ی کارآموز ارائه می شود که می تواند شامل ترکیبی از آموزش وکسب مهارت های عملی در پروژه های تحقیقاتی ، حوادث ، ارتباطات و مدیریت باشد.

مدیران موسسه :

نیل بیلوت (Neal Blewett) رئیس مؤسسه.

ملیسا اچ کانلی تایلر (Melissa Conley Tyler) مدیر اجرایی.

پروفسور دیوید گلدزورثی (David Goldsworthy) رئیس کمیته پژوهش ها.

فرنک میلبرن (Frank Millburn) خزانه دار افتخاری

بیوگرافی ملیسا کانلی تایلر مدیر اجرایی مؤسسه :

Email: ceo@internationalaffairs.org.au

ملیسا اچ کانلی تایلر مدیر اجرایی موسسه امور بین المللی استرالیا در سال 2006 منصوب شد او یک وکیل و متخصص در حل اختلافات و تعارضات، از جمله مذاکره، میانجیگری و صلح است. وی سابقاً مدیر مرکز حل و فصل تعارضات بین المللی در دانشگاه ملبورن و همکار ارشد دانشکده حقوق ملبورن بود. در سال 2008 خانم کانلی تایلر به عنوان یکی از مدیران نمونه کشور استرالیا توسط نخست وزیر انتخاب شد. در طول هفت سال و نیم  مدیریت وی در موسسه بیش از 40 نشریه انتشار یافته  و تعامل مناسبی با جوانان داشته است. تایلر روابط قوی تری با موسسات دیگر در حوزه امور بین المللی در سراسر جهان ایجاد کرده است.

تحقیقات اخیر او شامل موارد زیر می گردد:

فصل هایی از کتاب ساخت سیاست خارجی استرالیا

نقش استرالیا در G20

انتشار مقالاتی در حوزه دیپلماسی عمومی استرالیا

خانم کانلی تایلر با بیش از 15 سال سابقه کار در سازمان های اجتماعی در استرالیا، آفریقای جنوبی و ایالات متحده آمریکا، علاقه ای زیاد به مدیریت غیر انتفاعی دارد. او عضو هیئت مدیره بنیاد خیریه کمک استرالیا، یکی از بزرگترین اهداکنندگان کمک مالی در استرالیا و نیز عضو کمیته مدیریت بنیاد ویکتوریا برای بازماندگان شکنجه بوده است.

نشریات موسسه :

الف) نشریه امور بین الملل استرالیا

Australian Journal of International Affairs

دوره انتشار : سه بار در سال.

موضوع : تحلیل و بررسی مسائل بین المللی مورد توجه استرالیا نظیر : تروریسم، افغانستان، سیاست خارجی استرالیا، سلطه آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوسیه، چین و اتحادیه اروپا، آ سه آن، موافقت نامه ها و قراردادهای تجاری با آمریکا.

ب)خبرنامه مؤسسه امور بین الملل استرالیا (Newsletter AIIA)

موضوع : فعالیت ها، اخبار و رویدادهای مؤسسه.

بخش دیگر انتشارات مؤسسه است که به چاپ کتابهای گوناگون اختصاص می یابد که برخی عناوین آنها عبارتند از :

1)روابط استرالیا و آمریکا : نگاهی به قرن آینده/ ویلیام تو / 1998.

2)مطبوعات: آزادی و مسئولیت / سرزیلمان کوون، 1998.

3) کثرت گرایی اقتصادی بین المللی : سیاست اقتصادی در آسیای شرقی و اقیانوسیه / پیتر درایسدیل، 1998.

4) آینده نظم اقتصادی در منطقه اقیانوسیه: نقش استرالیا / راسل ترود، 1993.

شعب و آدرس شعبه مرکزی :

Address

Stephen House   32 Thesiger Court    Deakin ACT 2600

Email

ceo@internationalaffairs.org.au

Telephone:   (02) 6282 2133

Fax      (02) 6285 2334

AIIA در سراسر استرالیا هفت شعبه دارد که عبارتند از

ACT یا   Australian Capital Territory

New South Wales

Queensland

South Australia

Tasmania

Victoria

Western Australia

سایت اینترنتی موسسه به زبان انگلیسی و به آدرس زیر فعال می باشد:

www.internationalaffairs.org.au

جدول گزارشات و مقالات مؤسسه در مورد ایران :

در ادامه آخرین مقالات و گزارش های موسسه در سال2015  با موضوع ایران معرفی می گردد.

ردیف موضوع گزارش نویسنده سال انتشار
1 مقاله ای در خصوص تهدیداتی که در خاورمیانه متوجه ایران است. Ian Dudgeon December 10, 2015
2 آماده شدن ایران برای تبدیل شدن به بخشی از راه حل بحران های خاورمیانه Ian Dudgeon October 16, 2015
3 حمایت ایران و روسیه از بشار اسد Ian Dudgeon October 1, 2015
4 بررسی امکان ورود ایران به جمع کشورهایی که دارای سلاح هسته ای هستند Richard Broinowski and Bob Howard September 30, 2015
5 تعامل با ایران و کوبا Geoffrey Wiseman September 3, 2015
6 روابط ایران و کانادا پس از توافق هسته ای Navid Hassibi July 29, 2015
7 تاثیر انرژی و دیپلماسی اقتصادی بر ترجیح توافق هسته ای  به نسبت گزینه های دیگر Saleem H. Ali July 16, 2015
8 تاثیر توافق هسته ای با ایران بر دور کردن منطقه از مسابقه تسلیحاتی Shahram Akbarzadeh July 9, 2015
9 افول خوش بینی برای توافق هسته ای با ایران  Novan Sachrud June 13, 2015
10 مقاله ای در خصوص ابعاد مختلف سفر خانم بی شاپ(وزیر خارجه استرالیا) به ایران Paul Komesaroff, Alphonso Lingis and Modjtaba Sadria April 15, 2015
11 مقاله ای در خصوص توافق هسته ای با ایران James Downie April 9, 2015
12 توافق هسته ای و میزان اعتماد افکار عمومی به این موضوع در ایران و امریکا  Ebrahim Mohseni April 9, 2015
13 اسرائیل،ایران و بمب Ramesh Thakur March 13, 2015
14 مقاله ای در خصوص مذاکرات هسته ای Rod Lyon February 17, 2015
15 مقاله ای در خصوص تحلیل های مختلف پیرامون دست یابی ایران به سلاح هسته ای Rodger Shanahan January 15, 2015

[1] . http://www.internationalaffairs.org.au/aiia-named-top-think-tank-in-the-region/

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *