جدیدترین مطالب

تاکید ایران و امارات بر توسعه روابط دو جانبه

امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زاید درباره آخرین تحولات غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و ضرورت توقف این جنایات و نیز دیگر تحولات منطقه‌ای رایزنی و تبادل نظر کردند.

موافقت آمریکا با حمله رژیم صهیونیستی به رفح

حمله به رفح بر اساس «اسلوب جابجایی» انجام خواهد شد در این طرح، رفح به مربع‌های مختلف تقسیم می‌شود که پی در پی هدف قرار می‌گیرند تا افراد مجبور شوند به خان یونس فرار کنند.

قدردانی اردن از تلاش ایران برای توقف جنگ علیه غزه

ایمن الصفدی در دیدار با امیرعبداللهیان دیدگاه‌های دو کشور اردن و ایران مبنی بر لزوم پایان بخشیدن به جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن را دیدگاهی مشترک دانست و بر تداوم تلاش‌های در این مسیر تاکید کرد.

Loading

أحدث المقالات

تاکید ایران و امارات بر توسعه روابط دو جانبه

امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زاید درباره آخرین تحولات غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و ضرورت توقف این جنایات و نیز دیگر تحولات منطقه‌ای رایزنی و تبادل نظر کردند.

موافقت آمریکا با حمله رژیم صهیونیستی به رفح

حمله به رفح بر اساس «اسلوب جابجایی» انجام خواهد شد در این طرح، رفح به مربع‌های مختلف تقسیم می‌شود که پی در پی هدف قرار می‌گیرند تا افراد مجبور شوند به خان یونس فرار کنند.

روایت خبرگزاری روسی از سخنان جلالی درباره پاسخ قاطع ایران به حمله تل آویو

تهران-ایرنا- تاس خبرگزاری روسی به نقل از کاظم جلالی سفیر تهران در مسکو گفت: عملیات تلافی جویانه علیه رژیم صهیونیستی کامل شده است، اما ایران در صورت هرگونه حمله ای به اسرائیل و همدستان غربی اش با ابزار و قدرت بیشتری پاسخ می دهد.

دستان خالی غرب برای دلداری بی‌بی

لندن – ایرنا – کشورهای غربی درحالی برای دلداری سران رژیم اسرائیل درپی عملیات کوبنده وعده صادق، به تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران متوسل شده‌اند که اولا چوب خط تحریم‌های تسلیحاتیِ غرب علیه ایران پرشده و اهرمی برای فشار بیشتر باقی نمانده و در ثانی توان نظامی ایران هرگز تابع و در بند محدودیت‌های غیرقانونی وضع شده از سوی طرف‌های غربی نبوده است.

سیاستمدار اسپانیایی وضع تحریم علیه ایران را ریاکارانه خواند

تهران- ایرنا- «یونه بلارا» رهبر حزب پودموس اسپانیا از «ریاکاری» اتحادیه اروپا در وضع تحریم علیه ایران و چشم‌پوشی از جنایات رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و این اتحادیه را به همدستی در کشتار فلسطینی‌ها متهم کرد.

Loading

افزایش اهمیت آسیا برای مقابله ناتو با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) سیاست راهبردی جدیدی را دنبال می‌کند که بر اساس آن، برای مقابله با تهدیدات چین، همکاری‌های ناتو با دمکراسی‌های آسیا پاسیفیک افزایش خواهد یافت. همچنانکه حضور استرالیا، نیوزیلند، ژاپن و کره جنوبی در اجلاس اخیر ناتو در اسپانیا در همین راستا بوده است.

وب‌سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در یادداشتی نوشت: اگرچه این تغییرات به معنای گسترش ناتو به آسیا نیست، اما نشان می‌دهد که 30 عضو ناتو نگران تهدیدات امنیتی از سوی آسیا هستند که می‌تواند به اروپا و آمریکای شمالی نیز گسترش یابد. به عبارتی، در دنیای موشک‌های دوربرد، عملیات سایبری و زنجیره‌های تأمین‌کننده آسیب‌پذیر، نگرانی‌های کشورهای «یورو آتلانتیک» جهانی شده است.

توجه ناتو به آسیا از بیش از 20 سال پیش و به دنبال حملات القاعده به ایالات‌متحده در سال 2001 آغاز شد. استرالیا، نیوزیلند و کره جنوبی سربازان خود را برای کمک به مأموریت ISAF به رهبری ناتو در افغانستان اعزام کردند.

از سال 2009، استرالیا و نیوزیلند کشتی‌هایی را برای عملیات ضد دزدی دریایی به رهبری ناتو در شرق آفریقا فرستادند. اگرچه ژاپن و کره جنوبی به‌طور رسمی بخشی از این مأموریت نبودند، اما کشتی‌های جنگی خود را در آب‌های نزدیک به این عملیات مستقر کردند.

 

همکاری نزدیک‌تر با شرکای آسیا و اقیانوسیه

تمایل به ایجاد پیوندهای امنیتی قوی‌تر میان کشورهای آتلانتیک و کشورهای آسیا و اقیانوسیه از سوی هر دو طرف بوده است. یکی از مهم‌ترین دلایل آن نیز، وضعیت شبه‌جزیره کره و خطر سرایت ناامنی‌های آن به سراسر منطقه است.

اما اخیراً اعضای ناتو بیشتر نگران خطرات چین شده‌اند. در سخنرانی اکتبر سال 2020، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو هشدار داد که تهدیدات چین علیه ناتو گسترش‌یافته‌اند و چین سطوح جدیدی از حملات پیچیده سایبری را در دستورکار قرار داده است.

اعضای ناتو، همچون سایر کشورها، در تلاش‌اند تا در روابط خود با چین تعادل را حفظ کنند، چراکه این کشور یک شریک تجاری عظیم و یک رهبر جهانی در حوزه فن‌آوری‌های جدید است، اما بااین‌وجود، دومین بودجه دفاعی جهان را نیز در اختیار داشته و در سال‌های اخیر برخی اعضای ناتو را تحت‌فشار گذاشته است.

استولتنبرگ می‌گوید، چین «سرمایه‌گذاری زیادی» در توانایی‌های نظامی مدرن، ازجمله موشک‌هایی کرده است که می‌توانند همه کشورهای متحد ناتو را هدف قرار دهند. او معتقد است حضور چینی‌ها در قطب شمال و آفریقا و همکاری این کشور با روسیه می‌تواند برای متحدان ناتو تبعات امنیتی داشته باشد.

اگرچه نگرانی ناتو از چین به‌اندازه روسیه نیست، اما امضای توافق‌نامه مشارکت «بدون محدودیت» با مسکو در ماه فوریه به معنای یک مداخله غیرمستقیم چین در امنیت اروپا و ناتو خواهد بود.

باوجوداین نگرانی‌ها، اعضای ناتو خواستار قطع روابط با چین نیستند. همچنانکه استولتنبرگ ظهور چین را یک «فرصت» واقعی برای اقتصاد و تجارت اعضای ناتو اعلام کرده است. او می‌گوید ادامه مشارکت با چین، با این ذهنیت که چین دشمن ناتو نیست، بسیار مهم است.

ناتو نقش خود را به «منطقه آتلانتیک شمالی» محدود می‌کند، از همین رو نمی‌تواند هیچ عضوی از آسیا بپذیرد و یا به دفاع از کشورهای آسیایی متعهد شود؛ اما آخرین تحرکات نشان می‌دهد که اعضای ناتو به همکاری با دموکراسی‌های همفکر در آسیا برای به وجود آوردن یک چارچوب بین‌المللی در برابر چالش‌های آینده چین و کره شمالی نیاز دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *